AU - Moeini, F. AU - Mohammadi-Sichoni, M. AU - Shahanipoor, K. TI - Evaluation of the Antibacterial Effect of Methanol and Aqueous Extracts of Vaccinium Arctostaphylos Fruit against Salmonella spp in vitro PT - JOURNAL ARTICLE TA - RUMS_JOURNAL JN - RUMS_JOURNAL VO - 14 VI - 4 IP - 4 4099 - http://journal.rums.ac.ir/article-1-2228-fa.html 4100 - http://journal.rums.ac.ir/article-1-2228-fa.pdf SO - RUMS_JOURNAL 4 AB  - gte vml 1]>  چکیده زمینه و هدف: عفونت‌های ناشی از سالمونلا یا سالمونلوز مانند تیفوئید، باکتریمی، انتروکولیت معضل بزرگ بهداشتی در جهان، به خصوص در کشورهای در حال توسعه از جمله کشور ما محسوب می‌شوند. این مطالعه به منظور بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره متانولی و آبی میوه گیاه واکسینیوم آرکتوستافیلوس بر روی گونه‌هایی از سالمونلا انجام شد. مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر نوعی مطالعه آزمایشگاهی است. عصاره متانولی و آبی میوه گیاه واکسینیوم آرکتوستافیلوس به دو روش خیساندن و سوکسله تهیه شد. اثر ضد میکروبی عصاره علیه سالمونلا تیفی (PTCC: 1609) و 6 نمونه بالینی سالمونلا به روش انتشار در آگار بررسی گردید. با استفاده از روش میکرودایلوشن حداقل غلظت مهار کنندگی [(MIC) Minimal inhibitory concentration ] و حداقل غلظت کشندگی [(MBC) Minimal bactericidal concentration ] عصاره‌ها تعیین شد. یافته‌ها: تمام سویه‌های مورد مطالعه نسبت به عصاره متانولی و آبی میوه گیاه واکسینیوم آرکتوستافیلوس حساس بودند. میانگین قطر هاله عدم رشد ناشی از عصاره‌ها بر باکتری‌های مورد آزمون در محدوده 6/26-6/6 میلی‌متر به دست آمد. همچنین، آزمون آماری نشان داد ارتباط معناداری بین افزایش غلظت عصاره‌ها و قطر هاله عدم رشد وجود دارد (001/0>p). مقادیر MIC بین 50 تا 200 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر و مقادیر MBC بین 100 تا 400 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر تعیین گردید. نتیجه‌گیری: عصاره متانولی و آبی تهیه شده از میوه گیاه واکسینیوم آرکتوستافیلوس بر روی رشد باکتری سالمونلا اثر مهار کنندگی دارد. واژه‌های کلیدی: سالمونلا، واکسینیوم آرکتوستافیلوس، عصاره آبی، عصاره متانولی، اثر مهارکنندگی CP - IRAN IN - Department of Microbiology, Falavarjan Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran. LG - eng PB - RUMS_JOURNAL PG - 257 PT - Research YR - 2015