جلد 18، شماره 6 - ( 5-1398 )                   جلد 18 شماره 6 صفحات 616-607 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahriarpour A, Eftekhari F, Hadadnrjad M, Bayattork M. Comparison of Postural Control and Motor Control in Adolescents with Idiopathic Scoliosis and Healthy Subjects: A Short Report. JRUMS 2019; 18 (6) :607-616
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-4274-fa.html
شهریارپور آرزو، افتخاری فرشته، حدادنژاد ملیحه، بیات ترک محمد. مقایسه کنترل پاسچر و موتور کنترل در نوجوانان دارای اسکولیوز ایدیوپاتیک با افراد سالم: یک گزارش کوتاه . مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1398; 18 (6) :607-616

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-4274-fa.html


دانشگاه خوارزمی
متن کامل [PDF 273 kb]   (1080 دریافت)     |   چکیده (HTML)  (2102 مشاهده)
متن کامل:   (1176 مشاهده)
مقاله گزارش کوتاه
مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
دوره 18، شهریور 1398، 607-616
 
مقایسه کنترل پاسچر و موتور کنترل در نوجوانان دارای اسکولیوز ایدیوپاتیک با افراد سالم: یک گزارش کوتاه
 
آرزو شهریارپور[1]، فرشته افتخاری[2]، ملیحه حدادنژاد[3]، محمد بیات ترک[4]
 
دریافت مقاله: 25/2/97   ارسال مقاله به نویسنده جهت اصلاح: 7/7/97      دریافت اصلاحیه از نویسنده: 28/2/98         پذیرش مقاله: 7/3/98
 
چکیده
زمینه و هدف:  اسکولیوز ایدیوپاتیک یکی از ناهنجاری­های نسبتاً شایع در نوجوانان است که می­تواند موجب اختلال در کنترل پاسچر و کنترل حرکت گردد، لذا هدف این مطالعه تعیین و مقایسه کنترل پاسچر و موتور کنترل در نوجوانان دارای اسکولیوز ایدیوپاتیک با افراد سالم بود.
مواد وروش‌ها: در این مطالعه توصیفی از ۷۹ مراجعه کننده به مرکز جامع توان­بخشی هلال احمر تهران در سال ۱۳۹۶، تعداد ۵۷ نفر دارای اسکولیوز و ۲۲ نفر افراد سالم به صورت هدف­مند انتخاب و متغیرهای کنترل پاسچر و موتور کنترل با استفاده از دستگاه پاسچرگرافی اندازه­گیری گردید. آزمون­های t مستقل و  Mann–Whitney U برای تجزیه و تحلیل داده­ها استفاده شدند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که بین متغیرهای کنترل پاسچر و موتور کنترل در افراد دارای اسکولیوز ایدیوپاتیک نوجوانی و افراد سالم تفاوت معنی­داری وجود ندارد (۰۵/۰≥p ) .
نتیجه­گیری: با توجه به نتایج به نظر می­رسدکه ناهنجاری اسکولیوز ایدیوپاتیک احتمالاَ نمی­تواند به طور معنی­داری سبب تغییر در کنترل پاسچر و موتورکنترل نوجوانان گردد.
واژه­های کلیدی: اسکولیوز ایدیوپاتیک نوجوانی، کنترل پاسچر، موتور کنترل
 
 
مقدمه
ستون فقرات انسان به دلیل ساختار پیچیده‌ای که دارد، می­تواند در معرض ناهنجاری‌های وضعیتی و ساختاری بسیاری قرار گیرد [1]. یکی از این ناهنجاری­ها اسکولیوز (Scoliosis) است. رایج­ترین نوع اسکولیوز، ایدیوپاتیک (Idiopathic) نام دارد و یکی از انواع آن در طی نوجوانی، یعنی دوره سریع رشد اتفاق می­افتد [1]. براساس انجمن پژوهشی اسکولیوز و انجمن توان­بخشی ارتوپدی و درمان اسکولیوز، شیوع اسکولیوز ایدیوپاتیک نوجوانی ۲ تا ۳ درصد می­باشد [2] و در دختران رایج­تر از پسران است (نسبت ۷ به ۱) و به جز در درجات شدید آن، معمولاَ باعث مشکلات سلامتی در طول رشد نمی­گردد [3]. درخصوص بروز اسکولیوز ایدیوپاتیک نوجوانی تئوری­های بسیاری بیان گردیده­اند، اما جمع­بندی تمام فرضیه­های مرتبط با علت بروز این ناهنجاری به این ترتیب است که ستون فقرات طبیعی در یک فرد درحال رشد دارای یک تعادل مکانیکی دقیق، ظریف و متزلزل است [4] و بروز تغییرات نامتقارن در ساختارهای اولیه، ساختارهای حمایت کننده، مراکز رشد و مولفه­های عصبی یا عضلانی می‌توانند همگی باعث بروز اسکولیوز ایدیوپاتیک نوجوانی شوند [3]. بنابراین به نظر می­رسد این تغییرات نامتقارن به همراه تغییر در مولفه­های عصبی عضلانی ایجاد شده در ناهنجاری اسکولیوز می­تواند موجب تغییر در وضعیت مرکز ثقل بدن و تغییر در نحوه توزیع وزن بر اندام تحتانی و در نهایت تغییر در تعادل و پایداری فرد گردد [5].
به طور کل، پایداری و تعادل افراد حین ایستادن به وسیله نگه‌داشتن مرکز ثقل بدن در محدوده سطح اتکا و با استفاده از مکانیزمی که اطلاعات را از سیستم بینایی، دهلیزی و گیرنده‌های حس عمقی جمع‌آوری می‌کند، به دست می‌آید [6]. درحین بروز اغتشاشات بیرونی و بر اساس اطلاعات حسی وارد شده از گیرنده­ها، پاسخ­های ثباتی ارادی و غیرارادی لازم توسط سیستم عصبی مرکزی ایجاد می­گردد که تحت عنوان موتور کنترل از آن یاد می­شود [7]. لذا ممکن است به دلیل وجود تغییرات اسکلتی عضلانی ایجاد شده در افراد اسکولیوزی و تغییر در ورودی­های حسی آنها، تعادل و کنترل حرکت این افراد دچار اختلال گردیده و نسبت به همسالان سالم خود دستخوش تغییر گردند و این احتمال وجود دارد که این شرایط منجر به بدتر شدن انحنا در آنها نیز شود [8].
در همین راستا مشخص شده است که افراد دارای اسکولیوز نسبت به افراد نرمال دارای کنترل پاسچر کم­تری هستند، به خصوص زمانی که سیستم بصری و حسی-حرکتی آنها تحریک می‌گردد [5]. در نمونه­ای از این تحقیقات Pialasse و همکارانش در مطالعه خود گزارش نمودند که پایداری و تعادل افراد دارای اسکولیوز نسبت به افراد نرمال کم­تر است که این موضوع با افزایش نوسان قامت نسبت به افراد سالم مشخص می‌شود [5]. باتوجه به اهمیت موضوع اسکولیوز ناشناخته نوجوانی و به دلیل وجود تفاوت در نتایج تحقیقات قبلی مطالعه حاضر با هدف تعیین و مقایسه کنترل پاسچر و موتور کنترل در نوجوانان دارای اسکولیوز ایدیوپاتیک با افراد سالم انجام پذیرفت.
مواد و روش‌ها
تحقیق توصیفی حاضر در سال ۱۳۹۶ در مرکز جامع توانبخشی هلال احمر شهر تهران انجام گرفت. هم­چنین این مطالعه دارای کد اخلاق از پژوهشگاه تربیت بدنی به شماره IR.SSRI.REC.1398.498 می­باشد. جامعه آماری آن را نوجوان دختر و پسر (10 تا 16 سال) دارای اسکولیوز ایدیوپاتیک مرکز جامع توانبخشی هلال احمر تشکیل داده‌اند. در تحقیق حاضر نمونه­گیری از نوع نمونه­گیری هدف­مند در دسترس بود و از میان مراجعه کنندگان، 79 نفر براساس معیارهای ورود به تحقیق انتخاب شدند. حجم نمونه با توجه به متغیر اصلی تحقیق یعنی کنترل پاسچر و با استفاده از نرم‌افزار G*Power با توان آزمون 90 درصد و فاصله اطمینان ۹۵/۰ در کل ۲۰ نفر برای هر گروه محاسبه شد. این تعداد با توجه به احتمال ریزش آزمودنی‌ها در فرآیند تحقیق و با توجه به در دسترس بودن و مراجعه بیش­تر نوجوانان دارای اسکولیوز نسبت به افراد سالم به مرکز توانبخشی هلال احمر، در گروه اسکولیوز تا ۵۷ نفر افزایش یافت و در گروه سالم 22 نفر در نظر گرفته شد. گروه سالم افرادی بودند که جهت غربال­گری و ارزیابی وضعیت بدنی به کلینیک حرکات اصلاحی مرکز جامع توان­بخشی هلال احمر مراجعه نموده بودند و با تشخیص متخصص مربوطه دارای هیچ یک از ناهنجاری­های ستون فقرات نبودند. هم­چنین هیچ­کدام از نمونه­های این مطالعه علائم پاتولوژیک، سابقه شکستگی، جراحی یا بیماری‌های مفصلی در ستون فقرات، کمربند شانه و لگن، فعالیت ورزشی منظم یا سابقه قهرمانی ورزشی، ابتلاء به سایر ناهنجاری‌های ستون فقرات و وزن بدنی خارج از محدوده نرمال نداشتند. در فرآیند ارزیابی نمونه­ها، ابتدا قد و وزن آزمودنی­ها با استفاده از ترازوی دیجیتال و متر نواری اندازه­گیری و با استفاده از فرمول مربوطه میزان شاخص توده بدنی آنها محاسبه گردید. هم‌چنین در گروه دارای اسکولیوز میزان زاویه ناهنجاری توسط رادیوگرافی و با استفاده از روش کاب توسط یک جراح ستون فقرات محاسبه شده بود. در این روش، ابتدا انتهای بالای و پایینی قوس مشخص می­گردد و سپس خطی در راستای سطح بالایی مهره ابتدایی قوس و خط دیگری در راستای سطح پایینی مهره انتهایی قوس رسم می­گردد و بر هریک از این خطوط، خطی عمود می­گردد. زاویه ایجاد شده بین دو خط عمود به­عنوان زاویه کاب محاسبه می­گردد [9].
کنترل پاسچر آزمودنی‌ها با استفاده از دستگاه پاسچرگرافی بالانس مستر (مدل EquiTest ساخت شرکت نوروکام آمریکا) اندازه‌گیری شد. این دستگاه به­عنوان استاندارد طلایی در زمینه تشخیص اختلالات تعادلی با علت شناخته شده و ناشناخته مورد استفاده قرار می‌گیرد [11-10]. با استفاده از این دستگاه توانایی فرد در استفاده از اطلاعات بینایی، دهلیزی گوش و حس پیکری ارزیابی شد. این دستگاه شامل یک صفحه نیروی دینامیک با قابلیت چرخش است که به منظور کمی کردن نیروهای عمودی پای فرد جهت انداز‌ه‌گیری وضعیت مرکز جرم و کنترل پاسچر کاربرد دارد. هم­چنین یک صفحه متحرک در اطراف دستگاه برای اندازه‌گیری توانایی فرد در استفاده از اطلاعات بینایی جهت حفظ تعادل وجود داشت. در تحقیق حاضر 2 پروتکل ارزیابی با استفاده از این دستگاه جهت بررسی کنترل پاسچر و موتور کنترل افراد به­کار گرفته شد، که عبارتند از آزمون سازمان­دهی حسی (Sensory Organization Test) و آزمون موتور کنترل (Motor Control). آزمون سازماندهی حسی شامل 6 وضعیت مختلف است که وضعیت‌های اول، دوم و سوم، وضعیت‌های ایستا و وضعیت‌های چهارم، پنجم و ششم وضعیت‌های پویا می‌باشند. در وضعیت اول (SOT1) سطح زیرین ثابت، صفحه اطراف ثابت و چشم­ها باز است و در وضعیت دوم (SOT2) سطح زیرین ثابت، صفحه اطراف ثابت و چشم­ها بسته است. وضعیت سوم (SOT3) به­این صورت است که سطح زیرین ثابت، صفحه اطراف متحرک و چشم­ها باز می­باشند. در وضعیت چهارم (SOT4) سطح زیرین متحرک، صفحه اطراف ثابت و چشم­ها باز است و در وضعیت پنجم (SOT5) سطح زیرین متحرک، صفحه اطراف ثابت و چشم­ها بسته می باشد. درنهایت در وضعیت ششم (SOT6) سطح زیرین متحرک، صفحه اطراف متحرک و چشم­ها باز است. خروجی آزمون شامل یک امتیاز تعادلی است که دامنه­ای بین صفر تا ۱۰۰ دارد. امتیاز نزدیک به 100 نشان دهنده ثبات خوب و حداقل نوسان است و امتیازات پایین‌تر نشان­دهنده وجود ضعف و ناتوانی در کنترل پاسچر می‌باشد [10].
در آزمون موتور کنترل، توانایی فرد در بازیابی تعادل به دنبال یک اغتشاش غیر منتظره خارجی اندازه‌گیری می‌گردد. این اغتشاش به صورت جابه‌جایی صفحه زیرین به سمت جلو و عقب و به 3 میزان کم، متوسط و زیاد می‌باشد. خروجی‌ این آزمون شامل زمان تأخیر است که نشان­گر زمان بین ایجاد اغتشاش (جابه‌جایی صفحه زیرین) و پاسخ‌های حرکتی فعال فرد است [10].
کلیه محاسبات آماری توسط نرم‌افزارSPSS  نسخه 20 انجام گردید. برای بررسی نرمال بودن توزیع داده‌ها آزمون Kolmogorov–Smirnov به­کارگرفته شد و با توجه به نرمال بودن داده‌ها (۲/۰P=) در دو گروه کلی افراد سالم و افراد دارای اسکولیوز، از آزمون t مستقل برای مقایسه میانگین دو گروه استفاده شد. از طرفی به دلیل این­که متغیر موتور کنترل از لحاظ آماری توزیع نرمال ندارد (۰۰/۰P<)، برای بررسی وضعیت معنی‌داری آن در گروه­های مختلف از آزمون ناپارامتریک Mann–Whitney U استفاده گردید. سطح معنی‌داری در آزمون­ها 05/0 در نظر گرفته شد.
نتایج
آزمودنی‌های گروه اسکولیوز دارای میانگین سنی (76/1±96/13) و شاخص توده بدنی (54/3±52/20) بودند که از این میان ۱۲ نفر (۱۸/۱۵ درصد) پسر و ۴۵ نفر (۹۶/۵۶ درصد) دختر می‌باشند. هم­چنین گروه سالم دارای میانگین سنی (7۰/1±98/13) و شاخص توده بدنی (34/4±95/20) بودند که از این میان ۶ نفر (۵۹/۷ درصد) پسر و ۱۶ نفر (۲۵/۲۰ درصد) دختر می‌باشند. همان­گونه که در این جدول مشاهده می­گردد، تعداد آزمودنی­های دختر دارای اسکولیوز ایدیوپاتیک نوجوانی بیش­تر از آزمودنی­های پسر می­باشد که این موضوع احتمالاَ به دلیل شیوع بیش­تر این ناهنجاری در دختران است.
جدول ۱ نشان می­دهد که از لحاظ متغیر کنترل پاسچر در وضعیت‌های ایستا و پویای آزمون سازماندهی حسی (وضعیتهای 1 تا6) بین افراد دارای اسکولیوز و افراد سالم هیچ تفاوت معنی‌داری وجود ندارد. همان­گونه که مشاهده می‌گردد اختلاف نتایج در وضعیت­های مختلف آزمون سازماندهی حسی بین نوجوانان دارای اسکولیوز و گروه سالم بسیار کم است و تنها در وضعیت چهارم اندکی تفاوت موجود بین گروه‌ها بیش­تر می­شود که البته این تفاوت از لحاظ آماری معنی­دار نیست (۰۵/۰<p ).
جدول 2- مقایسه میانگین متغیر کنترل پاسچر در وضعیت­های ایستا و حین اغتشاش در آزمودنی­های سالم و دارای اسکولیوز مرکز جامع توان­بخشی هلال احمر در سال ۹۶
 
متغیر گروه سالم (۲۲ نفر) گروه اسکولیوز (۵۷ نفر) مقدار P  
*SOT 1 35/2 ± 87/91 98/2 ±  60/91 70۵/0  
SOT 2 49/3 ± 79/89 30/3 ± 26/90 57۰/0  
SOT 3 23/4 ± 62/89 63/3 ± 84/89 82۴/0  
SOT 4 65/11 ± 71/96 72/10 ± 66/74 35۱/0  
SOT 5 29/15 ± 04/50 77/12 ± 43/53 34۸/0  
SOT 6 40/16 ± 22/42 05/20 ± 32/45 52۶/0  
  نتایج آزمون t مستقل جهت مقایسه بین دو گروه.
* آزمون سازماندهی حسی (Sensory Organization Test)
نتایج آزمون­های آماری برای متغیر موتور کنترل نشان داد که بین افراد دارای اسکولیوز و افراد سالم تفاوت معنی‌داری وجود ندارد (۱۸۳/۰=p). اگرچه اختلاف معنی‌داری از لحاظ آماری مشاهده نگردید، اما میانه متغیر موتورکنترل در گروه افراد سالم (۴۶/۸۹- ۶۶/۳۴) 30/49 بالاتر از گروه دارای اسکولیوز (۲۳/۶۸- ۰۸/۲۱) ۴۱/۳۶ می‌باشد.
بحث
یکی از یافته­های این تحقیق نشان داد که کنترل پاسچر افراد دارای اسکولیوز در وضعیت­های ایستا و پویا تفاوت معنی‌داری با افراد سالم ندارد. در راستای مطالعه حاضر، تحقیقی در سال ۲۰۱۶ محققین با بررسی تست­های تعادل بالینی بر روی سیستم­های تحریک شده افراد دارای اسکولیوز ناشناخته نشان دادند که تفاوت معنی­داری در تست­های استاتیک افراد دارای اسکولیوز و سالم وجود ندارد [5]. هم‌چنین Wiernicka  و همکاران با بررسی ثبات پاسچر دختران دارای اسکولیوز ایدیوپاتیک با استفاده از فورس پلیت در دو حالت چشم بسته و باز بیان کردند که کنترل تعادل وضعیتی در دختران مبتلا به اسکولیوز که در سنین بلوغ هستند، شبیه افراد سالم است [12]. Mikkawy و همکاران با ارزیابی پاسچر دینامیک نوجوانان دارای اسکولیوز ایدیوپاتیک با استفاده از تست­های سازماندهی حسی و موتورکنترل، رابطه­ای غیر طبیعی در عملکرد حسی- پیکری و عملکرد پاسچر را گزارش داده­اند، به طوری که رابطه معنی‌داری را بین زاویه اسکولیوز، سیستم حس پیکری و پاسچر نشان دادند [13]. از دلایل احتمالی تفاوت در نتایج این مطالعه با تحقیق حاضر می­توان به تفاوت­های فردی آزمودنی‌ها و هم­چنین استفاده از ابزارهای متفاوت در این مطالعه نام برد. در این مطالعه از force plate برای ارزیابی کنترل پاسچر آزمودنی­ها استفاده نمودند، در حالی­که در مطالعه حاضر از دستگاه پاسچرگرافی استفاده شده بود.
با توجه به تئوری­های موجود، انتظار می­رود کنترل پاسچر افراد دارای اسکولیوز به دلیل اختلال در یک­پارچگی حسی-حرکتی ناشی از نقص در سه سیستم کنترل کننده تعادل یعنی حس پیکری، دهلیزی و بینایی نسبت به افراد سالم متفاوت باشد [5]. اما بررسی و تحلیل مطالعاتی که تاکنون انجام گرفته است، وجود یک تناقض در نتایج را نشان می­دهد. یکی از اصلیترین دلایل این تناقض وجود ویژگی‌های متفاوت در انحناهای اسکولیوز است. هم­چنین وجود یا عدم وجود چرخش در مهره می­تواند باعث ایجاد نامتقارنی­های متفاوتی در تنه گردد. لذا آن­چه که در تحقیقات گذشته به چشم می­خورد استفاده از انواع مختلفی از انحناهای اسکولیوز، به عنوان آزمودنی است که خود می‌تواند باعث تغییر در تقارن تنه و کنترل پاسچر افراد و در نهایت عاملی برای تفاوت در نتایج تحقیقات قبلی باشند.
از طرفی وجود عدم تفاوت در کنترل پاسچر و موتور کنترل افراد دارای اسکولیوز با افراد عادی را اینگونه می­توان تفسیر نمود که با توجه به سن آزمودنی­ها که در بازه­های رشدی واقع شده است، احتمالاً قوس اولیه اسکولیوز در این افراد درصورتی که هم‌زمان با رشد فرد پیشرفت نماید و به درجات بالاتر از ۲۰ درجه برسد سبب ایجاد یک یا چند قوس جبرانی در فرد می­کند [14]. لذا اکثر نوجوانان دارای اسکولیوز ایدیوپاتیک یا دارای یک قوس با شدت خفیف در ستون فقرات خود می­باشند و یا درصورت پیشرونده بودن ناهنجاریشان ممکن است دارای قوسهای جبرانی در نواحی دیستال قوس اصلی گردند و با توجه به این­که افراد دارای قوس  S شکل دارای تقارن بیش­تری در ستون فقرات و تنه خود نسبت به افراد تک قوسی می­باشند، لذا به نظر می­رسد که این افراد دارای کنترل پاسچر بهتری نسبت به افراد دارای اسکولیوز یک قوسی باشند. از طرفی اگر دارای یک قوس خفیف باشند، به نظر می‌رسد که میزان تغییرات ایجاد شده آنقدر نباشد که بتواند تغییرات عمده­ای در ورودی­های حس عمقی، وستیبولار یا بینایی ایجاد نماید و باعث ایجاد اختلال در یک­پارچگی حسی حرکتی و در نهایت باعث اختلال قابل ملاحظه­ای در کنترل پاسچر افراد گردد.
از دیگر نتایج تحقیق حاضر عدم مشاهده تفاوت معنی­دار در متغیر موتور کنترل افراد دارای اسکولیوز در مقایسه آنها با افراد سالم بود. در راستای مطالعه حاضر Gauchard و همکاران (۲۰۰۱) نشان دادند که پاسخ­های حرکتی در افراد دارای اسکولیوز نسبت به افراد سالم تغییری پیدا نکرده است [15]. به نظر می­رسد علت اصلی عدم مشاهده تفاوت معنی‌دار در نتایج متغیر موتور کنترل بین افراد سالم و افراد دارای اسکولیوز این موضوع باشد که به دنبال تغییرات اسکلتی ایجاد شده در ستون فقرات افراد اسکولیوزی، تغییر قابل ملاحظه­ای در ورودی­های حسی کنترل پاسچر و تعادل آنها ایجاد نگردیده و لذا به دنبال آن پاسخ‌های حرکتی ایجاد شده جهت حفظ تعادل نیز کمتر دچار تغییر گشته و شبیه به افراد سالم  می­باشد.
تحقیق حاضر دارای نقاط قوت و البته نقاط ضعف نیز می‌باشد. یکی از نقاط قوت این تحقیق این است که از نمونه‌های دارای اسکولیوز ایدیوپاتیک نوجوانی به تعداد کافی در تحقیق استفاده گردید. هم­چنین استفاده از دستگاه پاسچرگرافی بالانس مستر که به­عنوان استاندارد طلایی در زمینه کنترل پاسچر و تعادل شناخته می­شود، از دیگر نقاط قوت این تحقیق به شمار می­رود. از طرفی نقطه ضعف تحقیق حاضر استفاده از تنها مراجعین کلینیک حرکات اصلاحی هلال احمر بود که این موضوع سبب اختلاف در تعداد نمونه­های دو گروه گردید. از این رو پیشنهاد می­گردد که در تحقیقات آینده وضعیت کنترل پاسچر و کنترل حرکت افراد دارای اسکولیوز در موقعیت­های فانکشنال دیگری از قبیل اسکوات و یا ایستادن بر روی یک پا بررسی گردند تا تغییرات ایجاد شده در وضعیت­هایی مشابه با زندگی روزمره افراد بهتر مورد بررسی قرار گیرند.
نتیجه‌گیری
همان­گونه که از نتایج تحقیق برمی­آید، بین کنترل پاسچر و موتورکنترل افراد سالم و افراد دارای اسکولیوز ایدیوپاتیک نوجوانی که با استفاده از دستگاه پاسچرگرافی بالانس مستر اندازه­گیری گردید، تفاوت معنی­داری وجود ندارد. بنابراین به نظر می­رسد به مطالعات تکمیلی بیش­تری نیاز است تا تفاوت در فاکتورهای عصبی عضلانی درگیر در کنترل پاسچر و موتور کنترل  افراد اسکولیوزی و افراد سالم مشخص گردند.
تشکر و قدردانی
نویسندگان مقاله مراتب تشکر و قدردانی خود را از تمامی آزمودنی‌های شرکت کننده در این مطالعه اعلام می­دارند. هم‌چنین از مرکز جامع توان­بخشی هلال احمر و خصوصاَ کلینیک حرکات اصلاحی این مرکز که در استفاده از دستگاه­های مورد نیاز و به‌کارگیری آزمودنی­های این تحقیق همکاری صمیمانه­ای داشتند، تشکر و قدردانی می­گردد.
 
 
 
Refernces
 
 
[1] Lenke LG, Betz RR, Harms J, Bridwell KH, Clements DH, Lowe TG, et al. Adolescent idiopathic scoliosis: a new classification to determine extent of spinal arthrodesis. JBJS 2001; 83(8): 1169-81.
[2] Negrini S, Aulisa AG, Aulisa L, Circo AB, de Mauroy JC, Durmala J, et al. 2011 SOSORT guidelines: orthopaedic and rehabilitation treatment of idiopathic scoliosis during growth. Scoliosis 2012; 7(1): 3-10.
[3] Bettany-Saltikov J, Weiss H-R, Chockalingam N, Kandasamy G, Arnell T. A comparison of patient-reported outcome measures following different treatment approaches for adolescents with severe idiopathic scoliosis: A systematic review. Asian Spine J 2016; 10(6): 1170-94.
[4] Yip J, Liu PY, Yick KL, Cheung MC, Tse CY, Ng SP. Effect of a Functional Garment on Postural Control for Adolescents with Early Scoliosis: A Six-Month Wear Trial Study.  Advances in Physical Ergonomics and Human Factors: Springer 2016: p. 143-54.
[5] Pialasse JP, Mercier P, Descarreaux M, Simoneau M. Sensorimotor control impairment in young adults with idiopathic scoliosis compared with healthy controls. J Manipulative Physiol Ther 2016; 39(7): 473-9.
[6] Asher MA, Burton DC. Adolescent idiopathic scoliosis: natural history and long term treatment effects. Scoliosis 2006; 1(1): 2-10.
[7] Shumway-Cook A, Woollacott MH. Motor control: translating research into clinical practice: Lippincott Williams & Wilkins; 2007; p: 4-5.
[8] Dufvenberg M, Adeyemi F, Rajendran I, Öberg B, Abbott A. Does postural stability differ between adolescents with idiopathic scoliosis and typically developed? A systematic literature review and meta-analysis. Scoliosis Spinal Disord 2018; 13(1): 19-32.
[9] Tanure MC, Pinheiro AP, Oliveira AS. Reliability assessment of Cobb angle measurements using manual and digital methods. The Spine J 2010; 10(9): 769-74.
[10] Gur G, Dilek B, Ayhan C, Simsek E, Aras O, Aksoy S, et al. Effect of a spinal brace on postural control in different sensory conditions in adolescent idiopathic scoliosis: a preliminary analysis. Gait and Posture 2015; 41(1): 93-9.
[11] Chaudhry H, Bukiet B, Ji Z, Findley T. Measurement of balance in computer posturography: Comparison of methods—A brief review. J Bodyw Mov Ther 2011; 15(1): 82-91.
[12] Wiernicka M, Kotwicki T, Kaczmarek D, Lochynski D. Postural stability in girls with idiopathic scoliosis. Scoliosis 2010; 5(1): O36.
[13] El Mikkawy DME, Tawfek EA, El Badawy MA, Naeem F. Somatosensory evoked potentials and dynamic postural assessment in adolescent idiopathic scoliosis. Egyptian Rheumat and Rehab 2016; 43(2): 67-75.
[14] Lonstein J, Carlson J. The prediction of curve progression in untreated idiopathic scoliosis. J Bone Jt Surg 1984; 3(2): 1061-71.
[15] Gauchard GC, Lascombes P, Kuhnast M, Perrin PP. Influence of different types of progressive idiopathic scoliosis on static and dynamic postural control. Spine 2001; 26(9): 1052-8.


 
Comparison of Postural Control and Motor Control in Adolescents with Idiopathic Scoliosis and Healthy Subjects: A Short Report
 
A. Shahriarpour[5], F. Eftekhari[6], M. Hadadnezhad[7], M. Bayattork[8][11] 
 
Received: 15/05/2018  Sent for Revision: 29/09/2018 Received Revised Manuscript: 18/05/2019 Accepted: 28/05/2019
 
Background and Objectives: Idiopathic scoliosis is one of the most common abnormalities in adolescents which can result in impaired postural and motor control. Therefore, the present study compared the postural and motor control in adolescents with idiopathic scoliosis and healthy subjects.
Materials and Methods: In this descriptive study, out of 79 patients referred to Tehran Rehabilitation Center of Red Crescent in 2018, 57 patients with scoliosis and 22 healthy subjects were selected through purposive sampling, and the postural control and motor control variables were measured using a posturography device. Independent t-tests and Mann-Whitney U tests were used to analyze data.
Results: The results showed that there is no significant difference between postural control and motor control variables in adolescents with idiopathic scoliosis and healthy subjects (p<0.05).
Conclusion: According to the results, it probably seems that idiopathic scoliosis cannot significantly alter the postural and motor control of adolescents.
Key words: Adolescence Idiopathic Scoliosis, Postural Control, Motor Control
 
Funding: This study did not have any funds.
Conflict of interest: None declared.
Ethical approval: The Ethics Committee of Sport Sciences Research Institute approved this study (IR.SSRI.REC.1398.498).
 
How to cite this article: Shahriarpour A, Eftekhari F, Hadadnezhad M, Bayattork M. Comparison of Postural Control and Motor Control in Adolescents with Idiopathic Scoliosis and Healthy Subjects: A Short Report. J Rafsanjan Univ Med Sci 2019; 18(6): 607-16. [Farsi]
 
 
[1]- (نویسنده مسئول) کارشناسی ارشد بیومکانیک ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
    تلفن تماس: 88464538-021، دورنگار: ۸۸۴۶۴۵۳۸-021، پست الکترونیکی: Arezu.shahriarpoor@gmail.com
[2]- استادیار گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
[3]- استادیار گروه حرکات اصلاحی و آسیب شناسی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
[4]- گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
 
[5]-  MSc in Sport Biomechanics, Faculty of Physical Education and Sport Sciences, Kharazmi University, Tehran, Iran
 ORCID: 0000-0001-8344-9150.
(Corresponding Author) Tel: (021) 88464538, Fax: (021) 88464538, E-mail: Arezu.shahriarpoor@gmail.com
[6]- Assistant Prof., Dept.of Sport Biomechanics, Faculty of Physical Education and Sport Sciences, Shiraz University, Shiraz, Iran
 ORCID: 0000-0002-5231-2538
[7]- Assistant Prof., Dept. of Corrective Exercise and Sport Injuries, Faculty of Physical Education and Sport Sciences, Kharazmi University, Tehran, Iran, ORCID: 0000-0002-5826-1524.
[8]- Dept. of Sport Sciences and Physical Education, Faculty of Humanities, University of Hormozgan, Bandar Abbas, Iran
 ORCID: 0000-0002-7588-0079

 [11]مرتبه علمی نویسنده چهارم ذکر نشده است.
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تربيت بدني
دریافت: 1397/2/15 | پذیرش: 1398/3/7 | انتشار: 1398/5/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb