جلد 11، شماره 5 - ( 9-1391 )                   جلد 11 شماره 5 صفحات 461-470 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tabibi S, Maleki M, Ghazi Asgar M. The Effect of Food Distribiution Training on Amount of Food Residuals in Tehran Boali Hospital in 2010. JRUMS. 2012; 11 (5) :461-470
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-3861-fa.html
طبیبی سیّد‌جمال‌الدین، ملکی محمد‌رضا، قاضی‌عسگر مهسا. تأثیر آموزش توزیع غذا بر میزان باقی‌مانده غذایی در بیمارستان بوعلی تهران در سال 1389. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1391; 11 (5) :461-470

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-3861-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
چکیده:   (229 مشاهده)


چکیده

زمینه و هدف: غذا برای سلامتی و درمان مهم می‌باشد. افزایش باقی‌مانده غذایی به خصوص در بیمارستان می‌تواند منجر به کاهش دریافت غذا، افزایش هزینه درمان و مدت بستری شود. هدف این مطالعه تعیین تأثیر آموزش اصول خدمات غذایی بر میزان باقی‌مانده غذا در بیمارستان بوعلی تهران جهت ارتقاء کترینگ بیمارستان می‌باشد.

مواد و روش‌ها: این پژوهش یک مطالعه کاربردی و نیمه تجربی بوده که کلیه پرسنل بخش تغذیه (15 نفر)، تحت آموزش اصول خدمات غذایی قرار گرفتند. برای آگاهی از وضعیت خدمات غذایی و باقی‌مانده غذایی، از 130 نفر (پرسنل، بیمار بستری و همراه) مطالعه به عمل آمد. ابزار مطالعه پمفلت آموزشی، پرسش‌نامه رضایت‌سنجی غذا و چک‌لیست مشاهده‌ای باقی‌مانده غذایی بود. جهت مقایسه میزان باقی‌مانده غذا در قبل و بعد از آموزش از آزمون t زوجی استفاده شد.

یافته‌ها: بیشتر شرکت‌کنندگان از وضعیت خدمات غذایی موجود ناراضی بودند. بین میزان باقی‌مانده غذایی قبل و بعد از آموزش پرسنل تفاوت معنی‌داری مشاهده شد )001/0=p، 36/5-=.(t میانگین میزان غذای باقی‌مانده در وعده صبحانه از 8/1 در قبل از آموزش، به 7/0 بعد از آموزش، در وعده نهار  از 09/2 به 89/1 و در وعده شام از 2/2 به 6/1 تنزل نمود.

نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد برنامه‌های آموزشی برای پرسنل بتواند سطح دانش آن‌ها را نسبت به وظایف خود افزوده و نقاط ضعف و قوت آن‌ها را در بهبود کیفیت عملکرد و رضایت مشتری و سودآوری، نشان دهد.

واژه‌های کلیدی: آموزش توزیع غذا، بخش تغذیه، باقی‌مانده غذا، بیمارستان

متن کامل [PDF 228 kb]   (89 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۶/۳/۲۴ | پذیرش: ۱۳۹۶/۳/۲۴ | انتشار: ۱۳۹۶/۳/۲۴

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb