جلد 15، شماره 10 - ( 10-1395 )                   جلد 15 شماره 10 صفحات 1000-995 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه ایلام
چکیده:   (4002 مشاهده)

چکیده

زمینه و هدف: بیماری‌های انگلی یکی از شایع‌ترین مشکلات کشورهای درحال‌توسعه می‌باشد. راه دهانی و مصرف سبزیجات خام یکی از راه‌های مهم کسب آلودگی‌های انگلی دستگاه گوارش انسان است. پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی بوده و به منظور بررسی میزان آلودگی سبزیجات به عوامل انگلی صورت گرفته است.

مواد و روش‌ها:200 نمونه سبزی طی ماه‌های فروردین تا شهریور 1395 از سبزی‌فروشی‌های شهرستان ایلام جمع‌آوری شد و با روش رسوبی و با کمک سانتریفیوژ، از نظر آلودگی انگلی مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار SPSS استفاده گردید.

یافته‌ها: نتایج به‌دست‌آمده نشان داد که در مجموع، در 122 نمونه از کل نمونه‌ها (61٪) حداقل یک آلودگی انگلی وجود داشت. بیشترین میزان آلودگی انگلی مربوط به کیست ژیاردیا بود.

نتیجه‌گیری: مقایسه درصد آلودگی انگلی سبزیجات شهرستان ایلام با نتایج حاصل از سایر مطالعات انجام‌گرفته در شهرهای مختلف، نشان‌دهنده آلودگی بالای سبزیجات مصرفی در این منطقه است.

واژه‌های کلیدی: انگل، سبزیجات، ژیاردیا، ایلام

واژه‌های کلیدی: انگل، سبزیجات، ژیاردیا، ایلام
متن کامل [PDF 278 kb]   (1450 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1311 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: انگل شناسي
دریافت: 1395/9/8 | پذیرش: 1395/10/20 | انتشار: 1395/11/19

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.