جلد 23، شماره 11 - ( 12-1403 )                   جلد 23 شماره 11 صفحات 972-960 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.IAU.TABRIZ.REC.1401.213


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Golizadeh ُ, Mansoureiyeh N. Investigating the Relationship between Attachment Styles and Identity Styles and Tendency to Suicidal Thoughts in People with Symptoms of Borderline Personality Disorder: A Descriptive Study. JRUMS 2025; 23 (11) :960-972
URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-7362-fa.html
قلیزاده شیرین، منصوریه نسترن. بررسی رابطه سبک‌های دلبستگی، سبک‌های هویتی با گرایش به افکار خودکشی در افراد دارای نشانه‌های اختلال شخصیت مرزی: یک مطالعه توصیفی. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. 1403; 23 (11) :960-972

URL: http://journal.rums.ac.ir/article-1-7362-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی آزاد تبریز
متن کامل [PDF 329 kb]   (217 دریافت)     |   چکیده (HTML)  (403 مشاهده)
متن کامل:   (407 مشاهده)
مقاله پژوهشی
مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
دوره 23، بهمن 1403، 972-960

بررسی رابطه سبک­های دلبستگی، سبک­های هویتی با گرایش به افکار خودکشی در افراد دارای نشانه­های اختلال شخصیت مرزی: یک مطالعه توصیفی


شیرین قلی‌زاده[1]، نسترن منصوریه1،[2]





دریافت مقاله: 10/02/1403   ارسال مقاله به نویسنده جهت اصلاح: 12/03/1403   دریافت اصلاحیه از نویسنده: 06/11/1403               پذیرش مقاله: 08/11/1403





چکیده
زمینه و هدف: خودکشی یک آسیب اجتماعی می­باشد و در مبتلایان به اختلال شخصیت مرزی بیشتر دیده می­شود. سبک­های دلبستگی و سبک­های هویتی دو متغیر مهم تأثیرگذار در افکارخودکشی می­باشند. پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه­ سبک­های دلبستگی، سبک­های هویتی با گرایش به افکار خودکشی در افراد دارای نشانه­های اختلال شخصیت مرزی انجام شد.
مواد و روش­ها: این مطالعه از نوع توصیفی است. جامعه آماری شامل کلیه مراجعه کنندگان به مراکز روان­پزشکی شهر تبریز در سه ماهه اول سال 1402 بود. 210 نفر نمونه به روش هدفمند انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسش‌نامه سبک­های هویت، پرسش‌نامه سبک دلبستگی و پرسش‌نامه افکار خودکشی بک بودند. برای تحلیل داده­های پژوهش از روش همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی چندگانه استفاده شد.
یافته­ها: نتایج نشان داد، بین سبک دلبستگی ایمن و افکار خودکشی همبستگی منفی (001/0p<، 307/0=r)، بین سبک ترسان (001/0p<، 367/0=r)، اشتغالی (001/0p<، 476/0=r) و انفصالی (001/0p<، 285/0=r) با افکار خودکشی همبستگی مثبت وجود دارد. بین سبک هویت اطلاعاتی (001/0p<، 193/0=r) و هنجاری (001/0p<، 345/0=r) با افکار خودکشی همبستگی منفی؛ بین سبک هویت سردرگم/اجتنابی با افکار خودکشی همبستگی مثبت وجود دارد (001/0p<، 260/0=r). سبک‌های دلبستگی قادر به پیش­بینی گرایش به افکار خودکشی در افراد دارای نشانه­های اختلال شخصیت مرزی بود (005/0>P). هم‌چنین، سبک­های هویتی قادر به پیش­بینی گرایش به افکار خودکشی در افراد دارای نشانه­های اختلال شخصیت مرزی می­باشد (005/0>P).
نتیجه‌گیری: با شناسایی همبسته­های افکار خودکشی همانند سبک­های دلبستگی و سبک­های هویت می­توان مداخلات پیشگیرانه را طراحی نمود و از میزان افکار خودکشی در جامعه هدف، کاست.
واژه‌های کلیدی: سبک‌های دلبستگی، سبک‌های هویتی، خودکشی، اختلال شخصیت مرزی

ارجاع: قلی‌زاده ش، منصوریه ن. بررسی رابطه سبکهای دلبستگی، سبکهای هویتی با گرایش به افکار خودکشی در افراد دارای نشانههای اختلال شخصیت مرزی: یک مطالعه توصیفی. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، سال 1403، دوره 23 شماره 11، صفحات: 972-960.
.
 
مقدمه
خودکشی (suicide) پدیده­ای است که همراه با پیشرفت تدریجی جوامع و تحول و دگرگونی ساختارها در حال حاضر رشد چشم‌گیری یافته است. خودکشی یک موضوع روانی است که به عنوان آسیب عمدی به خود با هدف خودکشی تعریف می‌شود (1) و یک آسیب اجتماعی به شمار می‌رود. این پدیده سالیان دراز گریبان‌گیر بشریت بوده است (2). میزان بروز خودکشی در ایران 91/65 درصد هزار نفر برآورد شده است (3). وجود انواع اختلالات شخصیتی مثل اختلال شخصیت مرزی (Borderline personality disorder)، آزارهای جنسی دوران کودکی و تکانشگری و سابقه خودکشی در خانواده می‌توانند زمینه ساز خودکشی باشند (4). تحقیقات مختلف نشان می‌دهد؛ بیماران مبتلا به اختلال شخصیت مرزی در معرض خطر بالایی برای اقدام به خودکشی و خودکشی کامل هستند (5). بنابراین، رفتار و افکار خودکشی آن‌ها باید جدی گرفته شود. نتایج فراتحلیل Pompili و همکاران نشان داد که خودکشی در بین بیماران مبتلا به اختلال شخصیت مرزی در مقایسه با جمعیت عمومی بیشتر است‌‌ (6) و افکار خودکشی و خودکشی در بین افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی علاوه بر فراوانی، با برخی از ویژگیهای این اختلال رابطه‌ی محکمی را نشان می‌دهند (7). عوامل روانی زیادی در خودکشی افراد تأثیر دارند که یکی از آنها سبک‌های دلبستگی(Attachment styles) است (8).
 در روانشناسی تحولی (Developmental psychology) پیوند عاطفی (Affective ties) بین مادر و نوزاد را دلبستگی می‌نامند (9). Bartholome چهار نوع دلبستگی ایمن، دلبستگی ترسان، دلبستگی اشتغالی و دلبستگی‌ انفصالی را متمایز نمودند (10). پژوهش‌های قبلی حاکی از اثرات سبک دلبستگی بر روی سلامت روانی افراد هستند (11، 2). در پژوهشی نشان دادند که بین سبک دلبستگی دوسوگرا با افکار خودکشی، رابطه مثبت و بین سبکهای دلبستگی ایمن و اجتنابی با افکار خودکشی، رابطه‌ همبستگی منفی معنادار وجود دارد (8).
یکی دیگر از عوامل مهم در شکل‌دهی رفتار انسان‌ها، هویت(Identity) آنان است. در واقع، هویت چهارچوب داوری است که افراد برای تعبیر تجارب شخصی، بحث در باره معانی، اهداف و مسیر زندگی شان به کار می‌برند. علاوه بر این، هویت فرد نیز پس از شکل‌گیری متقابلاً باورها، برداشت‌ها و رفتارهای فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد (12). افراد نظریه‌های مربوط به خود یا به طور کلی هویت‌شان را بر اساس سه نوع پردازش شناختی مرتبط با سبک اطلاعاتی، سبک هنجاری و سبک سردرگم/اجتنابی بنیان نهاده، حفظ کرده یا مورد تجدید نظر قرار می‌دهند (13). برخی از مطالعات انجام شده به بررسی ارتباط میان سبک‌های هویتی(Identity styles) با اختلال شخصیت مرزی (14) پرداخته اند. بر مبنای یافته‌های تحقیقات سبک آشفتهاجتنابی با اختلال شخصیت مرزی (13) و ‌سردرگمی هویت با میزان خودکشی ارتباط دارد. رابطۀ بین افکار خودکشی و توسل به رفتارهای خود آسیب رسانی در سبک دلبستگی آشفته سردرگم 78/0 است و این رابطه در افراد دارای سابقه رفتار خودکشی به 86/0 می‌رسد (15).  Zortea و همکاران در مروری سیستماتیک گزارش کردند؛ در حالی که دلبستگی ایمن به عنوان عامل محافظتی عمل می‌کند، به نظر می رسد جهت گیری‌های دلبستگی ناایمن عوامل آسیب‌پذیری هستند که ظرفیت فرد را برای رویارویی با مسائل رابطه به خطر می اندازند و خطر خودکشی را افزایش می‌دهند (16).
افزایش خودکشی از بین رفتن سرمایه‌های اجتماعی و افزایش تعداد افراد بی‌سرپرست را به همراه دارد (17). لذا پژوهش حاضر می‌تواند در شناسایی عوامل روانشناختی مؤثر در افکار خودکشی افراد با نشانه‌های اختلال شخصیت موثر واقع شده و درمانگران را در زمینه طراحی و اجرای مداخلات پیشگیرانه یاری دهد. با توجه به تبعات افکار خودکشی، و تأثیر سبک‌های دلبستگی در سلامت روانی افراد (18) و با در نظر گرفتن ارتباط میان سبک‌های هویتی مختلف با اختلالات روانی مطرح شده در بالا و نقش این دسته از اختلالات در افکار خودکشی، و کمبود پژوهش در زمینه ارتباط بین سبک‌های دلبستگی و سبک‌های هویت با افکار خودکشی در افراد دارای نشانه‌های اختلال شخصیت مرزی، پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه سبکهای دلبستگی، سبکهای هویتی با گرایش به افکار خودکشی در افراد دارای نشانههای اختلال شخصیت مرزی: یک مطالعه توصیفی انجام شد.
مواد و روش‌ها
در پژوهش توصیفی حاضر کد اخلاق با شناسه IR.IAU.TABRIZ.REC.1401.213 برای رعایت موازین اخلاقی از کمیته اخلاق در پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی آزاد تبریز اخذ گردید. در پژوهش حاضر سبکهای دلبستگی و سبکهای هویت متغیرهای پیش بین  و متغیر گرایش به افکار خودکشی متغیر ملاکاند. جامعه آماری پژوهش کلیه افراد دارای نشانگان مرزی براساس تشخیص روانشناس و روانپزشک بر مبنای پنجمین ویرایش راهنمای آماری و تشخیصی اختلالات روانی (Diagnostic and statistical manual of mental disorders) که به مراکز روانپزشکی شهر تبریز در سه ماهه اول 1402 مراجعه کردند، می‌باشد. Tabachnick و همکاران برای برآورد حداقل تعداد نمونه در پژوهش‌های رگرسیونی فرمول m8+50 <N را ارائه کردند که در آن m تعداد متغیرهای پش بین وN حداقل حجم نمونه می‌باشد (19). در این پژوهش‌ها متغیرهای پیش بین شامل دلبستگی در چهار سطح و سبک‌های هویتی در سه سطح است و نمونه حداقل باید 106 نفر باشد که برای بالابردن اعتبار بیرونی 210 نفر به عنوان نمونه انتخاب شد. معیارهای ورود شامل نداشتن اختلال بارز در درک و بیان کلامی، رضایت آگاهانه برای شرکت در پژوهش، حداقل سواد سوم راهنمایی و سن 20 تا 50 سال بود. ملاک‌های خروج شامل ابتلاء به سایر اختلالات نورولوژی (نظیر دمانس، آلزایمر، صرع) در زمان پژوهش، شرکت در سایر برنامه‌های مداخله‌ای روانشناختی، مخدوش یا ناقص گذاشتن پرسش‌نامه‌ها بود. ملاحظات اخلاقی از جمله رضایت آگاهانه، نداشتن هیچ گونه ضرر مالی و جانی در رعایت شده است. پرسش‌نامه‌ها به صورت کاغذی و حضوری توسط شرکت کنندگان تکمیل گردید. شرکت کنندگان قبل از تکمیل پرسش‌نامه‌ها، فرم رضایت شرکت در پژوهش را تکمیل کردند و به آن‌ها اطمینان داده شد، اطلاعاتشان کاملاً محرمانه باقی می‌ماند.
