جلد 16، شماره 6 - ( 7-1396 )                   جلد 16 شماره 6 صفحات 552-541 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


یزد - دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی گروه فیزیولوژی
چکیده:   (4904 مشاهده)


چکیده
زمینه و هدف: فرولیک اسید ترکیبی فنولی است که در غلات مختلف یافت می‌گردد و مطالعات انجام‌شده نشان می‌دهند که این ترکیب دارای اثرات آنتی‌اکسیدانی، ضد‌آپوپتوزی و تمایز‌دهندگی در سلول‌های عصبی است. هدف از این مطالعه، بررسی اثر فرولیک اسید بر پیشگیری از اختلال حافظه ناشی از کوپریزون در مدل مولتیپل اسکلروزیس ناشی از کوپریزون در موش‌های نر نژاد C57B6/J بود.
روش بررسی: دمیلیناسیون به‌وسیله افزودن کوپریزون به میزان 2/0% به غذای معمول حیوانات به مدت 6 هفته القا شد. فرولیک اسید با 10 میلی‌گرم به ازای وزن بدن یا 100 میلی‌گرم به ازای وزن بدن روزانه به حیوانات خورانده شد. در پایان هفته ششم آزمون رفتاری ماز Y و شاتل باکس جهت ارزیابی اختلال رفتاری و حافظه ناشی از دمیلیناسیون نورونی و بررسی‌های بافت‌شناسی با رنگ‌آمیزی‌های لوکسال فاست بلو انجام شد.
یافته‌ها: نتایج این مطالعه نشان داد که فرولیک اسید در دو دوز از میزان ورود تصادفی حیوانات به بازوهای ماز Y نسبت به گروه کنترل ‌می‌کاهد (01/0P<)، ولی میزان ورود ترتیبی حیوانات را افزایش داد (05/0P<). همچنین، فرولیک اسید با دوز 10 میلی‌گرم به ازای وزن بدن توانست زمان تأخیر در ورود به محفظه تاریک را افزایش دهد. در برش‌های بافتی، افزایش دمیلیناسیون در گروه کوپریزون و کاهش میزان دمیلیناسیون در گروه فرولیک اسید دیده شد.
بحث و نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که فرولیک اسید با کاهش میزان دمیلیناسیون و مرگ‌ومیر الیگودندروسیتی، از اختلال حافظه فعال و احترازی غیرفعال ناشی از کوپریزون پیشگیری کرده است.
واژگان کلیدی: فرولیک اسید، دمیلیناسیون، حافظه، کوپریزون، موش

متن کامل [PDF 247 kb]   (2279 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (2399 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فيزيولوژي
دریافت: 1396/1/17 | پذیرش: 1396/7/22 | انتشار: 1396/7/22

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.