@ARTICLE{Mahmoodi, author = {Mahmoodi, M. and Hosseini, J. and Hosseini-zijoud, S.M. and Pooladvand, V. and Asadpour, M. and Eghbali, H. and }, title = {The Effect of Citrullus Colocynthis Hydroalcoholic Extract on in vitro Albumin Glycation}, volume = {12}, number = {1}, abstract ={  زمینه و هدف: هیپرگلیسمی ‌در دیابت باعث قندی شدن پروتیئن‌های بدن می‌شود که این امر به نوبه خود منجر به تغییر در ساختمان و عملکرد این پروتئین‌ها و ایجاد عوارض بعدی می‌گردد. در این مطالعه، اثر عصاره هندوانه ابوجهل ( Citrullus Colocynthis ) بر مهار واکنش قندی شدن آلبومین و شکستن پیوند آلبومین و گلوکز در محیط برون‌تنی بررسی شد.   مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، تأثیر غلظت‌های 1/0، 2/0، 5/0 و 1 گرم بر دسی‌لیتر از عصاره هندوانه ابوجهل در دو حالت، تأثیر بر مهار واکنش قندی شدن آلبومین و اثر بر شکستن پیوند آلبومین و گلوکز، در محیط برون‌تنی بررسی گردید. میزان قندی شدن با روش تیوباربیتوریک اسید سنجیده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و سپس آزمون توکی استفاده شد.   یافته‌ها: عصاره هندوانه ابوجهل در تمام غلظت‌ها توانست باعث مهار واکنش قندی شدن آلبومین شود که غلظت 2/0 گرم بر دسی‌لیتر بیشترین اثر مهاری را داشت. از طرفی، توانست پیوند آلبومین و گلوکز را بشکند که بیشترین تأثیر را غلظت 1/0 گرم بر دسی‌لیتر نشان داد و اختلافات معنی‌دار بود. نرخ شکستن پیوند، ارتباط مستقیم با زمان تیمار داشت.   نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که هندوانه ابوجهل مانع از قندی شدن آلبومین شده و پیوند بین آلبومین و گلوکز را می‌شکند و بدین ترتیب اثر ‌هایپوگلایسمیک دارد، لذا می‌تواند به عنوان گیاه دارویی مفید برای بهبود یا پیشگیری از اختلالات دیابت مطرح باشد.   واژه‌های کلیدی: دیابت شیرین، هندوانه ابوجهل، قندی شدن آلبومین }, URL = {http://journal.rums.ac.ir/article-1-1657-fa.html}, eprint = {http://journal.rums.ac.ir/article-1-1657-fa.pdf}, journal = {Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences}, doi = {}, year = {2013} }