پرسش‌نامه اطلاعات جمعیت شناختی: این پرسش‌نامه ابزار محقق ساخته است که اطلاعات جمعیت شناختی سن، جنسیت، وضعیت تأهل، شغل و سطح تحصیلات راجمع آوری می‌کند.
پرسش‌نامه سبک‌های دلبستگی (Relationship Scales Questionnaire; RSQ): پرسش‌نامه سبکهای دلبستگی بارتولومیو و هوروتیز (1991) شامل 24 گویه و 4 خرده مقیاس شامل سبک‌های دلبستگی ایمن، ترسان، اشتغالی و انفصالی می‌باشد. شرکت کنندگان بر اساس مقیاس لیکرت 5 درجه‌ پیوستاری از کاملاً مخالف تا کاملاً موافق به آن پاسخ می‌د‌هند که ارزش بیشتر به موافقت بیشتر و قوی‌تر در دلبستگی تعلق می‌گیرد. گویه‌های 1 تا 8 سبک ایمن؛ گویه‌های 9 تا 12 سبک ترسان؛ گویه‌های 13 تا 19 سبک اشتغالی وگویه‌های 20 تا 24 سبک انفصالی را مورد سنجش قرار می‌دهند. گویه‌های 2 ،8 و 18 به صورت معکوس نمره‌گذاری می‌شوند. در پژوهش بیگدلی و همکاران پایایی این پرسش‌نامه بر اساس آلفای کرونباخ برای سبک دلبستگی ایمن 73/0، سبک ترسان 77/0، سبک اشتغالی 71/0 و سبک انفصالی 77/0 گزارش شده است (20). در پژوهش حاضر پایایی پرسش‌نامه به روش آلفای کرونباخ برای سبک دلبستگی ایمن 72/0، سبک ترسان 79/0، سبک اشتغالی 74/0 و سبک انفصالی 79/0 بدست آمد.
پرسش‌نامه‌ی سبک هویت (Identity Style Inventory; ISI): پرسش‌نامه سبک هویت برزونسکی یک مقیاس40 سوالی است که ۱۱ سؤال مربوط به سبک هویت اطلاعاتی، ۹ سؤال سبک هویت هنجاری و ۱۰ سؤال مربوط به سبک هویت سردرگم/اجتنابی و ۱۰سؤال نیز به مقیاس تعهد اختصاص داده شده‌است که برای تحلیل ثانویه استفاده می‌شود و یک سبک هویتی محسوب نمی‌شود. پاسخ آزمودنی‌ها به سؤالات به شکل طیف لیکرت 5 درجه‌ای می‌باشد که شامل کاملاً مخالف=1 تا کاملاً موافق =5 است. سؤالات ۲۰،۱۴،۱۱،۹ به طور معکوس نمره‌گذاری می‌شوند. در مطالعه‌ White و همکاران سال 1998 ضرایب آلفا برای مقیاس سردرگم 77/0، مقیاس هنجاری 67/0 و مقیاس اطلاعاتی 64/0 گزارش شده است (21).‌ پرسش‌نامه سبک‌های هویت در ایران توسط Ghazanfari (1382) روی 1832 دانش آموز هنجاریابی گردید. نتایج وی نشان داد که سه عامل قوی معنادار قابل استخراج می‌باشد. بنابراین عوامل با نام مقیاس اطلاعاتی، مقیاس هنجاری و مقیاس سردرگم/ اجتنابی استخراج گردید. مقدار آلفای کرونباخ برای کل پرسش‌نامه 73/0 و برای مقیاس‌های اطلاعاتی، هنجاری و سردرگم/ اجتنابی به ترتیب 67/0، 52/0 و62/0 گزارش شده است (22). در پژوهش حاضر پایایی پرسش‌نامه به روش آلفای کرونباخ برای سبک هویت اطلاعات 72/0، سبک هویت هنجاری ‌69/0‌، سبک هویت سردرگم/اجتنابی 68/0 و پایایی کل پرسش‌نامه 74/0 به دست آمد.
پرسش‌نامه افکار خودکشی بک (Beck Scale for Suicide Ideation ; BSSI): این پرسش‌نامه توسط Beck  در سال 1961 تدوین و مشتمل بر 19 ماده تهیه شد. سؤالات این پرسش‌نامه، مواردی از قبیل آرزوی مرگ، تمایل به خودکشی به‌صورت فعال و نافعال، مدت و فراوانی افکار خودکشی، احساس کنترل بر خود، عوامل بازدارنده خودکشی و میزان آمادگی فرد جهت اقدام به خودکشی را مورد سنجش قرار می‌دهد. پرسش‌نامه افکار خودکشی بک (1961) پنج سؤال غربالگری دارد که اگر پاسخ‌ به این سؤالات نشان‌ دهنده تمایل به خودکشی فعال یا نافعال باشد، سپس آزمودنی باید ۱۴ سؤال بعدی را نیز تکمیل نماید. مقیاس بر اساس 3 درجه نقطه‌ای از صفر تا 2 تنظیم شده است. نمره کلی فرد بر اساس جمع نمرات محاسبه می‌شود که بین صفر تا 38 قرار دارد. در این پرسش‌نامه، سؤالات 5-0 مربوط به افکار خودکشی، سؤالات 19-6 مربوط به آمادگی جهت خودکشی و سؤالات 38-20 مربوط به اقدام به خودکشی است. روایی هم‌زمان مقیاس برابر با 76/0 و اعتبار آن با استفاده از روش آلفای کرونباخ برابر با 95/0 گزارش شده است (24، 23). در پژوهش حاضر پایایی کل پرسش‌نامه به روش آلفای کرونباخ  برابر 93/0 بدست آمد.
مکان اجرای پژوهش مراکز روانپزشکی شهر تبریز در سه ماهه اول 1402 بود. با توجه به ساعت کاری مراکز، مراجعه جهت اجرای پرسش‌نامه بعد از ظهر انجام شد. با توجه به اعلام رضایت در ابتدای اجرای پرسش‌نامه و‌ تکمیل در حضور محقق و رفع هر گونه ابهام در سؤالات، هیچ فردی از پژوهش کناره‌گیری نکرد و ریزش نمونه مشاهده نشد. داده‌های مطالعه حاضر با نرم‌افزار SPSS نسخه 25 و آزمون ضریب همبستگی پیرسون (Pearson) و تحلیل رگرسیون خطی تجزیه و تحلیل شد. سطع معنی‌داری آماری در آزمون‌ها 05/0 در نظر گرفته شد.
نتایج
از بین 210 نفر نمونه پژوهش 130 نفر زن (9/61) و 80 نفر (1/38) مرد بودند. میانگین سن افراد مورد مطالعه 32/4± 35/28 سال ‌و محدوده سنی  شرکت کنندگان از 25 تا 35 سال بود که از میان آنان 115 نفر (8/54 درصد) متأهل و 95 نفر (2/45 درصد) مجرد بودند. تعداد 45 نفر (4/21 درصد) از مشارکت کنندگان دارای تحصیلات دیپلم، 32 نفر (2/15 درصد) فوق دیپلم، 98 نفر (7/46 درصد) لیسانس و 35 نفر (7/16 درصد) فوق لیسانس بودند. جدول 1 میانگین و انحراف استاندارد متغیرهای پژوهش را نشان می دهد.
 
جدول 1- میانگین و انحراف معیار متغیرهای پژوهش در افراد دارای نشانه‌های اختلال شخصیت مرزی شهر تبریز در سه ماهه اول 1402  (210=n)
متغیرها میانگین انحراف معیار حداقل حداکثر چولگی(کجی) کشیدگی
سبک ایمن 47/22 11/4 6 30 177/0 125/0-
سبک ترسان 45/11 17/2 8 29 303/0- 088/0
سبک اشتغالی 62/20 15/4 6 30 464/0- 411/0-
سبک انفصالی 72/14 75/2 6 30 261/0- 562/0-
اطلاعاتی 53/28 68/3 11 55 366/0- 718/0-
هنجاری 85/22 41/3 10 50 262/0- 672/0-
سردرگم/اجتنابی 08/25 28/3 11 48 24/0 092/0-
افکار خودکشی 66/14 82/2 0 30 368/0 046/0

 
 قبل از انجام این تحلیل، پیش فرض‌های اصلی آن بررسی و تأیید شدند. برای ارزیابی نرمال بودن توزیع داده­های پژوهش از آزمون ناپارامتریک Kolmogorov-Smirnov استفاده شد که مقادیر  این آزمون برای متغیرهای پژوهش غیرمعنادار بودند که بیانگر نرمال بودن توزیع داده‌های پژوهش است (05/0> P).
ضرایب همبستگی بین متغیرهای پژوهش نشان داد، بین نمرات سبک‌های دلبستگی و سبک‌های هویت به شکل معناداری با تمایل به افکار خودکشی در افراد دارای نشانه‌های اختلال شخصیت مرزی همبستگی دارند که در جدول 2 نتایج  آزمون همبستگی آورده شده است و بیانگر این است که بین سبک دلبستگی ایمن و افکار خودکشی همبستگی منفی ، بین سبک ترسان، اشتغالی و انفصالی با افکار خودکشی همبستگی مثبت وجود دارد (05/0>P). علاوه بر این بین سبک هویت اطلاعاتی با افکار خودکشی همبستگی منفیر،  بین سبک هویت هنجاری با افکار خودکشی همبستگی منفی و بین سبک هویت سردرگم/اجتنابی با افکار خودکشی همبستگی مثبت وجود دارد (05/0>P).
 

جدول 2- نتایج همبستگی سبک‌های دلبستگی و سبکهای هویتی با تمایل به افکار خودکشی در افراد دارای نشانه‌های اختلال شخصیت مرزی شهر تبریز در سه ماهه اول 1402 (210=n)
متغیر‌ها سبک ایمن سبک ترسان سبک اشتغالی سبک انفصالی سبک اطلاعاتی سبک هنجاری سردرگم/اجتنابی افکار خودکشی
سبک ایمن 1
سبک ترسان 066/0 1
سبک اشتغالی ** P ‹01/0 18/0
P ‹01/0
344/0** P ‹01/0 1
سبک انفصالی **
28/0
P ‹01/0
225/0** P ‹01/0 233/0**
P ‹01/0
1
اطلاعاتی ** 431/0 P ‹01/0 120/0
P ‹05/0
136/0*
P ‹05/0
123/0-
P ‹05/0
1
هنجاری ** 300/0 P ‹01/0 095/0
P ‹05/0
034/0
P ‹05/0
114/0-
P ‹05/0
127/0-
P ‹05/0
1
سردرگم/اجتنابی ** 355/0 P ‹01/0 032/0
P ‹05/0
196/0**
P ‹01/0
138/0-*
P ‹05/0
086/0
P ‹05/0
**27/0
P ‹01/0
1
افکار خودکشی 307/0- **
P ‹01/0
367/0**
P ‹01/0
476/0**
P ‹01/0
285/0**
P ‹01/0
**193/0
P ‹01/0
**345/0-
P ‹01/0
**260/0
P ‹01/0
1
 
در بررسی مفروضه عدم هم خطی متغیرهای پیش بین، باید به دو شاخص تحمل واریانس (Tolerance) و عامل افزایش واریانس(Variance inflation factor; VIF)  توجه کرد. چنانچه شاخص تحمل واریانس در دامنه صفر تا 1 باشد و هم‌چنین مقدار VIF کمتر از 10 باشد، می‌توان گفت که مفروضه عدم همخطی متغیرها برقرار است. در این پژوهش مقدار VIF برای تمام متغیر‌هاکمتر از 2 بوده و عامل تحمل واریانس  در حدوه 8/0 تا 98/0 قرار داشت. نتایج آزمون (Durbin-Watson ) نشان داد استقلال خطاها برقرار است (83/1= Durbin-Watson) چرا که مقدار آماره در محدوده 5/1 تا 5/2 قرار دارد (25).
خلاصه نتایج آنالیز رگرسیون خطی چندگانه در جدول3 نشان داد معادله پژوهش حاضر با متغیرهای نمره سبک­های دلبستگی و سبک‌های هویتی، قادر به پیش بینی نمره تمایل به افکار خودکشی می‌باشد (046/87 =F و 001/0p<) از بین سبک‌های دلبستگی، سبک ایمن در پیش بینی تمایل به افکار خودکشی (001/0p<، 145/0=β) و سبک اشتغالی (001/0p<، 139/0=β) در گروه نمونه نقش معنی‌داری داشته است. هم‌چنین از بین سبک‌های هویتی، سبک اطلاعاتی در پیش‌بینی تمایل به افکار خودکشی (001/0p<، 081/0=β) و سبک اشتغالی (001/0p<، 763/0=β) در گروه نمونه نقش معنی‌داری داشته است.

 
 


جدول 3- نتایج تحلیل رگرسیون خطی سبک‌های دلبستگی و سبک‌های هویت در پیش‌بینی تمایل به افکار خودکشی افراد پژوهش در افراد دارای نشانه‌های اختلال شخصیت مرزی شهر تبریز در سه ماهه اول 1402 (210=n)
متغیرهای مدل ضرایب غیر استاندارد ضرایب بتای استاندارد (ß) مقدار t مقدار p
بتا(B) خطای استاندارد بتا
مقدار ثابت 623/78 505/4 - 451/17- 001/0
سبک ایمن 188/0- 051/0 145/0- 697/3- 001/0
سبک ترسان 09/0 052/0 079/0 922/1 056/0
سبک اشتغالی 181/0 051/0 139/0 533/3 001/0
سبک انفصالی 069/0 051/0 049/0 352/1 178/0
اطلاعاتی 122/0- 056/0 081/0- 170/2- 031/0
هنجاری 019/0- 060/0 012/0- 318/0- 751/0
سردرگم/اجتنابی 807/0 043/0 763/0 987/18 001/0
رگرسیون خطی چند گانه  05/0 >P ارتباط معنی‌دار
 
بحث
پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه­ی سبک­های دلبستگی و سبکهای هویتی با گرایش به افکار خودکشی در افراد دارای نشانههای اختلال شخصیت مرزی انجام شد. نتیجه حاصل از پژوهش نشان داد، بین سبک‌های دلبستگی با گرایش به افکار خودکشی در افراد دارای نشانه‌های اختلال شخصیت مرزی رابطه وجود دارد. نتایج به دست آمده هماهنگ باZortea  و همکاران (16)، Falgares  و همکاران (25) و Láng  (26) می‌باشد.
در تبیین یافته بدست آمده می‌توان گفت، پژوهشگران دلبستگی را به عنوان یک عامل محافظ در برابر تلاش‌های خودکشی جوانان معرفی کرده‌اند، همچنین شواهد به طور مداوم نشان می‌دهند که اختلال در تعامل والد-فرزند نقش مهمی در گسترش فکار خودکشی نوجوانان و بزرگسالان دارد. نظریه دلبستگی استدلال می کند که تجربیات اولیه با والدین به حالات کاری درونی منتهی می‌شود که به درک افراد از روابط در طول زندگی می‌پردازد (27). برخی دیگر براین باورند اکثر مشکلات دوران کودکی و بزرگسالی منتج از تجربیات واقعی دوران کودکی است (25). دلبستگی ناایمن به رفتار خودکشی نوجوان مرتبط است، زیرا با نقص در ارتباط و تلاش برای عمل خودکشی منتهی می‌شود (28). در تبیین دیگر رابطه بین دلبستگی ترسان، اشتغال، انفصالی و گرایش به خودکشی می‌توان گفت کسانی که سطح بالاتری از دلبستگی ناایمن دارند، تمایل به ایجاد دیدگاه منفی نسبت به دیگران دارند و ممکن است باورهایی داشته باشند که آنها را از اطرافیان دور نگه دارد و به جای اعتماد به نفس بیشتر، بیشتر به وجود خطر در موقعیت‌ها باور دارند. به علاوه، نتایج نشان می‌دهد که تجربیات بین فردی اولیه نقش مهمی در کارکرد شخصیتی و بین فردی بعدی افراد در زندگی‌شان دارد (29). این عامل می‌تواند خود را به صورت یک الگوی فراگیر از کاستی‌های اجتماعی و بین فردی نشان دهد. الگویی که علاوه بر تحریف‌های شناختی یا ادراکی و رفتارهای تکانشی و ظرفیت اندک در برقراری روابط صمیمانه همراه است.
نتیجه دیگر پژوهش این بود که بین سبک‌های هویت با گرایش به افکار خودکشی در افراد دارای نشانه‌های اختلال شخصیت مرزی رابطه وجود دارد. این نتایج با نتایجVojodi  و همکاران (24) همسو می‌باشد. در تبیین یافته بدست امده می‌توان گفت، سبک غالب از نظر هویت در افراد دارای صفات مرزی بالا، سبک هویت اجتنابی و سردرگمی است. چون پردازش اطلاعات مربوط به خود در افراد مرزی بیشتر تحت تأثیر رفتارهای تکانشی، مقابلهای و مکان کنترل خارجی قرار دارد و این افراد در ارزیابی اطلاعات مربوط به خود مشکل دارند. بنابراین رابطه بین سبک‌های هویت با افکار خودکشی مورد انتظار است. در تبیین رابطه منفی سبک هنجاری با افکار خودکشی می‌توان گفت، سبک هنجاری بیشتر متکی بر اسنادهای جمع گرایانه مربوط به خود مثل خانواده و مذهب می‌باشد (30). افراد با این سبک هویت در ارتباط با دیگران همنوایی بیشتری نشان می‌دهند، در پاسخگویی به پرسش‌های هویتی خود و در شرایط تصیم‌گیری از تجویزها و رهنمودها و انتظارات افراد مهم و گروه‌های مرجع بهره می‌گیرند و بر اساس آنها عمل می‌کنند. بنابراین افراد با سبک هویت هنجاری به احتمال کمتری بر خلاف انتطارات جمعی حرکت کرده و دست به اقداماتی مانند خودکشی که جامعه تأیید کننده آن نیست، می‌زنند. در تبیین دیگر یافته به دست آمده می‌توان گفت، افراد با سبک هویت اطلاعاتی به طور مثبت با پردازش منطقی با استفاده از راه حل مساله مدار با مشکلات روبه رو می‌شوند و قبل از هر اقدامی به پردازش و بررسی رفتار و عواقب آن می‌پردازند و در نتیجه از رفتارهای تکانشی از جمله رفتار و افکار خودکشی اجتناب می‌کنند.
نتیجه حاصل نشان داد، سبک‌های دلبستگی قادر به پیش بینی گرایش به افکار خودکشی در افراد دارای نشانه‌های اختلال شخصیت مرزی می‌باشد. نتایج  به دست آمده با نتایج Láng  (26)، Falgares و همکاران (25) همسو می‌باشد. مطالعه مروری Miniati  و همکارانش (31) وجود انگاره پردازی و قصد خودکشی را نتیجه تعامل زیربنایی بین بروز علائم بالینی و حضور طولانی مدت الگوهای ناسازگار دلبستگی دانست. پژوهش گذشته نشان داده شده است که بین سبک‌های دلبستگی تجارب دوران اولیه کودکی و رفتارهای پرخطر در بزرگسالی ارتباط معناداری وجود دارد (7). به علاوه Chen  و همکاران در مطالعه خود چنین گزارش نمودند که نوجوانان مبتلا به خودآزاری غیرخودکشی نسبت به افراد بدون این اختلال دارای عاطفه قوی‌تر و تنظیم هیجانی ضعیف‌تر هستند و همبستگی مثبتی بین خودآزاری و تنظیم هیجانی را گزارش کردند (32).
