جلد 18، شماره 6 - ( 5-1398 )                   جلد 18 شماره 6 صفحات 528-515 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


پژوهشگاه مواد و انرژی
چکیده:   (3527 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: از آنجایی‌که بیماری­های عفونی دسته بزرگی از بیماری­ها را تشکیل می­دهند، لذا امروزه نیاز به مواد آنتی‌باکتریال کم­ضرر هر روز بیش‌تر حس می­شود. گیاه نعناع فلفلی با نام علمی Mentha Piperita Lamiaceae یکی از پرمصرف­ترین گیاهان دارویی با خواص ضد­ میکروبی، ضد آفت، ضدانگلی و ضد قارچی می­باشد. لذا هدف از انجام این مطالعه تعیین اثرات ضد میکروبی نانوامولسیون عصاره آبی گیاه نعناع فلفلی بر باکتری گرم منفی اکولای می­باشد.
مواد و روش­ها: در این مطالعه آزمایشگاهی، از عصاره گیاه نعناع فلفلی و توئین 80 استفاده شد که با استفاده از روش اولتراسونیفیکاسیون، پارامترهای درصد سورفاکتانت، غلظت اسانس و زمان سونیکاسیون مورد بررسی قرار گرفت. سایز نمونه‌ها به­وسیله آنالیز پراکندگی نور دینامیکی  و خواص ضد میکروبی در برابر باکتری اکولای به دو روش کمی واحد کلونی‌ساز و کیفی دیسک نفوذی بررسی شدند. نتایج به صورت میانگین و انحراف معیار گزارش گردید.
یافته­ها: نانوامولسیون ها در غلظت­های 1 تا 5 درصد اسانس گیاه نعناع فلفلی با متوسط اندازه ذرات 12 نانومتر و خواص ضد میکروبی با میانگین 75 درصد و 12/3 میلی­متر هاله عدم رشد علیه باکتری گرم منفی اکولای به­دست آمد.
نتیجه­گیری: نانوامولسیون­های سنتز شده بر پایه اسانس گیاهی نعناع فلفلی دارای پایداری مناسب هستند و خواص ضد میکروبی بالایی را علیه باکتری گرم منفی اکولای نشان می­دهند که این خواص با افزایش غلظت نانوامولسیون افزایش معنی‌داری دارد. بنابراین، به­نظر می رسد که نانوامولسیون­های سنتز شده از خواص ضد میکروبی قابل توجهی برخوردار هستند.
واژه­های کلیدی: ضد میکروبی، نانوامولسیون، اسانس نعناع فلفلی، سورفاکتانت، اولتراسونیک
متن کامل [PDF 438 kb]   (1981 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (4541 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت
دریافت: 1397/6/19 | پذیرش: 1397/12/8 | انتشار: 1398/5/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.