جلد 21، شماره 6 - ( 6-1401 )                   جلد 21 شماره 6 صفحات 624-609 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.kums.REC.1396.117


XML English Abstract Print


علوم پزشکی کرمانشاه
چکیده:   (516 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: درد به­عنوان یک احساس ناخوشایند در فرآیندهای تشخیصی و درمانی به­صورت فراوانی گزارش می­شود. یکی از روش­های شایع کاهش درد استفاده از بی­حس کننده­های موضعی است. مطالعه حاضر با هدف تعیین و مقایسه اثرات تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست با پماد بی­حسی ترکیبی لیدوکائین و پریلوکائین بر روی میزان درد انجام گرفت.
مواد و روش­ها: این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده در 240 بیمار مزمن انسدادی ریوی در بیمارستان امام رضا (ع) شهر کرمانشاه در سال 1399 انجام شد. این بیماران نیازمند سه فرآیند نمونه­گیری خون شریانی-وریدی و گذاشتن کاتتر وریدی بودند. در هر فرآیند، 80 بیمار به طور تصادفی به دو گروه دریافت تحریک الکتریکی پوست و پماد بی­حسی در ناحیه ورود نیدل یا کاتتر تقسیم شدند. ارزیابی میزان درد با استفاده از معیار بصری درد بعد از انجام فرآیندها و در دقایق 1، 3 و 5 اندازه­گیری شد. زمان و دفعات تلاش نیز ثبت شد. از آزمون­­های t مستقل و آنالیز واریانس دوطرفه با اندازه­گیری­های مکرر برای تجزیه­و­تحلیل داده­ها استفاده شد.
یافته­ها: میانگین نمره درد در نمونه­گیری خون وریدی، شریانی و قرار دادن کاتتر وریدی بین گروه­های دریافت کننده تحریک الکتریکی و پماد از لحاظ آماری معنی­دار نبود (05/0p>). دفعات تلاش نیز از لحاظ آماری معنی­دار نبود (05/0<p)، اما میانگین زمان انجام فرآیندها به­صورت معنی­داری در گروه تحریک الکتریکی بالاتر بود (05/0>p).
نتیجه­گیری: تحریک الکتریکی می­تواند درد موضعی ناشی از ورود نیدل یا کاتتر را مانند پماد بی­حسی کاهش دهد. لذا پیشنهاد می­شود این روش در راهنماهای کاهش درد غیر دارویی مورد بررسی بیش‌تری قرار گیرد.
واژه­های کلیدی: مدیریت درد، تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست، داروی ترکیبی لیدوکائین و پریلوکائین، کاتتریزاسیون
متن کامل [PDF 387 kb]   (333 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (469 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيهوشي
دریافت: 1401/3/3 | پذیرش: 1401/6/6 | انتشار: 1401/6/28

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.