جلد 6، شماره 4 - ( ويژه نامه 1386 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 67-72 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahmoodi M, Hajizadeh M, . Shamsaddin Dayyani M. Vegetarianism in the Teachings of Great Prophet (PBUH). JRUMS. 2007; 6 (4) :67-72
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-420-fa.html
محمودی دکتر مهدی، حاجی زاده محمدرضا، شمس‌الدین دیانی حجت‌الاسلام محمد. گیاه‌خواری در آموزه‌های پیامبر اعظم (ص). مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1386; 6 (4) :67-72

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-420-fa.html


دانشيار
چکیده:   (7988 مشاهده)

 

 

چکیده

  امروزه با پیشرفت علوم، روشن شده که دستورات اسلام و آموزه‌های پیامبر اعظم (ص) بر اساس منطق و حکمت بوده است و با مطالعات علمی، حکمت بسیاری از این دستورات و آموزه‌ها روشن گردید ه است. پیامبر اعظم (ص) و ائمه اطهار (ع) مصرف بسیاری گیاهان، را به عنوان خوراک و یا دارو سفارش فرموده‌اند که ما در این بررسی، تنها به ذکر خواص خوراکی و دارویی چهار نوع از آنها یعنی قارچ، سیر، کدو و سرکه و معدودی از آداب تغذیه‌ای سفارشی اسلام، می‌پردازیم.

  دستور مصرف قارچ در روایت‌های متعددی، به چشم می‌خورد به‌طوری که از آن به عنوان یک گیاه بهداشتی یاد می‌شود. خوردن سیر یکی از سفارشات مؤکد پیامبر (ص) به پیروان خود بوده که در صورت رعایت مسایل اجتماعی، مصرف آن مکرراً به عنوان غذایی در جهت کسب اخلاق نیکو و سلامتی عقلانی، توصیه شده است. هم‌چنین تهیه سرکه از گیاهان مختلف به عنوان چاشنی غذا در روایات وجود دارد. اثرات درمانی همه گیاهان فوق، در مطالعات علمی متعدد، به اثبات رسیده است در پایان به این نتیجه می‌رسیم که دین مقدس اسلام که به عنوان آخرین و کامل‌ترین دین الهی است، به سلامت جسم، همانند روح، اهمیت قایل بوده و در آموزه‌های پیامبر اعظم (ص)، از حفظ بهداشت و سلامت فردی و اجتماعی انسان، به عنوان یک واجب و تکلیف شرعی یاد شده است و آدمی را از عوامل زیان آور جسمی، نهی کرده است. هم‌چنین رعایت تعادل مصرف غذاهای گیاهی و حیوانی نیز از سفارشات جدی دین اسلام است که این مسئله در تحقیقات و مطالعات تجربی نیز اثبات شده است.

واژ‌های کلیدی: گیاه‌خواری ، آموزه‌های پیامبر اعظم(ص)، قارچ، سیر، کدو، سرکه
متن کامل [PDF 178 kb]   (1010 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: ۱۳۸۷/۷/۳۰

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb