جلد 19، شماره 2 - ( 2-1399 )                   جلد 19 شماره 2 صفحات 218-213 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


واحد توسعه تحقیقات بالینی رازی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان،رشت، ایران
چکیده:   (1895 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: با توجه به نادر بودن شریانی وریدی پوپلیتئال به‌دنبال دررفتگی خلفی زانو، در این مطالعه به معرفی این مورد نادر پرداخته میشود.
شرح مورد: در این گزارش مورد، آقای 46 سالهای که به دنبال ترومای بلانت، دچار دررفتگی خلفی زانو و پارگی لیگامان­های صلیبی شده و تحت آرتروسکوپی و ترمیم لیگامان قرار گرفته است، شرح داده می‌شود. در پیگیری‌های بعد از عمل، بیمار دچار درد و تورم اندام شد. در معاینه، تریل در لمس پوپلیته و ادم اندام تحتانی وجود داشت. سونوگرافی داپلر وآنژیوگرافی وجود فیستول شریانی وریدی در ناحیه پوپلیته را تأیید کرد. بیمار تحت عمل جراحی قرار گرفت و بدون هیچ عارضه‌ای مرخص شد.
نتیجه‌گیری: عوارض دررفتگی خلفی زانو، معمولاً ترومبوز و ایسکمی اندام می‌باشد. با توجه به این که فیستول شریانی وریدی به دنبال ترومای بلانت به زانو نادر است، بنابراین عدم تشخیص و در نتیجه تأخیر در درمان آن می‌تواند عوارض جبران ناپذیری ایجاد نماید، لذا پزشکان جراح، همیشه باید احتمال این عوارض در نظر بگیرند.
واژه‌های کلیدی: فیستول شریانی وریدی، ترومای زانو، شریان پوپلیته آل
متن کامل [PDF 315 kb]   (615 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (2956 مشاهده)  
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: جراحي
دریافت: 1398/4/17 | پذیرش: 1399/2/17 | انتشار: 1399/3/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.