جلد 8، شماره 1 - ( 3-1388 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 10-3 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ayatollahi Mousavi S, Yaghmai B, Mehrabian M. The Study of the Effects of Aqueous and Methanol Extracts of Garlic Against Trichophyton Mentagrophytes, Microsporum canis & Microsporum Gypseum. JRUMS. 2009; 8 (1) :3-10
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-552-fa.html
آیت‌الهی موسوی سیدامین، یغمایی بهرام، مهرابیان میلاد. بررسی اثرات ضد درماتوفیتی عصاره‌های آبی و متانولی گیاه سیر بودار بر روی ترایکوفیتون منتاگروفایتیس، میکروسپروم کانیس و میکروسپروم جیپسئوم. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1388; 8 (1) :10-3

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-552-fa.html


چکیده:   (14432 مشاهده)

 

 

چکیده

  زمینه و هدف: سیر یکی از گیاهانی است که علاوه بر مصارف روزانه دارای خواص ضد عفونی‌کنندگی، ضد باکتریایی، دفع کرم و پایین‌آورندگی فشار خون می‌باشد. اهداف این تحقیق شامل: 1) بررسی اثرات ضد درماتوفیتی عصاره‌های متانولی و آبی گیاه سیر تازه بودار بر روی سه سویه قارچی ترایکوفیتون منتاگروفایتیس، میکروسپروم کانیس و میکروسپروم جیپسئوم، 2) تعیین حداقل غلظت ممانعت‌کننده از رشد ( Minimum Inhibitory Concentration ) قارچ‌های مذکور و 3) مقایسه غلظت‌‌های مختلف عصاره‌های گیاه مورد نظر با داروی ضدقارچی کتوکونازول، بوده است.

  مواد و روش‌ها: در این مطالعه آزمایشگاهی، پس از تهیه بولب سیر تازه بودار و خشک کردن آن، پودر حاصل به مدت 4 روز در متانول 80% خیسانده و سپس توسط دستگاه تقطیر در خلاء، تغلیظ گردید. ماده حاصل پس از 48 ساعت در دمای 50 درجه سانتی‌گراد خشک شده و از 200 میلی‌گرم آن غلظت‌‌های مختلف، از 625/0 میلی‌گرم در میلی‌لیتر تا 20 میلی‌گرم در میلی‌لیتر، تهیه گردید. قارچ‌های مورد نظر به روش نشاء کاری به محیط سابور و دکستروز آگار حاوی این غلظت‌‌ها افزوده شد. در این تحقیق از داروی کتوکونازول نیز به عنوان شاهد مثبت استفاده گردید.

  یافته‌ها: حداقل میزان ممانعت‌کنندگی از رشد ( MIC ) دو قارچ ترایکوفیتون منتاگروفایتیس و میکروسپروم کانیس در هر دو عصاره متانولی و آبی یکسان بود، در حالی که اثر عصاره متانولی بر قارچ میکروسپروم جیپسئوم بیشتر از عصاره آبی آن می‌باشد. به طور کلی غلظت‌‌های 10 و 20 تمامی عصاره‌ها بیشترین اثر را در بازدارندگی از رشد تمامی قارچ‌های مورد آزمایش نشان دادند.

نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج حاصل از این تحقیق، می‌توان گیاه سیر را چه به صورت عصاره آبی و چه به شکل عصاره متانولی بر علیه قارچ‌های درماتوفیت انسان‌دوست، حیوان‌دوست و خاک‌دوست مؤثر دانست.

واژه‌های کلیدی: سیر، درماتوفیت، ترایکوفیتون منتاگروفایتیس، میکروسپروم کانیس، میکروسپروم جیپسئوم

متن کامل [PDF 1026 kb]   (2884 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آمار و اپيدميولوژي
دریافت: 1388/3/13 | انتشار: 1388/3/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2022 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb