جلد 18، شماره 3 - ( 3-1398 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 322-313 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی کرمان
چکیده:   (2232 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: بعضی از باکتری‌ها  پس از انجام پاستوریزاسیون، توانایی بقاء در آب میوه را دارند. هدف از این مطالعه تعیین میزان آلودگی آب­میوه­های صنعتی از نظر باکتری کوکسی گرم مثبت  به روش کشت میکروبی بود.
مواد و روش‌ها : مطالعه توصیفی حاضر بر روی 165 نمونه آب­میوه صنعتی با 25 برندهای مختلف صورت گرفت. نمونه­ها جهت تشخیص کوکسی­های گرم مثبت در محیط کشت بلاد آگار به مدت 48 ساعت گرم‌خانه­گذاری شدند و سپس کلنی­های رشد یافته شمارش گردید.  داده­ها با استفاده از آزمون t مستقل تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها : آلودگی در نمونه­های آب­میوه­های پاستوریزه شده با میانگین 36/4±84/6 شمارش باکتریایی بر میلی‌لیتر در و آب میوه­های پاستوریزه نشده با میانگین 03/3±24/5 شمارش باکتریایی بر میلی‌لیتر به کوکسی گرم مثبت گزارش شد.
نتیجه­گیری : با توجه به نتایج، میزان آلودگی آب­میوه­های پاستوریزه شده بالا بود که علت آن می تواند عدم رعایت اصول صحیح پاستوریزاسیون برند­های مختلف آب­میوه باشد.
واژه‌های کلیدی: آب­میوه­های صنعتی، کوکسی گرم مثبت، آلودگی باکتریایی ،کرمان
متن کامل [PDF 319 kb]   (710 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1931 مشاهده)  
نوع مطالعه: توصيفي | موضوع مقاله: بهداشت
دریافت: 1397/8/6 | پذیرش: 1397/12/14 | انتشار: 1398/3/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.