جلد 18، شماره 4 - ( 3-1398 )                   جلد 18 شماره 4 صفحات 376-365 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (2168 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: از آنجایی که سندرم درد میوفاشیال در ناحیه عضله ذوزنقه­ای شایع‌ است، لذا هدف این مطالعه، تعیین و مقایسه اثر لیزر درمانی کم توان، ورزش ­درمانی و دارو درمانی بر روی سندرم درد میوفاشیال در عضله ذوزنقه­ای فوقانی بیماران مراجعه کننده به کلینیک­های طب فیزیکی اصفهان در سال 1392 بود.
مواد و روش­ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 44 بیمار به طور تصادفی به دو گروه ورزش و دارو (24 نفر) و لیزر، ورزش­ و دارو (20 نفر) تقسیم شدند. علائم براساس مقیاس آنالوگ بصری(Visual Analogue Scale; VAS)، شاخص از کار افتادگی گردن(Neck Disability Index; NDI)  و شاخص درد و از کار افتادگی شانه (Shoulder Pain and Disability Index; SPDI) در سه مرحله قبل از درمان، بلافاصله بعد­ از درمان و یک ماه بعد از درمان ارزیابی شدند. از آزمون t مستقل و آنالیز واریانس با اندازه­گیری­های مکرر جهت تجزیه و تحلیل داده­ها استفاده شد.
نتایج: تفاوت معنی­داری در گروه­های مورد مطالعه از نظر VAS، NDI و SPDI، ­قبل و بعد از شروع درمان مشاهده شد (001/0>P). بلافاصله پس از درمان، لیزر درمانی نسبت به گروه کنترل، اثر مطلوب­تری بر روی VAS داشت (032/0=P). با این حال، ارزیابی انجام شده یک ماه پس از درمان، تفاوتی معنی­دار در سه مقیاس را در دو روش درمانی نشان نداد (05/0<P).
نتیجه‌گیری: باتوجه به نتایج، روش ورزش و دارو و روش لیزر، ورزش­ و دارو در درازمدت اثر مشابهی بر تسکین درد و رفع علائم بیماران دارای سندرم درد میوفاشیال دارند، اما بلافاصله پس از درمان، روش لیزر، ورزش­ و دارو نتایج مطلوب‌تری بر روی مقیاس آنالوگ بصری ایجاد می‌­کند.
واژه­های کلیدی: ورزش درمانی، دارو درمانی، لیزر ­درمانی، سندرم درد میوفاشیال
 
متن کامل [PDF 322 kb]   (801 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1482 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: توانبخشي و فيزيوتراپي
دریافت: 1396/11/7 | پذیرش: 1397/11/1 | انتشار: 1398/3/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.