TY - JOUR T1 - The Antimicrobial Effects of Hydro-Extract of Mentha Piperita Lamiaceae Essential Oil Nanoemulsion on Gram-negative Bacteria of Escherichia coli: A Laboratory Study TT - مطالعه اثرات ضد میکروبی نانوامولسیون عصاره آبی گیاه نعناع فلفلی (Mentha Piperita Lamiaceae) بر باکتری گرم منفی Escherichia coli: یک مطالعه آزمایشگاهی JF - RUMS_JOURNAL JO - RUMS_JOURNAL VL - 18 IS - 6 UR - http://journal.rums.ac.ir/article-1-4433-fa.html Y1 - 2019 SP - 515 EP - 528 KW - Antibacterial KW - Nanoemulsion KW - Mentha piperita oil KW - Surfactant KW - Ultrasonics N2 - چکیده زمینه و هدف: از آنجایی‌که بیماری­های عفونی دسته بزرگی از بیماری­ها را تشکیل می­دهند، لذا امروزه نیاز به مواد آنتی‌باکتریال کم­ضرر هر روز بیش‌تر حس می­شود. گیاه نعناع فلفلی با نام علمی Mentha Piperita Lamiaceae یکی از پرمصرف­ترین گیاهان دارویی با خواص ضد­ میکروبی، ضد آفت، ضدانگلی و ضد قارچی می­باشد. لذا هدف از انجام این مطالعه تعیین اثرات ضد میکروبی نانوامولسیون عصاره آبی گیاه نعناع فلفلی بر باکتری گرم منفی اکولای می­باشد. مواد و روش­ها: در این مطالعه آزمایشگاهی، از عصاره گیاه نعناع فلفلی و توئین 80 استفاده شد که با استفاده از روش اولتراسونیفیکاسیون، پارامترهای درصد سورفاکتانت، غلظت اسانس و زمان سونیکاسیون مورد بررسی قرار گرفت. سایز نمونه‌ها به­وسیله آنالیز پراکندگی نور دینامیکی و خواص ضد میکروبی در برابر باکتری اکولای به دو روش کمی واحد کلونی‌ساز و کیفی دیسک نفوذی بررسی شدند. نتایج به صورت میانگین و انحراف معیار گزارش گردید. یافته­ها: نانوامولسیون ها در غلظت­های 1 تا 5 درصد اسانس گیاه نعناع فلفلی با متوسط اندازه ذرات 12 نانومتر و خواص ضد میکروبی با میانگین 75 درصد و 12/3 میلی­متر هاله عدم رشد علیه باکتری گرم منفی اکولای به­دست آمد. نتیجه­گیری: نانوامولسیون­های سنتز شده بر پایه اسانس گیاهی نعناع فلفلی دارای پایداری مناسب هستند و خواص ضد میکروبی بالایی را علیه باکتری گرم منفی اکولای نشان می­دهند که این خواص با افزایش غلظت نانوامولسیون افزایش معنی‌داری دارد. بنابراین، به­نظر می رسد که نانوامولسیون­های سنتز شده از خواص ضد میکروبی قابل توجهی برخوردار هستند. واژه­های کلیدی: ضد میکروبی، نانوامولسیون، اسانس نعناع فلفلی، سورفاکتانت، اولتراسونیک M3 ER -