جلد 4، شماره 3 - ( 3-1384 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 191-186 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Assar S, Jafarzadeh A, Mohagheghi M, Bahramabadi R. Antimicrobial Effects of Pinus Eldarica’s Gum and Its Alcoholic Extract on Some Bacteria of Skin Infections. JRUMS 2005; 4 (3) :186-191
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-29-fa.html
آثار شکرالله، جعفرزاده عبدالله، محققی محمد، بهرام‌آبادی رضا. آثار ضد میکروبی صمغ درخت کاج تهرانی (Pinus eldarica) و عصاره الکلی آن بر تعدادی از باکتری‌های مولد عفونت‌های پوستی. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1384; 4 (3) :186-191

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-29-fa.html


چکیده:   (36030 مشاهده)

چکیده

سابقه و هدف : از آنجا یی که مقاومت باکتری‌ها نسبت به آنتی ‌ بیوتیک ‌ ها و ترکیبات صناعی، روز به روز در حال افزایش است ، این مطالعه به منظور بررسی آ ث ا ر ضد میکروبی صمغ درخت کاج و عصاره الکلی آن بر استافیلوکوکوس آرئوس و اشرشیاکلی دو باکتری مولد عفونت‌های پوستی صورت پذیرفت.

مواد و روش‌ها: پس از تهیه صمغ درخت کاج، آن را با استفاده از اسید اولئیک به نسبت ‌ های 50% و 75% رقیق نموده و عصاره الکلی 50% و 75% نیز با استفاده از روش خیساندن تهیه گردید. سپس این رقت ‌ ها و هم ‌ چنین اسیداولئیک و کوتریموکسازول به عنوان کنترل مورد بررسی قرار گرفت و بر روی محیط کشت تلقیح شده با اشرشیا ‌ کلی و استاف یلوکوکوس‌ ‌ آرئوس اثر داده و قطر هاله‌های عدم رشد (در صورت وجود) در اطراف دیسک‌ها با واحد میلی‌متر اندازه ‌ گیری شد و سپس داده‌ها توسط تست Tukey HSD مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.

یافته‌ها: با مقایسه میانگین اثر صمغ ‌ها ی 50% و 75% بر روی ا شرش ی اکلی مشخص شد که این غلظت‌های صمغ بر روی رشد ا شرشیا ‌کلی تفاوت چندانی ندارند اما اثر آن‌ها از کوتریموکسازول در مهار رشد ای ن باکتری بیشتر بود. در مورد استاف یلوکوکوس ‌آرئوس، هر چند که صمغ‌های یاد شده و عصاره صمغ 50% بر رشد این باکتری تأثیر منفی داشته‌اند ، اما اختلاف اثر صمغ 50% با 75% معنی‌دار نبوده ؛ هم‌چنین صمغ 50% با عصاره صمغ 50% و 75% نیز از نظر آماری اختلاف معنی‌دار ندارد و صمغ 75% نیز با عصاره 50% از نظر نحوه اثر، اختلاف معنی‌داری ندارد. در این تجربه مؤثرترین ماده در جلوگیری از رشد ا شرشیا ‌کلی صمغ 75% و نیز مؤثرترین ماده در جلوگیری از رشد استاف یلوکوکوس ‌آرئوس بعد از کوتریموکسازول، صمغ 75% می‌باشد (05/0 p = ).

نتیجه‌گیری: با بررسی نتایج فوق مشخص می‌شود که صمغ درخت کاج تهرانی دارای خاصیت ضد میکروبی قوی است که می‌تواند بر روی رشد استاف یلوکوکوس ‌آرئوس با کوتریموکسازول رقابت کند و احتمالاً بر روی سوش‌های ا شرشیا ‌کلی مقاوم در برابر کوتریموکسازول مؤثر باشد.

واژه‌های کلیدی : کاج تهرانی، اثر ضد میکروبی ، اشرشیاکلی، استافیلوکوکوس آرئوس


متن کامل [PDF 217 kb]   (4125 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ميكروبيولوژي
دریافت: 1384/9/12 | انتشار: 1384/3/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb