TY - JOUR JF - RUMS_JOURNAL JO - JRUMS VL - 17 IS - 5 PY - 2018 Y1 - 2018/7/01 TI - Designing and Evaluating Validity and Reliability of the Questionnaire of Factors Affecting Consumers’ Choice of Type of Dairy Based on the Reasoned Action Theory TT - طراحی و ارزیابی روایی و پایایی پرسشنامه عوامل مؤثر در انتخاب نوع لبنیات مصرفی توسط مصرف کنندگان بر اساس تئوری عمل منطقی N2 - چکیده زمینه و هدف: با وجود اینکه پاستوریزه شدن شیر خام و فرآورده‌های آن موجب بهبود کیفیت و بهداشت لبنیات مصرفی می‌گردد، بسیاری از افراد تمایل به مصرف شیر­خام و فرآورده‌های آن دارند. هدف از مطالعه حاضر، طراحی پرسش­نامه عوامل مؤثر در انتخاب نوع لبنیات مصرفی توسط مصرف مصرف کنندگان بر اساس تئوری عمل منطقی می‌باشد. مواد و روش‌ها: مطالعه توصیفی حاضر، در افراد مراجعه­کننده به مجتمع سلامت دکتر شادپور شهرستان تبریز از شهریور­ماه تا آبان ماه سال 1396 انجام گرفت. پرسش­نامه حاضر از طریق مرور متون علمی، بحث­های گروهی متمرکز و مصاحبه با اساتید خبره طراحی شد. از 14 فرد متخصص برای تعیین امتیازات اندازه­گیری روایی محتوا و 15 فرد مراجعه کننده به مجتمع سلامت دکتر شادپور برای تعیین پایایی پرسشنامه، کمک گرفته شد. در نهایت شاخص روایی محتوا و نسبت روایی محتوا برای بررسی روایی و پایایی پرسش­نامه با محاسبه آلفای کرونباخ و ضریب همبستگی درون­رده­ای به کمک نرم‌افزار SPSS نسخه 23 محاسبه گردید. یافته‌ها: پرسشنامه اولیه شامل 101 سوال بود که پس از بررسی روایی و پایایی محتوا، تعداد آن به 32 سوال کاهش یافت. میانگین شاخص روایی محتوای پرسشنامه 88/0، نسبت روایی محتوا 68/0، ضریب آلفای کرونباخ 83/0 و ضریب همبستگی درون رده‌ای آن 80/0 با فاصله اطمینان (93/0-58/0) به دست آمد. نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج، به نظر می رسد که پرسشنامه حاضر از روایی و پایایی قابل قبولی برخوردار است. لذا می‌توان از آن به عنوان ابزار مفیدی در جهت تعیین عوامل مؤثر در انتخاب نوع لبنیات مصرفی توسط مصرف کنندگان استفاده نمود. واژه‌های کلیدی: لبنیات، شیر خام، پاستوریزه، تئوری عمل منطقی، انتخاب غذایی، تبریز SP - 395 EP - 406 AU - Foroumandi, E. AU - Alizadeh, M. AU - Hajizadeh, H. AU - Haghravan, S. AU - Mohajeri, M. AD - KW - Dairies KW - Raw milk KW - Pasteurized KW - Reasoned action theory KW - Food choice KW - Tabriz UR - http://journal.rums.ac.ir/article-1-4080-fa.html ER -