جلد 11، شماره 1 - ( 1-1391 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 67-78 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bahreynian M, Entezari M, Adelnia E, Shirani F, Yaran M, Hasanzadeh A. Effect of Red Grape Consumption on Blood Pressure of Healthy Students. JRUMS. 2012; 11 (1) :67-78
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-1291-fa.html
بحرینیان مریم، انتظاری محمدحسن، عادل‌نیا الها‏م، شیرانی فاطمه، یاران مجید، حسن‌زاده اکبر. بررسی تأثیر مصرف انگور قرمز بر تغییرات فشارخون دانشجویان سالم. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1391; 11 (1) :67-78

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-1291-fa.html


چکیده:   (8984 مشاهده)

  زمینه و هدف: پرفشاری خون یکی از علل اصلی مرگ و میر است. طبق مطالعات کنترل شده، کاهش فشارخون دیاستولی با کاهش سکته مغزی و بیماری‌‌ها‏ی قلبی همراه است. مطالعات موجود نشان داده‌اند پلی‌فنول‌های موجود در انگور می‌توانند پیشرفت آترواسکلروز را به تعویق اندازند. هدف این مطالعه بررسی تأثیر مصرف انگور قرمز بر تغییرات فشارخون در افراد سالم بود.

  مواد و روش‌‌ها‏: این مطالعه از نوع مداخله‌ای همراه با گروه کنترل بود. 40 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به طور مساوی در دو گروه مورد و شاهد قرار گرفتند. گروه مورد روزانه 500 گرم انگور قرمز طی یک‌ماه مصرف نمودند. فشارخون دانشجویان در ابتدا و انتها‏ی مطالعه تعیین شد. جهت مقایسه میانگین تغییرات فشارخون قبل و بعد از مطالعه و مقایسه میانگین فشارخون بین دو گروه به ترتیب از آزمون‌‌ها‏ی t زوجی و t مستقل استفاده شد.

  یافته‌‌ها‏: میانگین تغییرات فشارخون سیستولی در گروه مورد و شاهد به ترتیب 3 ±71/12 و 66/1±07/7 میلی‌متر جیوه بود و اختلاف معنی‌دار مشاهده نشد. تغییرات حاصل در فشارخون دیاستولی از نظر آماری معنی‌دار بود (04/0= p ).

  نتیجه‌گیری: مصرف انگور قرمز باعث کاهش معنی‌دار فشار‌خون دیاستولی شد. شاید علت معنی‌دار نبودن یافته‌‌ها‏ی مربوط به فشار‌خون سیستولی مدت کوتاه مطالعه و بررسی افراد سالم باشد که معمولاً سازوکار‌‌ها‏‏ی مؤثرتر و کارآمدتری در هموستاز بدن، جهت مقابله با هر‌گونه افزایش یا کاهش فشار خون دارند. از طرفی، بهبود پروفایل متابولیکی علاوه بر رژیم غذایی، که معمولاً تأثیراتش در دراز‌ مدت قابل مشاهده است، نیازمند شیوه زندگی سالم و عوامل دیگر نیز هست.

  واژه‌‌ها‏ی کلیدی: انگور قرمز، پرفشاری خون، پلی‌فنول‌‌ها‏‏

متن کامل [PDF 245 kb]   (3318 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۰/۱۲/۲۴

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb