جلد 17، شماره 5 - ( 4-1397 )                   جلد 17 شماره 5 صفحات 406-395 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Foroumandi E, Alizadeh M, Hajizadeh H, Haghravan S, Mohajeri M. Designing and Evaluating Validity and Reliability of the Questionnaire of Factors Affecting Consumers’ Choice of Type of Dairy Based on the Reasoned Action Theory. JRUMS 2018; 17 (5) :395-406
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-4080-fa.html
فرومندی الهه، علیزاده محمد، حاجی زاده حسین، حق روان سیمین، مهاجری مهسا. طراحی و ارزیابی روایی و پایایی پرسشنامه عوامل مؤثر در انتخاب نوع لبنیات مصرفی توسط مصرف کنندگان بر اساس تئوری عمل منطقی . مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1397; 17 (5) :395-406

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-4080-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی تبریز
چکیده:   (3637 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: با وجود اینکه پاستوریزه شدن شیر خام و فرآورده‌های آن موجب بهبود کیفیت و بهداشت لبنیات مصرفی می‌گردد، بسیاری از افراد تمایل به مصرف شیر­خام و فرآورده‌های آن دارند. هدف از مطالعه حاضر، طراحی پرسش­نامه عوامل مؤثر در انتخاب نوع لبنیات مصرفی توسط مصرف مصرف کنندگان بر اساس تئوری عمل منطقی می‌باشد.
مواد و روش‌ها: مطالعه توصیفی حاضر، در افراد مراجعه­کننده به مجتمع سلامت دکتر شادپور شهرستان تبریز از شهریور­ماه تا آبان ماه سال 1396 انجام گرفت. پرسش­نامه حاضر از طریق مرور متون علمی، بحث­های گروهی متمرکز و مصاحبه با اساتید خبره طراحی شد. از 14 فرد متخصص برای تعیین امتیازات اندازه­گیری روایی محتوا و 15 فرد مراجعه کننده به مجتمع سلامت دکتر شادپور برای تعیین پایایی پرسشنامه، کمک گرفته شد. در نهایت شاخص روایی محتوا و نسبت روایی محتوا برای بررسی روایی و پایایی پرسش­نامه با محاسبه آلفای کرونباخ و ضریب همبستگی درون­رده­ای به کمک نرم‌افزار SPSS نسخه 23 محاسبه گردید.
یافته‌ها: پرسشنامه اولیه شامل 101 سوال بود که پس از بررسی روایی و پایایی محتوا، تعداد آن به 32 سوال کاهش یافت. میانگین شاخص روایی محتوای پرسشنامه 88/0، نسبت روایی محتوا 68/0، ضریب آلفای کرونباخ 83/0 و ضریب همبستگی درون رده‌ای آن 80/0 با فاصله اطمینان (93/0-58/0) به دست آمد.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج، به نظر می رسد که پرسشنامه حاضر از روایی و پایایی قابل قبولی برخوردار است. لذا می‌توان از آن به عنوان ابزار مفیدی در جهت تعیین عوامل مؤثر در انتخاب نوع لبنیات مصرفی توسط مصرف کنندگان استفاده نمود.
واژه‌های کلیدی: لبنیات، شیر خام، پاستوریزه، تئوری عمل منطقی، انتخاب غذایی، تبریز
متن کامل [PDF 214 kb]   (1737 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1822 مشاهده)  
نوع مطالعه: توصيفي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1396/9/20 | پذیرش: 1397/3/5 | انتشار: 1397/4/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb