جلد 12، شماره 9 - ( 9-1392 )                   جلد 12 شماره 9 صفحات 694-681 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nasiripoor A A, raeissi P, hosseini fahraji H. Individual Features Affecting Organizational Entrepreneurship Development in Iranian Public Hospitals. JRUMS 2013; 12 (9) :681-694
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-1366-fa.html
نصیری پور امیراشکان، رئیسی پوران، حسینی فهرجی حسین. مؤلفه‌های فردی مؤثر بر توسعه کارآفرینی سازمانی در بیمارستان‌های دولتی ایران. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1392; 12 (9) :681-694

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-1366-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (9497 مشاهده)

  چکیده

  زمینه و هدف: مؤلفه‌های فردی مؤثر بر کارآفرینی سازمانی، سازه‌هایی هستند که به صورت ذاتی و یا اکتسابی در افراد وجود داشته و آن‌ها را به صورت آگاهانه یا ناخودآگاه به سمت اقدامات کارآفرینانه سوق می‌دهند . هدف اصلی این مطالعه تعیین مؤلفه‌های فردی مؤثر بر کارآفرینی در بیمارستان‌های دولتی ایران و میزان تأثیر آن‌ها بر اقدامات کارآفرینانه بود . مواد و روش‌ها: محیط پژوهش در این مطالعه توصیفی را دوازده بیمارستان قطب علمی کشور و ن مونه آماری آن را 500 نفر از مدیران میانی و کارشناسان این بیمارستان‌ها که دارای مدرک تحصیلی لیسانس به بالا بوده با حداقل سه سال سابقه کار، تشکیل می‌داد. در این پژوهش، از روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌بندی ‌شده استفاده گردید. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسش‌نامه استاندارد مرکز کارآفرینی دارهام ( Durham ) و برای تحلیل آن‌ها از ‌‌روش‌های تحلیل عاملی، تحلیل مسیر و برازش مدل با استفاده از نرم‌افزارهای SPSS و LISREL استفاده شد.

  یافته‌ها: در تحلیل عاملی اکتشافی بر روی مؤلفه‌های " بعد فردی کارآفرینی " مقدار شاخص آماره ( KMO ) برابر با 5/0 و سطح احتمال آماره آزمون کریت بارتلت (Krit Bartlet) نیز کمتر از 05/0 به دست آمد . مجموع واریانس پوششی برای گویه‌های استخراج شده به میزان 43/1 بوده و دسته‌بندی صورت گرفته نیز 6/71% از واریانس را پوشش می‌دهد که بیانگر مناسب بودن مؤلفه‌‌های فردی استخراج شده در این مدل و همچنین مناسب بودن وضعیت داده‌های این مؤلفه‌ها برای تحلیل عاملی بود. مقادیر شاخص‌های نیکویی برازش AGFI ، GFI ، CFI ، RFI ، NFI و IFI این مدل پایین‌تر از میزان قابل ‌قبول (9/0) و مقدار RMSEA نیز 14/0 و نامناسب ارزیابی گردید.

  نتیجه‌گیری: وجود مؤلفه‌های منتخب بعد فردی این پژوهش از زیر بعد‌های شخصیتی، شناختی و مهارتی در بیمارستان‌های دولتی ایران تأیید گردید با این وجود ، این ویژگی‌ها در نمونه انتخاب شده به گونه‌ای هستند که منجر به تشویق و توسعه کارآفرینی در این بیمارستان‌ها نمی‌گردند.

  واژه‌های کلیدی: کارآفرینی، کارآفرینی سازمانی، کارآفرینی فردی ، بیمارستان

متن کامل [PDF 255 kb]   (4622 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مديريت و اطلاع رساني پزشكي
دریافت: 1391/3/24 | پذیرش: 1392/9/16 | انتشار: 1392/9/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb