جلد 14، شماره 2 - ( 2-1394 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 160-151 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


علوم پزشکی گلستان
چکیده:   (6916 مشاهده)

چکیده

زمینه و هدف: گزارشات اندکی از اثر ضد قارچی کیوی وجود دارد. این مطالعه با هدف بررسی اثر ضد قارچی کیوی بر روی گروهی از قارچ‌های ساپروفیت و درماتوفیت ترایکوفایتون منتاگروفایتیس برای اولین بار در ایران مد نظر قرار گرفت.

مواد و روش‌ها: در یک مطالعه آزمایشگاهی، سوسپانسیون قارچی حاوی CFU/mL 1×105 از اسپور و سلول‌های مخمری 9 قارچ انتخاب شد و در سرم فیزیولوژی حاوی نیم درصد تویین 80 آماده گردید. برای تعیین MIC و MFC قارچ‌ها نسبت به عصاره الکلی کیوی از رقت‌سازی سریال در محیط سابورو دکستروز براث استفاده گردید.کاندیدا‌ها و آسپرژیلوس‌ها به ترتیب در دمای 30 و 25 درجه سانتی‌گراد به مدت 72-24 ساعت قرار داده شدند. جهت آنالیز داده‌ها از روش t مستقل، کروسکال والیس با سطح معنی‌داری 05/0p< استفاده شد.

یافته‌ها: نتایج حاصل از آزمون‌های آماری بین نوع قارچ‌های مورد بررسی و درصد کاهش رشد بین ساپروفیت‌ها و درماتوفیت در دو غلظت 10% و20% و در دو ساعت 24 و 48 ساعت اولیه اختلاف آماری معنی‌داری نبود. میزان MIC و MFC در قارچ‌های مورد مطالعه به ترتیب در محدوده mg/mL 5/7-87/1 و mg/mL  15-75/3 قرار گرفت.

نتیجه‌گیری: این پژوهش نشان داد عصاره الکلی کیوی دارای خاصیت ضد قارچی است که این خصوصیت بسته به جنس قارچ متفاوت می‌باشد.

واژه‌های کلیدی: خاصیت ضد قارچی، ترایکوفایتون منتاگروفایتیس، قارچ‌های ساپروفیت، کیوی

متن کامل [PDF 199 kb]   (3326 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (2538 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ميكروبيولوژي
دریافت: 1393/10/3 | پذیرش: 1394/1/19 | انتشار: 1394/2/23

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.