جلد 5، شماره 2 - ( 3-1385 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 74-69 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abedinzadeh M, Kazemi M, Kholasezadeh G, Mashayekhi V, Vazirinejad R. Comparing the Effect of 10% Lidocain Spray and Dorsal Penis Nerve Block on the Pain of Neonatal Circumcision. JRUMS 2006; 5 (2) :69-74
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-156-fa.html
عابدین‌زاده ، دکتر مهدی، کاظمی مجید، خلاصه‌زاده دکتر گلرسته، مشایخی دکتر وحید، وزیری‌نژاد دکتر رضا. مقایسه اثر افشانه لیدوکائین 10% و مهار عصب پشتی آلت تناسلی در تسکین درد ناشی از ختنه نوزادی. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1385; 5 (2) :69-74

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-156-fa.html


چکیده:   (117303 مشاهده)

  چکیده

  زمینه و هدف: نوزادان دارای درک کامل درد هستند و درد در نوزادان باعث تغییرات فیزیولوژیک و هیجانی و حتی عوارض منفی طولانی مدت در نوزادان می‌شود. ختنه نوزادی یکی از شایع‌ترین اعمال جراحی است و مهار عصب پشتی آلت تناسلی روش معمول بی‌حسی در ختنه نوزادی می‌باشد. اگر چه این روش مؤثر است اما دارای عوارضی از قبیل خطر تزریق لیدوکائین به داخل رگ و احتمال تشکیل هماتوم و خون‌مردگی در ناحیه تزریق است. افشانه لیدوکائین فاقد عوارض مذکور است. این مطالعه جهت مقایسه اثر ضد دردی افشانه لیدوکائین با مهار عصب پشتی آلت تناسلی طراحی و اجرا شد.

  مواد و روش‌ها: مطالعه کار آزمایی بالینی تصادفی بر روی نوزادانی که قرار بود تحت عمل ختنه قرار گیرند انجام شد. 5 دقیقه قبل از انجام ختنه‌، 25 نفر با افشانه لیدوکائین و 29 نفر با مهار عصب پشتی آلت تناسلی بی‌حسی موضعی دریافت کردند. شدت درد نوزادان با استفاده ازجدول نمره‌بندی درد در نوزادان در طول ختنه‌، 15 دقیقه و30 دقیقه بعد از آن محاسبه شد. برای تجزیه و تحلیل آماری از آزمون‌های من‌ویتنی و آزمون فریدمن استفاده گردید.

  یافته‌ها: در هر دو گروه فوق با افزایش زمان در طول زمان‌های صفر‌، 15 و 30 دقیقه نمره شدت درد کاهش یافت. در مقایسه دو گروه با هم شدت درد در طول ختنه و در 15 دقیقه بعد از آن در گروه مهار عصب پشتی آلت تناسلی به طور معنی‌داری کمتر از گروه افشانه لیدوکائین بود، اما در دقیقه 30 شدت درد دو گروه با هم تفاوت معنی‌داری نداشت.

  نتیجه‌گیری: افشانه لیدوکائین دارای اثرات ضد دردی است که در طول ختنه و 15 دقیقه بعد، کمتر از مهار عصب پشتی آلت تناسلی اما 30 دقیقه بعد با آن برابری می‌کند. اما با توجه به عوارض خاطره درد و پاسخ‌های هیجانی و فیزیولوژیک آن‌، مهار عصب پشتی آلت تناسلی روش مؤثر برای کاهش درد است، هر چند عوارض تزریق آن هنوز ایمن بودن آن را به طور کامل تضمین نمی‌کند.

  واژه‌های کلیدی: ختنه‌، افشانه لیدوکائین‌، مهار عصب پشتی آلت تناسلی‌، نوزادان

متن کامل [PDF 179 kb]   (3914 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ارولوژی
دریافت: 1385/7/4 | انتشار: 1385/3/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb