جلد 4، شماره 4 - ( 9-1384 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 219-210 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mozdarani H, Zarei Moradi S. Effect of Vitrification on Survival and Chromosomal Abnormalities of Frozen- Thawed 8-Cell Mouse Embryos. JRUMS 2005; 4 (4) :210-219
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-117-fa.html
مزدارانی دکتر حسین، زرعی مرادی شبنم. اثر انجماد شیشه‌ای بر بقای پس از انجماد و ناهنجاری‌های کروموزومی جنین‌های هشت سلولی موش سفیدآزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1384; 4 (4) :210-219

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-117-fa.html


چکیده:   (12824 مشاهده)

چکیده

زمین ه و هدف: تلاش‌هایی برای نگهداری جنین‌هایی که در روش‌های کمک باروری (ART) تولید می‌شوند در حالت انجماد صورت گرفته است. در عین حال هنوز استفاده از جنین‌های منجمد شده به دلیل مشکلات تکنیکی به صورت متداول مورد استفاده قرار نمی‌گیرد و از این رو ضرورت بررسی بیشتر در مورد روش‌های انجماد و تأثیر انجماد بر ساختار و بقای سلول حایز اهمیت است. هدف از این تحقیق بررسی تأثیر انجماد بر میزان بقای جنین‌ها و ناهنجاری‌های کروموزومی در زمان‌های مختلف پس از انجماد بوده است.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی از جنین‌های 8 سلولی استفاده شد که به روش فلاشینگ از موش‌های گونه NMRI ، پس از گذشت سه روز از زمان کوپل شدن به دست آمد. جنین‌ها در محلول انجماد حاوی اتیلن گلیکول به نی انجماد منتقل و در ازت مایع نگهداری شد ند . پس از گذشت زمان مورد نظر - یک تا سی روز - ‌‌ جنین‌ها از حالت انجماد خارج و میزان بقا و ناهنجاری‌های کروموزومی آن‌ها مورد بررسی قرار گرفت.

یافته‌ها: نتایج مبین تأثیر منفی انجماد بر بقاء جنین‌ها می‌باشد به گونه ‌ ای که بقای جنین‌های گروه شاهد از 3/98% به 2/79% در مدت یک ماه پس از انجماد کاهش یافت. تأثیر سوء زمان انجماد بر ساختار کروموزومی جنین‌ها برای همه زمان‌های در نظر گرفته شده به طور معنی‌داری مشاهده شده است ( 01/0 p< ) .

نتیجه گیری: کاهش بقا و بروز ناهنجاری‌های کروموزومی در جنین‌های منجمد شده می‌تواند ناشی از صدمه بر دوک تقسیم،‌ ارگانل‌های سیتوپلاسمی و یا اسکلت سلولی باشد که در نتیجه ، انجماد غیر یکنواخت اندام‌های درون سلولی ایجاد می‌شود. این تغییرات عموم اً به آنیوپلوییدی کروموزومی و نهایتا ً مرگ سلولی منجر می‌شود. این مشاهده ممکن است برای جنین‌های انسان نیز صادق باشد.

واژه‌های کلیدی : جنین موش پیش از لانه گزینی، انجماد شیشه‌ای، بقاء، ناهنجاری کروموزومی

متن کامل [PDF 518 kb]   (3139 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فيزيك پزشكي
دریافت: 1384/12/22 | انتشار: 1384/9/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb