جلد 11، شماره 2 - ( 3-1391 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 127-115 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghorashi Z, Kazemi M, Sayyadi A, Nikbakht Nasrabadi A. Experience of Motorcycle Accident Victims: a Qualitative Study. JRUMS 2012; 11 (2) :115-127
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-1355-fa.html
قرشی زهره، کاظمی مجید، صیادی احمدرضا، نیکبخت‌نصرآبادی علیرضا. تجربه مصدومین با موتور سیکلت در خصوص دلیل بروز سانحه: یک مطالعه کیفی. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1391; 11 (2) :115-127

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-1355-fa.html


چکیده:   (12025 مشاهده)

  چکیده

  زمینه و هدف: تصادفات رانندگی سالانه باعث کشته و زخمی شدن بیش از 50 میلیون نفر می‌شوند. موتورسیکلت سواران سهم قابل‌توجهی در بروز حوادث ترافیکی داشته و بیشتر از سایرین در معرض خطر آسیب و مرگ ‌و میر قرار دارند. یکی از روش‌هایی که می‌تواند در شناسایی دلایل تصادفات کمک‌کننده باشد تجربه شخصی افراد است. این تحقیق به منظور دستیابی به دلایل تصادفات موتورسیکلت در شهر رفسنجان انجام شد.

  مواد و روش‌ها: این پژوهش یک تحقیق کیفی به روش تحلیل محتوا است. شرکت‌کنندگان در مطالعه 17 نفر، شامل موتورسواران سطح شهر رفسنجان، موتورسواران بستری در بیمارستان و خانواده آنان، رانندگان اتومبیل با سابقه، افسران نیروی انتظامی و پرستاران بودند. جمع‌آوری اطلاعات به روش مصاحبه نیمه سازمان یافته و ضبط بر روی نوار کاست بود. تجزیه و تحلیل اطلاعات به شکل همزمان انجام شده و شامل کدگذاری و طبقه‌بندی بود.

  یافته‌ها: در بخش علل تصادفات سه موضوع اصلی، موتورسیکلت به عنوان عامل تفریح، علل فرهنگی - اقتصادی و عوامل محیطی و فنی استخراج گردید. موتورسیکلت به عنوان عامل تفریح شامل استفاده از الکل و مواد مخدر، رقابت طلبی و نمایش بود. علل فرهنگی شامل پای‌بند نبودن به مقررات، چالش با نیروی انتظامی، فرار از کلاه ایمنی و توانمندی در خرید بود. عوامل محیطی و فنی نیز شامل هوای نامساعد، موتورسیکلت معیوب و حقارت موتورسیکلت می‌شد.

  نتیجه‌گیری: ایجاد و توسعه محل‌های مناسب برای انجام تفریحات موتورسواری در شهر و همچنین ارتقای فرهنگ جامعه از طریق رسانه‌های جمعی و مدارس در جهت آگاه‌سازی خانواده‌ها و جوانان از علل و نتایج سوانح می‌تواند گامی در جهت کاهش این سوانح باشد.

  واژه‌های کلیدی: مصدومین، موتور سیکلت، سانحه، مطالعه کیفی

 

متن کامل [PDF 253 kb]   (7181 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاري
دریافت: 1391/3/16 | انتشار: 1391/3/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb