جلد 13، شماره 9 - ( 11-1393 )                   جلد 13 شماره 9 صفحات 784-775 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه فردوسی
چکیده:   (6569 مشاهده)
gte mso 9]>l>  

gte vml 1]>  AWT IMAGEچکیده

زمینه و هدف: امروزه افزایش استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها و یا عدم رعایت دوز توصیه شده توسط بیماران، منجر به گسترش مقاومت باکتریایی به آنتی‌بیوتیک‌ها گردیده است. این امر منجر به افزایش تمایل به استفاده از ترکیبات جدید آنتی‌میکروبی مؤثرتر و بدون سمیت، همچون گیاهان دارویی شده است. هدف از این مطالعه بررسی و مقایسه اثرات ضدباکتریایی عصاره‌های آبی و اتانولی برگ کرفس کوهی در برخی از باکتری‌های بیماری‌زا می‌باشد.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه آزمایشگاهی، فعالیت ضدباکتریایی عصاره‌های آبی و اتانولی برگ گیاه کرفس کوهی با استفاده از روش تمام ظرف و روش انتشار در آگار به کمک دیسک بررسی شد. حداقل غلظت مهارکنندگی (Minimum Inhibitory Concentration MIC) و حداقل غلظت کشندگی(Minimum Bactericidal Concentration MBC) نیز به روش رقت لوله‌ای تعیین گردید. تجزیه و تحلیل نتایج با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه  (One-way ANOVA)انجام شد.

یافته‌ها: MIC عصاره‌های آبی و اتانولی برای استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و استرپتوکوکوس پیوژنز به ترتیب 32 و 16 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر و برای سودوموناس آئروژینوزا به ترتیب 64 و 32 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر بود. همچنین، MBC عصاره‌های آبی و اتانولی نیز در خصوص استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و استرپتوکوکوس پیوژنز به‌ ترتیب 64 و 32 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر و برای سودوموناس آئروژینوزا به ترتیب برابر  128و 64 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر بود. نتایج آنالیز واریانس یک طرفه نیز نشان داد با افزایش غلظت عصاره‌های آبی و اتانولی، قطر هاله بازدارندگی به طور معنی‌داری افزایش می‌یابد.

نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد عصاره اتانولی برگ کرفس کوهی در مقایسه با عصاره آبی در شرایط آزمایشگاهی اثر بازدارندگی بیشتری بر سویه‌های مورد مطالعه دارد.

واژه‌های کلیدی: اثر ضدباکتریایی، عصاره‌های آبی و اتانولی، کرفس کوهی

gte mso 9]>l> Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA     gte mso 9]>l>  
متن کامل [PDF 220 kb]   (3218 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1677 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ميكروبيولوژي
دریافت: 1392/11/19 | پذیرش: 1393/11/15 | انتشار: 1393/11/15

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.