%0 Journal Article %A Mahmoodi, M. %A Hosseini, J. %A Hosseini-zijoud, S.M. %A Pooladvand, V. %A Asadpour, M. %A Eghbali, H. %T The Effect of Citrullus Colocynthis Hydroalcoholic Extract on in vitro Albumin Glycation %J Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences %V 12 %N 1 %U http://journal.rums.ac.ir/article-1-1657-fa.html %R %D 2013 %K Diabetes mellitus, Citrullus Colocynthis, Albumin glycation, %X   زمینه و هدف: هیپرگلیسمی ‌در دیابت باعث قندی شدن پروتیئن‌های بدن می‌شود که این امر به نوبه خود منجر به تغییر در ساختمان و عملکرد این پروتئین‌ها و ایجاد عوارض بعدی می‌گردد. در این مطالعه، اثر عصاره هندوانه ابوجهل ( Citrullus Colocynthis ) بر مهار واکنش قندی شدن آلبومین و شکستن پیوند آلبومین و گلوکز در محیط برون‌تنی بررسی شد.   مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، تأثیر غلظت‌های 1/0، 2/0، 5/0 و 1 گرم بر دسی‌لیتر از عصاره هندوانه ابوجهل در دو حالت، تأثیر بر مهار واکنش قندی شدن آلبومین و اثر بر شکستن پیوند آلبومین و گلوکز، در محیط برون‌تنی بررسی گردید. میزان قندی شدن با روش تیوباربیتوریک اسید سنجیده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و سپس آزمون توکی استفاده شد.   یافته‌ها: عصاره هندوانه ابوجهل در تمام غلظت‌ها توانست باعث مهار واکنش قندی شدن آلبومین شود که غلظت 2/0 گرم بر دسی‌لیتر بیشترین اثر مهاری را داشت. از طرفی، توانست پیوند آلبومین و گلوکز را بشکند که بیشترین تأثیر را غلظت 1/0 گرم بر دسی‌لیتر نشان داد و اختلافات معنی‌دار بود. نرخ شکستن پیوند، ارتباط مستقیم با زمان تیمار داشت.   نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که هندوانه ابوجهل مانع از قندی شدن آلبومین شده و پیوند بین آلبومین و گلوکز را می‌شکند و بدین ترتیب اثر ‌هایپوگلایسمیک دارد، لذا می‌تواند به عنوان گیاه دارویی مفید برای بهبود یا پیشگیری از اختلالات دیابت مطرح باشد.   واژه‌های کلیدی: دیابت شیرین، هندوانه ابوجهل، قندی شدن آلبومین %> http://journal.rums.ac.ir/article-1-1657-fa.pdf %P 3-14 %& 3 %! %9 Research %L A-10-9-8 %+ %G eng %@ 1735-3165 %[ 2013