جلد 13، شماره 12 - ( 12-1393 )                   جلد 13 شماره 12 صفحات 1114-1105 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (6046 مشاهده)

gte vml 1]>  AWT IMAGEچکیده

زمینه و هدف: با توجه به مقدار کم پاتوژن‌ها در غذا، طراحی یک محیط غنی‌کننده که بتواند همزمان چند پاتوژن را در زمان مناسب و به میزان کافی بازیافت نماید، یکی از اهداف مهم میکروب‌شناسی است. هدف از این پژوهش، غنی‌سازی همزمان سه پاتوژن غذایی لیستریا منوسایتوژنز، استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا‌کلی ‌انتروهموراژیک در نمونه شیر می‌باشد.

مواد و روش‌ها: این مطالعه به صورت تجربی در سال 1391 در کرمان انجام شد. در ابتدا 5 محیط غنی‌کننده هم زمان شامل TSB، TB، TSBYE، SEB و TSB (1.5%NaCl) تهیه گردید. این محیط ها برای بازیافت لیستریا منوسایتوژنز، استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا‌کلی انتروهموراژیکتوسط روش کشت بررسی شدند. سپس نمونه‌های شیر استریلیزه و پاستوریزه با سوسپانسیون‌های تکی و سه تایی پاتوژن‌های هدف و غیر هدف به طور مصنوعی آلوده گردیدند. سپس بازیافت 5 محیط غنی‌کننده هم زمان برای نمونه‌های آلوده شده در سه زمان 8، 18 و 24 ساعت به صورت کیفی توسط روش کشت ارزیابی شد.

یافته‌ها: تمام محیط‌ها قادر به بازیافت تکی و سه تایی پاتوژن‌های مورد مطالعه بودند. با توجه به مواد غذایی موجود در شیر محیط‌ها در زمان 8 ساعت نیز موفق به بازیافت شدند. اما به علت ترکیبات مهاری نمونه شیر، رشد باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا منوسایتوژنز مهار گردید.

نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان داد محیط SEB بر اساس 18 ساعت گرمخانه‌گذاری بهترین بازیافت را برای پیدایش همزمان باکتری‌های مورد پژوهش دارد. از طرفی محیط TB نیز برای اولین بار در بازیافت همزمان سه پاتوژن مورد مطالعه ارزیابی شد و در بازیافت موفق گردید.

واژه‌های کلیدی: تشخیص همزمان، اشریشیاکلی انتروهموراژیک، استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا منوسایتوژنز
متن کامل [PDF 211 kb]   (2265 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1827 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ميكروبيولوژي
دریافت: 1393/4/18 | پذیرش: 1393/12/3 | انتشار: 1393/12/23

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.