پژوهشگاه مواد و انرژی
چکیده: (3527 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: از آنجاییکه بیماریهای عفونی دسته بزرگی از بیماریها را تشکیل میدهند، لذا امروزه نیاز به مواد آنتیباکتریال کمضرر هر روز بیشتر حس میشود. گیاه نعناع فلفلی با نام علمی Mentha Piperita Lamiaceae یکی از پرمصرفترین گیاهان دارویی با خواص ضد میکروبی، ضد آفت، ضدانگلی و ضد قارچی میباشد. لذا هدف از انجام این مطالعه تعیین اثرات ضد میکروبی نانوامولسیون عصاره آبی گیاه نعناع فلفلی بر باکتری گرم منفی اکولای میباشد.
مواد و روشها: در این مطالعه آزمایشگاهی، از عصاره گیاه نعناع فلفلی و توئین 80 استفاده شد که با استفاده از روش اولتراسونیفیکاسیون، پارامترهای درصد سورفاکتانت، غلظت اسانس و زمان سونیکاسیون مورد بررسی قرار گرفت. سایز نمونهها بهوسیله آنالیز پراکندگی نور دینامیکی و خواص ضد میکروبی در برابر باکتری اکولای به دو روش کمی واحد کلونیساز و کیفی دیسک نفوذی بررسی شدند. نتایج به صورت میانگین و انحراف معیار گزارش گردید.
یافتهها: نانوامولسیون ها در غلظتهای 1 تا 5 درصد اسانس گیاه نعناع فلفلی با متوسط اندازه ذرات 12 نانومتر و خواص ضد میکروبی با میانگین 75 درصد و 12/3 میلیمتر هاله عدم رشد علیه باکتری گرم منفی اکولای بهدست آمد.
نتیجهگیری: نانوامولسیونهای سنتز شده بر پایه اسانس گیاهی نعناع فلفلی دارای پایداری مناسب هستند و خواص ضد میکروبی بالایی را علیه باکتری گرم منفی اکولای نشان میدهند که این خواص با افزایش غلظت نانوامولسیون افزایش معنیداری دارد. بنابراین، بهنظر می رسد که نانوامولسیونهای سنتز شده از خواص ضد میکروبی قابل توجهی برخوردار هستند.
واژههای کلیدی: ضد میکروبی، نانوامولسیون، اسانس نعناع فلفلی، سورفاکتانت، اولتراسونیک
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
بهداشت دریافت: 1397/6/19 | پذیرش: 1397/12/8 | انتشار: 1398/5/24