جلد 20، شماره 1 - ( 1-1400 )                   جلد 20 شماره 1 صفحات 118-85 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
چکیده:   (2495 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: مطالعات انجام گرفته در زمینه­ ی شناخت عوارض ناشی از همه­ گیری COVID-19 اختلالات روانی ناشی از این بیماری را که زمینه ­ساز رفتار خودکشی هستند نشان داده ­اند. بنابراین هدف از انجام این مطالعه، تعیین تأثیر احتمالی پاندمی COVID-19 بر رفتار خودکشی در سراسر جهان با استفاده از انجام یک مرور ساختارمند می­باشد.
مواد و روش ­ها: مطالعه حاضر یک مرور ساختارمند می­باشد. با استفاده از کلمات کلیدی، PandemicCOVID-19، Suicide،  Attempted Suicide، و معادل فارسی آنها، مقالات نمایه شده در پایگاه ­­های MEDLINE, PsycINFO, PubMed, Scopus, and Web of Science ،Google Scholar، جستجو و جمع­ آوری گردید. به خاطر نو بودن پاندمی و تأثیرات آن بر روی سلامت روان افراد، سعی گردید همه مقالات مرتبط را بازیابی کرده و در چهار گروه قرار داده شود 1) تفسیر­ها و نقطه نظرات، 2) مقالات مروری، 3) گزارش مورد ، 4) مقالات پژوهشی اصیل.
یافته ­ها: تعداد 1560 مقاله به دست آمد. مقالات تکراری و غیر مرتبط با موضوع 1507 مقاله بود که حذف گردید. در نهایت 53  مقاله مورد بررسی نهایی قرار گرفت. علاوه بر مشکلات جسمی، فاصله­ گذاری اجتماعی، جداسازی، قرنطینه و اجرای محدودیت ­ها جهت کاهش موارد این بیماری، زمینه­ ساز اختلالات روانشناختی از جمله خودکشی، مشکلات اقتصادی، اختلال در تعاملات اجتماعی می­ باشند.
نتیجه­ گیری: به نظر می ­رسد دسترسی آسان به خدمات بهداشت روان، پرهیز از نشر اطلاعات، فیلم و تصاویر از منابع نامعتبر، کمک گرفتن از خطوط تلفن بحران، فعال کردن بازار کار، حمایت مالی دولت، تجهیزات کافی برای پرسنل بیمارستان و مراکز سلامت می­تواند در کاهش روند موارد خودکشی مؤثر باشد.
واژه ­های کلیدی: پاندمیک  COVID-19، خودکشی، اقدام به خودکشی
 
 
 
متن کامل [PDF 564 kb]   (1263 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (6040 مشاهده)  
نوع مطالعه: مقاله مروري | موضوع مقاله: آمار و اپيدميولوژي
دریافت: 1399/9/8 | پذیرش: 1399/11/28 | انتشار: 1400/2/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.