عشوری دکتر وحیدرضا، امینزاده دکتر فریبا. بررسی تأثیر غلظت گاز N2O در پیشگیری از اسپاسم حنجره بعد از عمل سزارین: کارآزمایی بالینی تصادفی. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان 1387; 7 (1) :70-65
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-401-fa.html
چکیده: (18019 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: اسپاسم حنجره یکی از عوارض خطرناک و فوری بعد از خروج لوله نای است که به علت هیپوکسی میتواند منجر به مرگ و میر و عوارضی مثل آسپیراسیون ریوی، ادم ریوی، برادیکاردی و هیپوکسمی شود. هدف از این پژوهش بررسی تأثیر افزایش غلظت N2O دمی بر پیشگیری بروز اسپاسم حنجره بود.
مواد و روشها: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی یکسوکور تصادفی بر روی 440 زن کاندید سزارین الکتیو انجام شد. افراد شرکتکننده به صورت تصادفی ساده به دو گروه تخصیص یافتند. دو گروه از نظر میزان و نوع داروهای بیهوشی، کنترل قلبی و عروقی، تنفس، پالساکسیمتری و نوع برش جراحی یکسان بودند. تنها تفاوت دو گروه در غلظت N2O دمی بود که در یک گروه غلظت 50% و در گروه دیگر 70% استفاده شد. دو گروه از نظر بروز اسپاسم حنجره بعد از خروج لوله نای، هیپوکسی، تهوع و اتساع روده با یکدیگر مقایسه شدند.
یافتهها: نتایج تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که از 220 نفر زن کاندیدای سزارین که گاز N2O با غلظت 50% دریافت کردهاند در 6 نفر (73/2%) و از 220 نفر زن کاندیدای سزارین که گاز N2O با غلظت 70% دریافت کرده اند در هیچ کدام اسپاسم حنجره دیده نشد (030/0p=). درضمن درهیچ کدام از افراد مورد مطالعه عوارض N2O شامل هیپوکسمی انتشاری، تهوع و اتساع رودهها مشاهده نشد.
نتیجهگیری: افزایش عمق بیهوشی با استفاده از افزایش غلظت N2O دمی یکی از روشهایی است که برای پیشگیری از اسپاسم حنجره بعد از خروج لوله نای در عمل سزارین مؤثر است.
واژهای کلیدی: اسپاسم حنجره، بیهوشی عمومی، سزارین،N2O
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
بيهوشي دریافت: 1387/7/8 | انتشار: 1387/3/26