Ebrahimi H, Mahmoudi R, Ghajarbeygi P, Shasavari S, Mossavi S, Biglari N. Study of Methicillin-Resistant Staphylococcus Aureus in Traditional and Device-Made Ice Cream in Qazvin, 2017-2018: A Short Report . JRUMS 2019; 18 (7) :721-728
URL:
http://journal.rums.ac.ir/article-1-4651-fa.html
ابراهیمی حاتم، محمودی رزاق، قجربیگی پیمان، شهسواری سعید، موسوی شقایق، بیگلری نسیم. بررسی فراوانی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین در بستنی سنتی و دستگاهی عرضه شده در شهر قزوین در سال 97-1396: یک گزارش کوتاه. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1398; 18 (7) :721-728
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-4651-fa.html
دانشگاه علوم پزشکی قزوین
چکیده: (2273 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: مطالعه حاضر با هدف تعیین فراوانی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین در بستنی سنتی و دستگاهی عرضه شده در شهر قزوین انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعهی مقطعی، 100 نمونه بستنی سنتی و دستگاهی عرضه شده در شهر قزوین به صورت نمونهگیری تصادفی طی یکسال و در فصول مختلف جمعآوری شدند. با استفاده از روش کشت و سپس با استفاده از تکنیک(polymerase Chain Reaction; PCR) ، مقاومت باکتری به متی سیلین تأیید شد.
یافتهها: میزان آلودگی به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در فصول مختلف در بستنی سنتی و دستگاهی 5 درصد و بیشترین آلودگی، در فصل تابستان بود. 80 درصد (4 مورد) از باکتریهای جدا شده به متیسیلین مقاومت داشتند.
نتیجهگیری: آموزش استفاده از بستنی پاستوریزه و تهیه بستنی سنتی و دستگاهی به روش بهداشتی سبب کاهش مسمومیت غذایی میشود.
واژههای کلیدی: استافیلوکوکوس اورئوس، بستنی سنتی، بستنی دستگاهی، PCR، مقاومت آنتیبیوتیکی، قزوین
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
بهداشت دریافت: 1397/12/6 | پذیرش: 1398/6/30 | انتشار: 1398/6/28