جلد 6، شماره 4 - ( 9-1386 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 237-244 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahabinezhad M, M.R. R, Khaksari Hadad M, Sepehri G, Mahmoodi M, Karimghasemi E. The Effect of Licorice Root Extract on Blood Sugar Level in Streptozotocin Induced Diabetic Rats. JRUMS. 2007; 6 (4) :237-244
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-390-fa.html
شهابی نژاد مریم، رحمانی محمد رضا، خاکساری حداد دکتر محمد، سپهری دکتر غلامرضا، محمودی دکتر مهدی، کریم قاسمی دکتر اسماعیل. بررسی اثر عصاره ریشه شیرین بیان بر میزان قند خون در موش‌های دیابتی ناشی از تزریق استرپتوزوتوسین. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1386; 6 (4) :237-244

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-390-fa.html


مربي و عضو هيأت علمي
چکیده:   (24562 مشاهده)
چکیده زمینه و هدف: شیرین بیان یک داروی گیاهی است که در طب سنتی خواص زیادی برای آن ذکر گردیده است. از آن جایی که ریشه این گیاه بسیار شیرین می‌باشد در صورتی که قادر به کاهش قندخون باشد و یا حداقل افزایش ندهد می‌تواند جهت درمان و یا تغذیه بیماران دیابتی مورد استفاده قرار گیرد. مطالعه حاضر جهت پاسخگویی به این سؤال که آیا شیرین بیان می‌تواند تأثیری بر کاهش قند خون داشته باشد، انجام شد. مواد و روش‌ها: این مطالعه تجربی بر روی 8 گروه مـوش بالغ نر با وزن 250-200 گرم انجام شده و 5 گروه از موش‌ها با تزریق 55 میلی‌گرم بر کیلوگرم از داروی استرپتوزوسین دیابتی شدند و موش‌هایی که قند خون آن‌ها بالاتر از 250 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر بود وارد مطالعه گردیدند. به 3 گروه از موش‌های دیابتی و سه گروه از موش‌های سالم روزانه 100، 200 و300 میلی‌گرم بر کیلوگرم عصاره شیرین بیان با لوله دهانی حلقی به مدت 35 روز خورانده شد. به یک گروه از موش‌های دیابتی انسولین NPH به میزان 4 واحد تزریق شد و گروه دیگر نیز دیابتی بدون انجام درمان خاص، در نظر گرفته شد. قند خون موش‌ها در روزهای صفر، هفت، چهارده، بیست و یک و سی و پنج اندازه‌گیری گردید. یافته‌ها: در این بررسی مشاهده ‌شد که دوز 100 میلی‌گرم بر کیلوگرم ریشه شیرین بیان بر میزان قند خون در روزهای مختلف تأثیری نداشته ولی دوز 200 میلی‌گرم‌ بر کیلوگرم در روزهای مختلف آزمایش (7،14،21،35) و دوز 300 میلی‌گرم‌ بر کیلوگرم در روز 7 و 35 باعث کاهش سطح قند خون به طور معنی‌دار شده است. نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که عصاره ریشه شیرین بیان قند خون را در موش‌های سالم تغییر نمی‌دهد ولی در موش‌های دیابتی قند خون را کاهش می‌دهد و می‌توان نتیجه گرفت که عصاره ریشه شیرین بیان احتمالاً می‌تواند به عنوان درمان و یا یک شیرین کننده برای بیماران دیابتی پس از کارآزمایی بالینی بیشتر مورد استفاده قرار گیرد. واژه‌های کلیدی: قند خون، ریشه شیرین بیان، استرپتوزوسین، دیابت شیرین
متن کامل [PDF 429 kb]   (2312 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: جراحي
دریافت: ۱۳۸۷/۷/۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb