جلد 2، شماره 2 - ( 3-1382 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 82-87 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nowroozi J, Vand Yousefi J, Kargar Moakhar R, Ahmadi Jebelli M. Isolation of Listeria Monocytogenes from Cheese by Cold Enrichment Method and Detection of this Bacteria in Hela Cell Culture . JRUMS. 2003; 2 (2) :82-87
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-3758-fa.html
نوروزی جمیله، وندیوسفی جلیل‌‌ ‌، کارگر‌مؤخر روحانی، احمدی جبلی محمد. جداسازی لیستریا مونوسیتوژن از پنیر با استفاده از روش غنی سازی در سرما و مشاهده باکتری در کشت سلولی هلا . مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1382; 2 (2) :82-87

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-3758-fa.html


چکیده:   (350 مشاهده)

خلاصه

سابقه و هدف: لیستریا مونوسیتوژن از طریق غذاهای آلوده مانند پنیر، سبزیجات خام، سالاد آماده فروش و غیره به انسان انتقال می یابد. این باکتری قادر به رشد در خارج و در درون سلول می‌باشد. هدف از این مطالعه، ارائه روشی ساده و قابل اجرا جهت جداسازی این باکتری از پنیر و مشاهده آن در کشت سلولی هلا در زیر میکروسکوپ نوری بوده است.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، نمونه‌ای از پنیر تازه محلی در محیط کشت انتخابی غنی کننده همراه با عصاره مخمر کشت داده شد. پس از یک هفته نگهداری در یخچال (C º4) و رقیق کردن آن با هیدروکسید پتاسیم، در محیط کشت انتخابی پالکام و لیستریا کشت داده شد. بعد از پیدایش کلنی ها، آزمایش های مختلف برای اثبات لیستریا مونوسیتوژن انجام گرفت و سپس، به کشت سلولی هلا وارد گردید و در فواصل زمانی مختلف (پس از 12، 24، 36 و 48 ساعت) به روش گیمسا، رنگ آمیزی و در زیر میکروسکوپ نوری مشاهده و عکسبرداری شد.

یافته‌ها: این بررسی نشان داد که 9% از پنیرهای تازه محلی با لیستریا مونوسیتوژن آلوده بودند. عکس‌های گرفته شده توسط میکروسکوپ نوری نشان داد که این باکتری در رقت‌های بیش از 105×5 بعد از 24 ساعت قادر است به درون سلول هلا وارد شده و بعد از 48 ساعت، سلول را متلاشی سازد.

نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که لیستریا مونوسیتوژن در برخی از پنیرهای آلوده محلی وجود دارد. آلودگی فرآورده های لبنی با لیستریا مونوسیتوژن می‌تواند در طی فرآیندهای تولید، حمل و نقل و توزیع رخ دهد. لذا ضروری است به علت گستردگی مصرف اینگونه فرآورده‌ها در کشور، توجه خاصی بر نحوه تولید و توزیع آنها مبذول گردد تا از شیوع لیستریوز در افراد مستعد جلوگیری گردد.

واژه‌های کلیدی: لیستریا مونوسیتوژن، پنیر، زندگی درون سلولی، کشت سلولی هلا 

متن کامل [PDF 393 kb]   (87 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (120 مشاهده)  
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: ميكروبيولوژي
دریافت: ۱۳۹۶/۱/۲۰ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۶/۱/۲۰

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb