جلد 17، شماره 5 - ( 4-1397 )                   جلد 17 شماره 5 صفحات 434-421 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه آزاد اسلامی - مهاباد
چکیده:   (3596 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: چاقی باعث افزایش شاخص­های التهابی و ایجاد مقاومت به انسولین می‌شود و انجام تمرینات ورزشی منظم در بهبود این شاخص­ها مؤثر است. لذا در پژوهش حاضر، اثر هشت هفته تمرینات پیلاتس بر واکنش­گر C (C-reactive protein; CRP)، مقاومت به انسولین و ترکیب بدنی زنان میانسال چاق بررسی شده است.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده، 20 زن میانسال چاق به صورت تصادفی به دو گروه کنترل و آزمون تقسیم شدند. گروه آزمون در برنامه تمرینات پیلاتس به مدت هشت هفته (سه جلسه در هفته و هر جلسه 60 دقیقه) شرکت کردند و گروه کنترل، فعالیت ورزشی خاصی انجام ندادند. در کلیه آزمودنی­ها، شاخص‌های ترکیب بدن شامل وزن، درصد چربی بدن، شاخص توده بدنی، محیط کمر و لگن، نسبت دور کمر به لگن، مقاومت به انسولین (Homeostasis model assessment of insulin resistance; HOMA-IR) و CRP پیش و پس از دوره تمرین ارزیابی شد. داده ها با استفاده از آزمون­های آماری t مستقل و t زوجی تجزیه و تحلیل شدند. 
یافته­ها: هشت هفته تمرینات پیلاتس باعث کاهش شاخصهای درصد چربی بدن، وزن و شاخص توده بدنی در گروه آزمون شد (05/0‌>p). به­علاوه، بهبود معنی‌دار در شاخص HOMA-IR بعد از تمرینات در گروه آزمون (019/0‌=p) مشاهده شد. هم‌چنین غلظت CRP در گروه آزمون (007/0‌=p) در مقایسه با گروه کنترل (534/0‌=p) پس از انجام تمرینات پیلاتس به طور معنی‌داری کاهش پیدا کرد.
نتیجه­گیری: یافته­ها نشان داد که تمرینات پیلاتس باعث بهبود ترکیب بدن، مقاومت به انسولین و شاخص­های التهابی در زنان میانسال چاق می‌شود.
واژه‌های کلیدی: ترکیب بدن، پروتئین واکنش­گر C، مقاومت به انسولین، چاقی، تمرینات پیلاتس، زنان
 

 
متن کامل [PDF 246 kb]   (1763 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (2206 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فيزيولوژي
دریافت: 1396/7/17 | پذیرش: 1397/3/6 | انتشار: 1397/4/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.