جلد 9، شماره 1 - ( 1-1389 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 46-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (17446 مشاهده)

  زمینه و هدف : علایم حیاتی شامل تنفس، ضربان قلب یا حرکت خودبخودی عضلات ارادی در زمان تولد نشان می‌دهد که جنین سالم است. مرگ جنین یا مرده‌زایی یکی از مسائل پیچیده علم پزشکی است و عوامل مختلفی در بروز آن دخالت دارند. این عوامل به سه دسته عوامل مادری، جنینی و جفتی تقسیم می‌شوند. هدف این تحقیق بررسی عوامل هیستوپاتولوژیک مربوط به جفت جنین‌های متولد شده در زایشگاه‌های شیراز و اهواز بود.

  مواد و روش‌ها: این مطالعه مقطعی بر روی تعداد 60 جفت ( Plasenta ) در سال 1380 انجام گرفت. از این تعداد، 30 جفت مربوط به مادرانی با جنین سالم (گروه کنترل) و30 جفت دیگر مربوط به مادران با جنین مرده بود. از جفت‌ها، مقاطع متوالی به ضخامت 5 میکرون تهیه گردید و خصوصیات هیستوپاتولوژیک آنها از جمله کلسیفیکاسیون، احتقان، واسکولیت، فیبروز دور عروقی، نکروز فیبرینوئید و ترومبوز مورد بررسی قرار گرفت. جهت آنالیز آماری داده‌های به دست آمده از آزمون t استفاده شد.

  یافته‌ها: در این تحقیق میزان کلسیفیکاسیون، ترومبوز، واسکولیت، فیبروز دورعروقی یا ضخیم شدن جدار عروق محور پرزها، نکروز فیبرینوئید در بافت دسیدوا، احتقان و پر خونی در عروق پرزها، وجود سلول‌های Hofbauer و تجمع گلیکوژن در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل افزایش معنی‌دار ) 05/0 p< ) نشان داد.

  نتیجه‌گیری: بررسی حاضر نشان داد که اختلالات هیستوپاتولوژیک جفت از جمله کلسیفیکاسیون، ترومبوز عروقی در پرزها، واسکولیت، فیبروز دور عروقی و نکروز فیبرونوئید از عوامل مؤثر بر مرگ و میر جنین می‌باشند.

  واژه‌های کلیدی: جنین، مرگ، جفت

 

واژه‌های کلیدی: جنین، مرگ، جفت
متن کامل [PDF 1516 kb]   (6225 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بافت شناسي
دریافت: 1388/12/5 | انتشار: 1389/1/26

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.