جلد 10، شماره 3 - ( 4-1390 )                   جلد 10 شماره 3 صفحات 174-165 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yazdi Moghaddam H, Rahnamai Rahsepar F, Heidari A. Studying the Effect of Entonox Gas on the APGAR of the Neonates. JRUMS 2011; 10 (3) :165-174
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-1057-fa.html
یزدی‌مقدم حمیده، رهنمای‌رهسپار فاطمه، حیدری عباس. بررسی تأثیر گاز انتونوکس بر آپگار نوزادان متولد شده در بیمارستان شهیدان مبینی شهر سبزوار. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1390; 10 (3) :165-174

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-1057-fa.html


چکیده:   (19247 مشاهده)

  چکیده

  زمینه و هدف: زایمان یکی از بزرگ‌‌ترین حوادث زندگی یک زن باردار به شمار می‌رود که اگرچه فرآیندی طبیعی است، ولی بالقوه خطرناک می‌باشد. یکی از روش‌های دارویی برای تسکین درد زایمان در لیبر، استفاده از گاز انتونوکس است. مطالعه حاضر با هدف مقایسه آپگار نوزادان مادرانی که از گاز انتونوکس استفاده کرده‌اند با مادرانی که از این گاز بهره نبرده‌اند، انجام شد.

  مواد و روش‌ها : این مطالعه نیمه‌تجربی بر روی 270 زن باردار بستری در بیمارستان شهیدان مبینی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی سبزوار انجام شد. نمونه‌های پژوهش به روش نمونه‌گیری آسان جمع‌آوری شدند. ابزار پژوهش پرسش‌نامه «بررسی تأثیر گاز انتونوکس به عنوان عامل زایمان بی‌درد بر آپگار نوزادان» ‌بود. بیماران با توجه به مشخصات نمونه به عنوان یکی از گروه‌های شاهد یا آزمون انتخاب ‌شدند و پرسش‌نامه توسط پژوهشگر تکمیل گردید. پس از تولد نوزاد نیز آپگار دقایق اول، 5 و 20 تعیین و ثبت شد. تجزیه و تحلیل آماری توسط نرم‌افزار SPSS و با آزمون‌های آماری تی، مجذور کای و فیشر انجام گرفت.

  یافته‌ها: گروه‌های شاهد و آزمون از نظر عوامل مداخله‌گر مانند: سن، طول مراحل زایمان و استفاده از اینداکشن با هم همسان‌ بودند. آزمون تی مستقل تفاوت معنی‌داری را بین میزان آپگار دقایق 1، 5 و20 در گروه شاهد نسبت به گروه آزمون نشان داد (05/0 p< ).

  نتیجه‌گیری : با توجه به اهمیت کنترل درد در زایمان و نقش آن در کاهش استرس مادر، گاز انتونوکس می‌تواند روش خوبی برای تسکین درد بوده و بهبود آپگار نوزادان را به دنبال داشته باشد.

  واژه‌های کلیدی: گاز انتونوکس، آپگار نوزادان، زایمان بی‌درد

 

متن کامل [PDF 272 kb]   (3838 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاري
دریافت: 1390/4/15 | انتشار: 1390/4/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb