جلد 12، شماره 1 - ( 1-1392 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 14-3 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (9830 مشاهده)

  زمینه و هدف: هیپرگلیسمی ‌در دیابت باعث قندی شدن پروتیئن‌های بدن می‌شود که این امر به نوبه خود منجر به تغییر در ساختمان و عملکرد این پروتئین‌ها و ایجاد عوارض بعدی می‌گردد. در این مطالعه، اثر عصاره هندوانه ابوجهل ( Citrullus Colocynthis ) بر مهار واکنش قندی شدن آلبومین و شکستن پیوند آلبومین و گلوکز در محیط برون‌تنی بررسی شد.

  مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، تأثیر غلظت‌های 1/0، 2/0، 5/0 و 1 گرم بر دسی‌لیتر از عصاره هندوانه ابوجهل در دو حالت، تأثیر بر مهار واکنش قندی شدن آلبومین و اثر بر شکستن پیوند آلبومین و گلوکز، در محیط برون‌تنی بررسی گردید. میزان قندی شدن با روش تیوباربیتوریک اسید سنجیده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و سپس آزمون توکی استفاده شد.

  یافته‌ها: عصاره هندوانه ابوجهل در تمام غلظت‌ها توانست باعث مهار واکنش قندی شدن آلبومین شود که غلظت 2/0 گرم بر دسی‌لیتر بیشترین اثر مهاری را داشت. از طرفی، توانست پیوند آلبومین و گلوکز را بشکند که بیشترین تأثیر را غلظت 1/0 گرم بر دسی‌لیتر نشان داد و اختلافات معنی‌دار بود. نرخ شکستن پیوند، ارتباط مستقیم با زمان تیمار داشت.

  نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که هندوانه ابوجهل مانع از قندی شدن آلبومین شده و پیوند بین آلبومین و گلوکز را می‌شکند و بدین ترتیب اثر ‌هایپوگلایسمیک دارد، لذا می‌تواند به عنوان گیاه دارویی مفید برای بهبود یا پیشگیری از اختلالات دیابت مطرح باشد.

  واژه‌های کلیدی: دیابت شیرین، هندوانه ابوجهل، قندی شدن آلبومین

متن کامل [PDF 278 kb]   (4841 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: 1391/12/8 | پذیرش: 1392/1/31 | انتشار: 1392/1/31

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.