چکیده
زمینه و هدف: بیماریهای انگلی یکی از شایعترین مشکلات کشورهای درحالتوسعه میباشد. راه دهانی و مصرف سبزیجات خام یکی از راههای مهم کسب آلودگیهای انگلی دستگاه گوارش انسان است. پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی بوده و به منظور بررسی میزان آلودگی سبزیجات به عوامل انگلی صورت گرفته است.
مواد و روشها:200 نمونه سبزی طی ماههای فروردین تا شهریور 1395 از سبزیفروشیهای شهرستان ایلام جمعآوری شد و با روش رسوبی و با کمک سانتریفیوژ، از نظر آلودگی انگلی مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از نرمافزار SPSS استفاده گردید.
یافتهها: نتایج بهدستآمده نشان داد که در مجموع، در 122 نمونه از کل نمونهها (61٪) حداقل یک آلودگی انگلی وجود داشت. بیشترین میزان آلودگی انگلی مربوط به کیست ژیاردیا بود.
نتیجهگیری: مقایسه درصد آلودگی انگلی سبزیجات شهرستان ایلام با نتایج حاصل از سایر مطالعات انجامگرفته در شهرهای مختلف، نشاندهنده آلودگی بالای سبزیجات مصرفی در این منطقه است.
واژههای کلیدی: انگل، سبزیجات، ژیاردیا، ایلام
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |