دانشگاه علوم پزشکی کرمان
چکیده: (2232 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: بعضی از باکتریها پس از انجام پاستوریزاسیون، توانایی بقاء در آب میوه را دارند. هدف از این مطالعه تعیین میزان آلودگی آبمیوههای صنعتی از نظر باکتری کوکسی گرم مثبت به روش کشت میکروبی بود.
مواد و روشها : مطالعه توصیفی حاضر بر روی 165 نمونه آبمیوه صنعتی با 25 برندهای مختلف صورت گرفت. نمونهها جهت تشخیص کوکسیهای گرم مثبت در محیط کشت بلاد آگار به مدت 48 ساعت گرمخانهگذاری شدند و سپس کلنیهای رشد یافته شمارش گردید. دادهها با استفاده از آزمون t مستقل تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها : آلودگی در نمونههای آبمیوههای پاستوریزه شده با میانگین 36/4±84/6 شمارش باکتریایی بر میلیلیتر در و آب میوههای پاستوریزه نشده با میانگین 03/3±24/5 شمارش باکتریایی بر میلیلیتر به کوکسی گرم مثبت گزارش شد.
نتیجهگیری : با توجه به نتایج، میزان آلودگی آبمیوههای پاستوریزه شده بالا بود که علت آن می تواند عدم رعایت اصول صحیح پاستوریزاسیون برندهای مختلف آبمیوه باشد.
واژههای کلیدی: آبمیوههای صنعتی، کوکسی گرم مثبت، آلودگی باکتریایی ،کرمان
نوع مطالعه:
توصيفي |
موضوع مقاله:
بهداشت دریافت: 1397/8/6 | پذیرش: 1397/12/14 | انتشار: 1398/3/25