جلد 10، شماره 2 - ( 4-1390 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 138-143 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Malakootian M, Mesreghani M, Danesh Pazhoo M. A Survey on Pb, Cr, Ni and Cu Concentrations in Tehran Consumed Black Tea: A Short Report . JRUMS. 2011; 10 (2) :138-143
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-1027-fa.html
ملکوتیان محمد، مصرقانی مریم، دانش‌پژو محمد. بررسی میزان سرب، کرم، نیکل و مس در چای سیاه مصرفی تهران. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1390; 10 (2) :138-143

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-1027-fa.html


چکیده:   (12558 مشاهده)

  چکیده

  زمینه و هدف: آلودگی به فلزات سنگین یکی از مشکلات زیست محیطی و یکی از نگرانی‌های مهم بهداشت مواد غذایی به شمار می‌آید. مصرف چای به عنوان یک آشامیدنی دلپذیر و عادت غذایی در بین ایرانیان رواج دارد. وجود این فلزات در چای می‌تواند یکی از منابع مهم آلودگی در مواد غذایی به شمار آید. هدف از انجام این مطالعه، بررسی میزان سرب، کرم، نیکل و مس در نمونه‌های خشک چای سیاه در بازار تهران بود.

  مواد و روش‌ها : این مطالعه یک پژوهش مقطعی است که در سال 1388 انجام گرفت. ابتدا یازده نوع چای سیاه پر مصرف از مغازه‌های سطح شهر تهران جمع‌آوری و از هر نوع چای، چهار نمونه تهیه گردید. حجم مشخصی از نمونه‌ها ابتدا توسط روش هضم مرطوب با اسیدنیتریک و اسیدکلریدریک هضم شده و سپس محلول‌های حاصل، از نظر وجود این عناصر مورد آزمایش قرار گرفتند و غلظت فلزات سنگین آن با کمک دستگاه طیف سنج جذب اتمی با شعله تعیین گردید.

  یافته‌ها: میانگین غلظت سرب، کرم، مس و نیکل در نمونه‌های چای به ترتیب 78/4 ± 97/6، 08/1 ± 75/5، 68/9 ± 85/23 و 9/1 ± 91/2 میلی‌گرم بر کیلوگرم ‌بود، حداکثر غلظت سرب، کرم، مس و نیکل در نمونه‌های چای خشک به ترتیب در چای کیسه‌ای احمد، شیلان، گلابی و دوچکشی وجود داشت.

  نتیجه‌گیری : میزان سرب و نیکل بیش از مقدار تعیین شده و کرم و مس کمتر از حد مشخص شده توسط وزارت بهداشت ایران در نمونه‌های چای خشک به دست آمد. با افزایش منابع غذایی آلوده به فلزات سنگین و به دلیل خاصیت تجمع‌پذیری این فلزات بر بافت بدن و اثرات سوء آن بر انسان، بهتر است از محصولات پاک‌تر استفاده گردد.

  واژه‌های کلیدی : فلزات سنگین، چای، جذب اتمی‌، ایران

 


  

  

واژه‌های کلیدی: فلزات سنگین، چای، جذب اتمی‌، ایران
متن کامل [PDF 224 kb]   (1977 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت
دریافت: ۱۳۹۰/۳/۲۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb