gte vml 1]>
زمینه و هدف: عفونتهای ناشی از سالمونلا یا
سالمونلوز مانند تیفوئید، باکتریمی، انتروکولیت معضل بزرگ بهداشتی در جهان، به خصوص
در کشورهای در حال توسعه از جمله کشور ما محسوب میشوند. این مطالعه به منظور بررسی
اثر ضد باکتریایی عصاره متانولی و آبی میوه گیاه واکسینیوم آرکتوستافیلوس بر روی
گونههایی از سالمونلا انجام شد.
یافتهها: تمام سویههای
مورد مطالعه نسبت به عصاره متانولی و آبی میوه گیاه واکسینیوم آرکتوستافیلوس حساس
بودند. میانگین قطر هاله عدم رشد ناشی از عصارهها بر باکتریهای مورد آزمون در
محدوده 6/26-6/6 میلیمتر به دست آمد. همچنین، آزمون آماری نشان داد ارتباط
معناداری بین افزایش غلظت عصارهها و قطر هاله عدم رشد وجود دارد (001/0>p).
مقادیر MIC بین 50 تا 200 میلیگرم بر میلیلیتر و مقادیر MBC
بین 100 تا 400 میلیگرم بر میلیلیتر تعیین گردید.
نتیجهگیری: عصاره متانولی
و آبی تهیه شده از میوه گیاه واکسینیوم آرکتوستافیلوس بر روی رشد باکتری سالمونلا
اثر مهار کنندگی دارد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |