جلد 7، شماره 2 - ( 6-1387 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 113-122 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

. Asemi Z, Taghizade M. Biological Evaluation of Protein Quality of a Sample of Home Made Food in Compare with a Sample of Commercial Baby Food and Casein Standard in Rats. JRUMS. 2008; 7 (2) :113-122
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-456-fa.html
عاصمی ذات‌الله، تقی‌زاده محسن. ارزیابی زیستی کیفیت پروتئین یک نمونه غذای خانگی و مقایسه آن با یک نمونه غذای صنعتی کودک و استاندارد کازئین در موش‌های صحرایی. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1387; 7 (2) :113-122

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-456-fa.html


مربی و كارشناس ارشد
چکیده:   (8345 مشاهده)
چکیده زمینه و هدف: ارزیابی کیفیت پروتئین مواد غذایی به دلایل بیولوژیک و اقتصادی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در بین روش‌های بیولوژیک، قابلیت حقیقی هضم پروتئین True Protein Digestibility (TPD)، قابلیت هضم ظاهری پروتئین Apparent Digestibility (AD)، نسبت خالص پروتئین Net Protein Ratio (NPR)، نسبت کارآیی پروتئین Protein Efficiency Ratio (PER) و نسبت کارآیی غذای مورد استفاده Food Efficiency Ratio (FER) به عنوان روش‌های مناسب برای تعیین کیفیت پروتئین‌ها پیشنهاد شده است. این مطالعه با هدف ارزیابی زیستی کیفیت پروتئین یک نمونه غذای خانگی (ماش و برنج) و مقایسه آن با یک نمونه غذای صنعتی کودک (سرلاک بر پایه گندم) و استاندارد کازئین در موش‌های صحرایی انجام گرفت. مواد و روش‌ها: این تحقیق تجربی روی 64 موش صحرایی نر 21 روزه از نژاد ویستار در گروه‌های 8 تایی تحت 8 رژیم غذایی، شامل: دو رژیم تست (غذای خانگی و سرلاک)، یک رژیم استاندارد (کازئین+ متیونین) و یک رژیم پایه (فاقد پروتئین) برای مطالعه TPD،AD و دو رژیم تست، 1 رژیم استاندارد و 1 رژیم پایه برای مطالعه NPR، PER و FER انجام گرفت. میزان TPD،AD ، NPR، PER و FER، گروه‌های مورد مطالعه از طریق آنالیز واریانس ANOVA همراه با آزمون توکی (Tukey) مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: شـاخصTPD 48/92، 887 و 1/61/81، AD 3/48/89، 9/8 2/82 و 6/54/76، NPR 4/0 3/4، 9/03/4 و 4/02/4، PER 2/03، 4/05/2 و 6/07/2، FER 3/01/4، 9/09/4 و 2/16/4 به ترتیب بـرای پروتئیـن کـازئین+ متیونین، سرلاک و غذای خانگی بود. نتایج آزمون آماری آنالیز واریانس TPD و AD بین گروه‌ها معنی‌دار بود (05/0>p) ولی از نظر NPR، PER و FER معنی‌دار نمی‌باشد. نتیجه‌گیری: یافته‌ها نشان می‌دهند که کیفیت پروتئینی غذای خانگی تقریباً برابر سرلاک و استاندارد کازئین است. واژه‌های کلیدی: کیفیت پروتئین، غذای صنعتی، ماش، برنج، کازئین
متن کامل [PDF 304 kb]   (1388 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۸۷/۱۰/۸

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb