جلد 18، شماره 7 - ( 6-1398 )                   جلد 18 شماره 7 صفحات 688-675 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه بیومکانیک ورزشی، دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
چکیده:   (2431 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: زانوی پرانتزی از شایع­ترین ناهنجاری­های مفصل زانو است که به علت انحراف محور مکانیکی اندام تحتانی، می­تواند تغییراتی در مسیر اعمال نیروها بر بدن و نحوه عملکرد عضلات اندام تحتانی ایجاد کند. هدف از مطالعه حاضر، تعیین مؤلفه‌های نیروی عکس­العمل زمین و فعالیت الکترومیوگرافی عضلات اندام تحتانی طی مرحله استقرار راه رفتن در افراد با و بدون زانوی پرانتزی بود.
مواد و روش­ها: در این مطالعه توصیفی که در دانشگاه خوارزمی در سال 1396 انجام شد، 30 مرد فعال برحسب وضعیت زانویشان در دو گروه زانوی پرانتزی (15 نفر) و طبیعی (15 نفر) با دامنه سنی 20 تا 25 سال مورد بررسی قرار گرفتند. با استفاده از دستگاه صفحه نیرو و الکترومیوگرافی به ترتیب نیروهای عکس­العمل زمین و فعالیت عضلات محاسبه شد. از آزمون t مستقل برای بررسی اختلافات بین گروهی استفاده شد.
یافته­ها: نتایج آزمون آماری نشان داد که نیروی عمق مؤلفه عمودی نیروی عکس­العمل زمین در گروه طبیعی به‌طور معنی‌داری، بیش­تر از گروه زانوی پرانتزی است (018/0=P). هم­چنین عضله سرینی میانی در مرحله انتقال وزن حین راه رفتن در گروه زانوی پرانتزی، به‌طور معنی‌داری میزان فعالیت بیش­تری نسبت به گروه طبیعی داشت (031/0=P).
نتیجه­گیری: با توجه به یافته­های این مطالعه، به نظر می­رسد انحراف مکانیکی ناشی از زانوی پرانتزی می­تواند باعث برخی تغییرات در مؤلفههای نیروی عکس­العمل زمین و عملکرد عضلات اندام تحتانی حین راه رفتن ­شود. نتایج به دست آمده می‌تواند ضرورت توجه به این فاکتورها را در افراد مبتلا به زانوی پرانتزی، مهم تلقی کند.
واژه­های کلیدی: زانوی پرانتزی، نیروی عکس‌العمل زمین، الکترومیوگرافی، راه رفتن
متن کامل [PDF 345 kb]   (881 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (2563 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تربيت بدني
دریافت: 1397/3/13 | پذیرش: 1398/1/28 | انتشار: 1398/6/28

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.