AU - Eslami, H. AU - Tajik, R. AU - Esmaeili, M. AU - Esmaeili, A. AU - Mobini, M. TI - Assessment of the Quality of Rafsanjan Drinking Water Resources using Water Quality Index (WQI) Model in 2018: A Descriptive Study PT - JOURNAL ARTICLE TA - RUMS_JOURNAL JN - RUMS_JOURNAL VO - 18 VI - 10 IP - 10 4099 - http://journal.rums.ac.ir/article-1-4683-fa.html 4100 - http://journal.rums.ac.ir/article-1-4683-fa.pdf SO - RUMS_JOURNAL 10 AB  - چکیده زمینه و هدف: در سال‌های اخیر، استفاده بیش از حد از منابع آب زیرزمینی و تخلیه فاضلاب‌های شهری و صنعتی موجب آلودگی و کاهش کیفیت منابع آب آشامیدنی شده است. در نتیجه این مطالعه با هدف تعیین کیفیت منابع آب آشامیدنی شهر رفسنجان با استفاده از شاخص کیفیت آب (Water Quality Index; WQI) در سال 1397 انجام شد. مواد و روش‌ها: این مطالعه توصیفی بر روی 7 چاه آب آشامیدنی شهر رفسنجان در سال 1397 انجام شد. اطلاعات یک ساله (سال 1396) مربوط به 11 پارامتر شامل pH، هدایت الکتریکی، کل جامدات محلول، بی‌کربنات، کلرور، سولفات، نیترات، کلسیم، منیزیم، سدیم و پتاسیم از شرکت آب و فاضلاب منطقه رفسنجان گرفته شد و سپس برای ارزیابی و محاسبه کیفیت آب نیز از مدل WQI سازمان بهداشت جهانی استفاده شد. یافته‌ها: نتایج به دست آمده نشان داد که میانگین غلظت تمامی پارامترهای مورد بررسی منابع آب اشامیدنی شهر رفسنجان در محدوده استاندارد سازمان بهداشت جهانی قرار دارد. ارزیابی شاخص کیفیت کل آب منطقه بر اساس مدل WQI نشان داد که کیفیت آب 28/14 درصد از منابع در محدوده عالی و بسیار خوب و 72/85 درصد در محدوده خوب قرار دارد. هم چنین میانگین و انحراف معیار کیفیت منابع آب بر اساس مدل WQI نیز 71/4±78/55 بوده که در محدوده خوب قرار دارد. نتیجه گیری: با توجه به نتایج کیفیت منابع آب شهر رفسنجان، جهت جلوگیری از پایین آمدن این کیفیت بایستی اجرای اصول صحیح مدیریت منابع آب و جلوگیری از برداشت بی رویه بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد. واژه‌های کلیدی: آب آشامیدنی، آب زیرزمینی، شاخص کیفیت آب، رفسنجان CP - IRAN IN - Occupational Environmental Research Center, Department of Environmental Health Engineering, School of Health, Rafsanjan University of Medical Sciences, Rafsanjan, Iran LG - eng PB - RUMS_JOURNAL PG - 996 PT - Research YR - 2020