جلد 11، شماره 3 - ( 4-1391 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 268-259 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirzaei V, Sayadi A, Bakhshi H, Hasani Moghadam V. Comparison of Depression in Patients with Irritable bowel Syndrome and Healthy Patients Referring to Internists Offices in the City of Rafsanjan in Summer 2011. JRUMS 2012; 11 (3) :259-268
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-1439-fa.html
میرزایی وحید، صیادی احمدرضا، بخشی حمید، حسنی مقدم وثوق. مقایسه میزان افسردگی در افراد مبتلا به سندرم روده تحریک‌پذیر و افراد غیرمبتلا در مراجعه‌کنندگان به مطب‌های متخصصین داخلی شهر رفسنجان در تابستان 1389. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1391; 11 (3) :259-268

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-1439-fa.html


چکیده:   (9114 مشاهده)

  زمینه و هدف: سندرم روده تحریک‌پذیر ( ( Irritable bowel syndrome یک اختلال کارکرد روده می‌باشد و با توجه به این که متغیرهای روانشناختی، نقش تعیین‌کننده‌ای در ایجاد و تداوم بیماری‌های جسمی‌ دارند، مطالعه حاضر با هدف بررسی مقایسه میزان افسردگی در افراد مبتلا و غیرمبتلا به IBS در تابستان 1389 طراحی گردید.

  مواد و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 100 بیمار مبتلا به IBS مراجعه‌کننده به مطب‌های متخصصین داخلی شهر رفسنجان و 100 نفر به عنوان غیرمبتلا شرکت داده شدند که پس از جمع‌آوری اطلاعات دموگرافیک و تکمیل پرسش‌نامه افسردگی بک (Beck) ، مصاحبه بالینی روان‌پزشکی در مورد آنها انجام شد. سپس اطلاعات کسب شده با استفاده از آزمون‌های آماری t ، مجذور کای و آنالیز واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

  یافته‌ها: از مجموع 100 نفر شرکت‌کننده در هر یک از گروه‌های مورد و کنترل، 38 نفر مرد و 62 نفر زن بودند. مطالعه حاضر نشان داد که در افراد مبتلا به IBS ، شدت و شیوع افسردگی بیش از افراد عادی جامعه می‌باشد (037/0= p ) و با افزایش سطح تحصیلات، سن و مدت زمان ابتلا به بیماری، میزان افسردگی بیشتر می‌شود. در مشاغل دولتی و دانشجویان نیز این میزان بیشتر بود. در گروه غیرمبتلا نیز اگر چه افسردگی کمتر از گروه IBS بود اما، میزان افسردگی در سطوح پایین تحصیلاتی، سن بالا و قشر خانه‌دار بیشتر مشاهده شد. فاکتور جنس نقش برجسته‌ای در هیچ یک از این بررسی‌ها نداشت.

  نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد در افراد مبتلا به IBS شدت و شیوع افسردگی بیش از افراد غیرمبتلا می‌باشد. بنابراین، در درمان بیماران IBS باید به شدت و شیوع افسردگی توجه خاصی مبذول شود.

  واژه‌های کلیدی: میزان افسردگی، سندرم روده تحریک‌پذیر، روان‌پزشکی

 

متن کامل [PDF 236 kb]   (3142 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: داخلي
دریافت: 1391/5/17 | انتشار: 1391/4/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb