%0 Journal Article %A Kaeidi, A. %A Rahmani, M.R. %A Hassanshahi, J. %T The Protective Effect of Carvacrol and Thymol as Main Polyphenolic Compounds of Thyme on Some Biologic Systems in Disease Condition: A Narrative Review %J Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences %V 19 %N 1 %U http://journal.rums.ac.ir/article-1-5045-fa.html %R 10.29252/jrums.19.1.81 %D 2020 %K Thymus, Carvacrol, Thymol, Antioxidant, Protective effect, %X چکیده گیاه آویشن (Thyme) یکی از اعضای خانواده نعناع است که به عنوان یک گیاه دارویی معطر چند ساله همیشه سبز در نظر گرفته می‌شود. کارواکرول (Carvacrol) و تیمول (Thymol) به عنوان دو ترکیب فنولی مهم‌ موجود در گیاه آویشن شناخته شده‌اند. کارواکرول و تیمول به عنوان مواد آنتی‌اکسیدان، ضد استرس اکسیداتیو و ضد التهاب قوی شناخته شده‌اند. هم‌چنین اثرات حفاظت نورونی، کبدی و کلیوی این مواد پلی فنولیک در مدل بیماری‌های مختلف مشخص شده است. علاوه بر این، کارواکرول تجمع پلاکتی را مهار می‌کند و قادر است که مسیرهای سیگنالینگ درگیر در التهاب و پرولیفراسیون سلولی را نیز تعدیل کند. نقش حفاظتی کارواکرول و تیمول در بعضی از دستگاه‌های بدن از جمله سیستم تنفس، گوارش و غدد نیز گزارش شده است. در مطالعه مروری حاضر، نقش حفاظتی کارواکرول و تیمول به عنوان ترکیبات اصلی گیاه آویشن بر سیستم‌های مختلف بیولوژیک در مدل بیماری‌ مورد مطالعه قرار گرفته است. واژه‌های کلیدی: آویشن، کارواکرول، تیمول، آنتی‌اکسیدان، اثر حفاظتی %> http://journal.rums.ac.ir/article-1-5045-fa.pdf %P 81-96 %& 81 %! %9 Review Article %L A-10-1742-2 %+ Rafsanjan University of Medical Sciences %G eng %@ 1735-3165 %[ 2020