Hakimi H, Mosavat A, Farahbakhsh F, Seyed Mirzaei S, Hasanshahi G, Eley A. Comparison of the Toxicity Spermicidal Effect of Some Gram Negative Bacteria's Lipopolysocharides, Including that from Chlamydia Trachomatis on Human Sperm. JRUMS 2008; 7 (1) :49-56
URL:
http://journal.rums.ac.ir/article-1-399-fa.html
حکیمی دکتر حمید، مساوات دکتر ابوالقاسم، فرحبخش دکتر فرشید، سیدمیرزایی دکتر سیدمهدی، حسنشاهی دکتر غلامحسین، الی دکتر ادریا. مقایسه اثر توکسیسیتی لیپوپلی ساکارید تعدادی از باکتریهای گرم منفی از جمله کلامیدیا تراکوماتیس بر اسپرم انسانی . مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1387; 7 (1) :49-56
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-399-fa.html
چکیده: (22245 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: کلامیدیا تراکوماتیس به عنوان یکی از شایعترین علل بیماریهای مقاربتی خصوصاً در دنیای غرب مطرح است. این باکتری به عنوان یکی از علل ناباروری در زنان نقش دارد گر چه ارتباط آن با ناباروری مردان مورد بحث است. علاوه بر کلامیدیا، بعضی از باکتریهای خانواده آنتروباکتریاسهآ از قبیل ایکولای،کلبسیلا و سراشیا نیز در اختلال عملکرد اسپرم انسانی مطرح میباشند. هدف از این مطالعه مقایسه اثر توکسیسیتی لیپوپلیساکاریدهای این باکتریها بر اسپرم انسانی در شرایط آزمایشگاهی میباشد.
مواد و روشها: در این مطالعه آزمایشگاهی 50 و 25، 10، 1، 1/0 میکروگرم در میلیلیتر لیپوپلیساکاریدهای تجاری ایکولای،کلبسیلا و سراشیا و 1 میکروگرم در میلیلیتر لیپوپلیساکاریدکلامیدیای ساخته شده و در گروه کنترل 20 میکرولیترازEBSS ×1در آزمایشگاه با180 میلیلیتر از سوسپانسیون اسپرم انسانی با غلظت 106×5 اسپرم در میلیلیتر که به روش percoll gradient تهیه شده بود به مدت 6 ساعت در انکوباتور با دمای 37 درجه سانتیگراد و دیاکسید کربن 5% نگهداری شدند. پس از طی این مدت میزان مرگ و حیات اسپرمها با تست HOS ارزیابی شد.
یافتهها: هیچیک از لیپوپلیساکاریدهای تجاری ایکولای،کلبسیلا و سراشیا با غلظتهای کمتر از 50 میکروگرم در میلیلیتر تأثیر منفی بر حیات اسپرمها نداشت در حالی که لیپوپلیساکارید کلامیدیا با غلظت 1/0 میکروگرم در میلیلیتر قادر به مرگ تعداد قابل توجهی از اسپرمها شد که نسبت به گروه کنترل معنیدار بود (05/0p<).
نتیجهگیری: عفونتهای کلامیدیایی اگر چه از لحاظ بالینی عمدتاً مزمن و بدون علامت هستند اما نتایج این مطالعه نشان میدهد که این باکتری در شرایط آزمایشگاهی حدود پانصد بار قویتر از باکتریهای متعلق به خانواده آنتروباکتریاسهآ که در این مطالعه مورد استفاده قرار گرفتهاند قادر به مرگ اسپرمهای انسانی میباشد. این مطالعه و دیگر مطالعات مشابه مؤید نقش کلیدی کلامیدیا تراکوماتیس به عنوان یکی از عوامل عفونی ناباروری مردان میباشد.
واژههای کلیدی: لیپوپلیساکارید، کلامیدیا، آنتروباکتریاسهآ، اسپرم، ناباروری مردان
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
ميكروبيولوژي دریافت: 1387/7/8 | انتشار: 1387/3/26