جلد 19، شماره 9 - ( 9-1399 )                   جلد 19 شماره 9 صفحات 968-955 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


دانشگاه لرستان
چکیده:   (1539 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: آلزایمر (AD Alzheimer’s disease;) بیماری وابسته به انحطاط عصبی است که با اختلال در عملکرد کولینرژیک و کاهش در تراکم گیرنده­­ی نیکوتینی استیل­کولین­ (nicotinic acetylcholine receptor; nAChRs) شناخته میشود. nAChRs واسطه پیام­رسانی کولینرژیک در تعدیل عملکرد حافظه و یادگیری است. در آلزایمر هیپوکمپ مستعد تحلیل عصبی و مرگ نورونی است که منجر به اختلالات شناختی می­شود. بنابراین هدف از پژوهش حاضر، تعیین تأثیر شنا بر درصد مرگ سلولی و بیان ژن α7nAChR در مغز موش مدل آلزایمری بود.
مواد و روش­ها: در این مطالعه تجربی، 32 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به 4 گروه شم (sh)، کنترل­بیمار (A)، تمرین-سالم (T) و تمرین-آلزایمر (AT) تقسیم شدند. مدل آلزایمر با تزریق 1-42 به منطقه CA3 هیپوکمپ ایجاد شد. تمرین برای حیوانات گروه تمرینی در شنا انجام شد (30 دقیقه در روز به مدت 3 هفته). ارزیابی مدل آلزایمر، میزان بیان ژن α7nAChR و درصد مرگ سلولی در بافت هیپوکمپ به ترتیب با استفاده از روش­های ایمنوفلوروسنت، PCR Time  Realو کریزیل ویوله استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون t مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی Tukey استفاده شد.
یافته­ها: نتایج نشان داد که آلزایمر بیان ژن α7nAChR را در هیپوکمپ موش صحرایی به طور معنی­داری کاهش می­دهد (05/0P<)؛ درحالی­که تمرین بیان کاهش ­یافته­ی α7nAChR در آلزایمر و درصد مرگ سلولی ایجاد شده به­وسیله­ی آلزایمر را بهبود می­بخشد (05/0P<).
نتیجه­گیری: فعالیت­بدنی احتمالاً برای پیش­گیری از کاهش α7nAChR و هم­چنین مرگ سلولی که در آلزایمر اتفاق می­افتد، مؤثر باشد.
واژه­های کلیدی: شنا، درصد مرگ سلولی، گیرنده­ی نیکوتینی استیل­کولین، آلزایمر، موش صحرایی
متن کامل [PDF 665 kb]   (665 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1463 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تربيت بدني
دریافت: 1399/6/25 | پذیرش: 1399/8/3 | انتشار: 1399/9/30

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.