در تبیین یافته به دست آمده می‌توان گفت، افرادی که سطوح بالاتری از دلبستگی اجتنابی دارند و از خود انتقاد بیشتری می‌کنند، برای محافظت از خود در مقابل طرد شدن، گرایش بیشتری به خودکشی دارند. انتقاد از خود باعث می‌شود که فرد به نوعی دچار ادراک منفی در مورد خود شود و در زمان برخورد با شرایط تنش زا، کنترل هیجانی خود را از دست می‌دهد، در نتیجه تصمیماتی اتخاذ می‌کند که معمولاً منجر به آسیب به خود می‌شود. همچنین افراد مبتلا به سبک ناایمن اضطرابی در مورد روابطشان دائماً دل‌مشغولی دارند، مدام ارزشیابی منفی از خود می‌کنند، اشتعال ذهنی مداوم در مورد انجام کارهایشان دارند و به طور مکرر نگرش منفی نسبت به عملکرد خود و دیگران دارند، مسئولیت‌ها را به سختی می­پذیرند و به راحتی شانه خالی می‌کنند، این افراد در مواجهه با وضعیت‌های ناکام کننده بیشتر افکار افسردگی دارند و افکار خودکشی در این افراد نمود بیشتری پیدا می‌کند.
آخرین یافته پژوهش نشان داد، سبک‌های هویتی قادر به پیش بینی گرایش به افکار خودکشی در افراد دارای نشانه‌های اختلال شخصیت مرزی می‌باشد. نتیجه بدست آمده با یافته­های نتایج وجودی و همکاران (24) همسو می‌باشد. در تبیین رابطه همبستگی مثبت بین سبک هویتی سردرگم با افکار خودکشی می‌توان گفت، سبک‌های هویت بخصوص سردرگمی از طریق افزایش ناامیدی، منجر به افزایش افکار خود کشی گردد. در تبیین همبستگی منفی بین سبک هویت اطلاعاتی با افکار خودکشی می‌توان گفت، افراد با سبک اطلاعاتی از روشهای مساله‌مدار حل‌مساله استفاده می‌کنند. این افراد قبل از هر‌گونه اقدامی به پردازش رفتار و عواقب آن می‌پردازند و از دست زدن به روش‌های تکانشی اجتناب می کنند و این مساله می‌توانند تبیین کننده نتیجه بدست آمده باشد. در تبیین دیگر یافته‌ها می‌توان گفت که تعهدات هویتی به عنوان راهنما و استانداردهایی برای تصمیم گیری و حل مساله به کار می­رود (24). رابطه  همبستگی منفی بین ایده پردازی خودکشی و سبک هویت اطلاعاتی بیانگر این است که افراد دارای این سبک هویتی با استفاده از حل مساله مساله مدار و اجتناب از روشهای هیجان مدار با مشکلات مواجه می‌شوند (33). در سطح پیامدهای عملی، یافته‌های پژوهش حاضر می‌توانند مبنای تجربی مناسب برای تدوین برنامه­های آموزشی و درمانی کاهش افکار خودکشی به خصوص در افراد با زمینه اختلالات شخصیت مرزی قرار گیرد و در سطح نظری می‌تواند منجر به افزایش دانش پیشایندها و همبسته‌های افکار خودکشی بخصوص در بین افراد دارای اختلال باشد.
در پژوهش حاضر فقط از ابزار خودگزارشی و پرسش‌نامه استفاده شد. بنابراین تعمیم پذیری نتایج آن در افرادی که به طور متفاوت بررسی شده‌اند، ممکن است با محدودیت مواجه شود. این پژوهش به صورت مقطعی انجام شده است و در نتیجه گیری علت و معلولی باید احتیاط کرد. یکی دیگر از محدودیتها استفاده از روش نمونه‌گیری غیراحتمالی بود. پیشنهاد می‌گردد، در پژوهش‌های بعدی از مصاحبه بالینی نیز جهت بررسی متغیر‌های پژوهش استفاده گردد. همچنین، از طرحهای طولی استفاده گردد. تکرار پژوهش‌های مشابه می‌تواند میزان درستی یافته‌های حاضر را محک بزند و دامنه تاثیرگذاری آن‌ها در مفهوم‌سازی‌ها و نظریه پردازی‌های مربوط به آسیب‌شناسی روانی را گسترش دهد.
نتیجه‌گیری
نتایج پژوهش حاضر نشان داد بین سبک‌های دلبستگی و سبک‌های هویتی با گرایش به افکار خودکشی در افراد دارای نشانه‌های اختلال شخصیت مرزی رابطه وجود دارد. سبک‌های دلبستگی و سبک‌های هویتی قادر به پیش­بینی گرایش به افکار خودکشی در افراد دارای نشانه­های اختلال شخصیت مرزی بودند. با شناسایی همبسته­های مهم افکار خودکشی در بیماران اختلال شخصیت مرزی به خصوص سبک­های دلبستگی و سبک‌های هویتی که هر دو در کودکی و نوجوانی شکل می گیرد و با طراحی مداخلات پیشگیرانه مرتبط با این دو سبک می‌توان از میزان افکار خودکشی در جامعه هدف کاست.
تشکر و قدردانی
مقاله حاضر بر گرفته از پایان نامه کارشناسی ارشد روان شناسی بالینی نویسنده اول می باشد. از شرکت کنندگان در پژوهش به دلیل مشارکت و پاسخگویی به پرسش‌نامه‌ها، قدردانی می نماییم.
تعارض در منافع: مقاله هیچگونه تعارض منافعی نداشت
حامی مالی: پژوهش حاضر با هزینه شخصی انجام شده است و هیچگونه حامی مالی نداشته است.
ملاحظات اخلاقی (کد اخلاق):  این پژوهش دارای کد اخلاق IR.IAU.TABRIZ.REC.1401.213 می باشد.
مشارکت نویسندگان: مشارکت نویسندگان به صورت مساوی بوده است.
- طراحی ایده: شیرین قلی زاده- نسترن منصوریه
- روش کار: شیرین قلی زاده- نسترن منصوریه
- جمع­آوری داده­ها: شیرین قلی زاده
- تجزیه و تحلیل داده­ها: شیرین قلی زاده- نسترن منصوریه
- نظارت: نسترن منصوریه
- مدیریت پروژه: نسترن منصوریه
- نگارش - پیش­نویس اصلی: شیرین قلی زاده- نسترن منصوریه
- نگارش - بررسی و ویرایش: نسترن منصوریه- شیرین قلی زاده
 
References
 
  1. Miller JN, Black DW. Bipolar disorder and suicide: a review. Current Psychiatry Reports 2020; 22(2): 1-10.
  2. Mortier P, Auerbach RP, Alonso J, Axinn WG, Cuijpers P. Suicidal thoughts and behaviors among college students and same-aged peers: results from the World Health Organization World Mental Health Surveys. Social Psychiatry and Psychiatric Epidemiology 2018; 53(3): 279-88.
  3. Miri M, Rezaeian M, Ghasemi S A. A Systematic Review on the prevalence and Causes of Suicide (Thoughts and Actions) In Iranian School and University Students. JRUMS 2022; 21 (5) :551-74 [Farsi].
  4. Blasco-Fontecilla H, Oquendo MA. Biomarkers of suicide: predicting the predictable? Understanding suicide: from diagnosis to personalized treatment. 2016: 77-83.
  5. Singh CK, Dudi J. Review on the Effects of Borderline Personality Disorder on Human Life. Indian Journal of Health and Wellbeing 2023; 14 (2): 265-70.
  6. Biniaz A, Aflakseir A, Goudarzi MA. Predicting Suicidal Thoughts Based on Identity Styles and Self-Acceptance in Students, Journal of Clinical Psychology Studies, 2023; 13 (51): 149-74. [Farsi]
  7. Rohani F, Esmaeili M. Psychological factors of vulnerability to suicide ideation: Attachment styles, coping strategies, and dysfunctional attitudes. Journal of Education and Health Promotion 2020; 9.
  8. Bowlby J. Attachment and loss: vol.3.loss. New York: Basic Books: 1989.
  9. Bartholomew K, Horowitz LM. Attachment styles among young adults: a test of a four-category model. Journal of Personality and Social Psychology 1991; 61 (2): 226.
  10. Zhang X, Li J, Xie F, Chen X, Xu W, Hudson NW. The relationship between adult attachment and mental health: A meta-analysis. Journal of Personality and Social Psychology 2022; 123 (5): 1089
  11. Erikson EH. Identity: Youth and crisis. WW Norton & company; 1994; 17.
  12. Czyżowska N. Identity Processing Style and Meaning in Life among Emerging Adults: Mediational Role of Commitment. Int J Environ Res Public Health 2022; 19 (11): 6585.
  13. Jørgensen CR. Identity style in patients with borderline personality disorder and normal controls. Journal of Personality Disorders 2009; 23 (2): 101-12.
  14. Mohammadi F, Oshvandi K, Borzou SR, Khodaveisi M, Khazaei S, Shokouhi MR, Nouri F, Taheri M, Kalbasi M. Suicide resilience, identity crisis and quality of life in burned adolescents. Nurs Open 2023; 10 (1): 287-96.
  15. Sadock BJ. Kaplan & Sadock's synopsis of psychiatry: behavioral sciences/clinical psychiatry. Philadelphia: Wolters Kluwer; 2015.
  16. Zortea TC, Gray CM, O’Connor RC. The relationship between adult attachment and suicidal thoughts and behaviors: A systematic review. Archives of suicide research. 2021; 25 (1): 38-73.
  17. Choi M, Ki M, Yip PSF, Park J, Song A, Lee WY, Paik JW, Lim J. Small but protective social capital against suicide ideation in poor communities: A community-based cross-sectional study. Medicine (Baltimore). 2020; 99(44): e22905.
  18. Marín-Tejeda M, Martínez-Martínez KI, Santillán Torres-Torija C. Quality of attachment, trauma, psychopathology, and frequency of non-suicidal self-injury in Mexican adolescents suffering from psychosocial vulnerability: Description of a risk profile. Salud Ment. 2021 Apr 09;44(2):53–63.
  19. Tabachnick BG, Fidell LS, Ullman JB. Using Multivariate Statistics. Boston, MA: Pearson; 2007: 25-34.
  20. Bigdeli I, Najafy M, Rostami M. The Relation of Attachment Styles, Emotion Regulation, and Resilience to Well-being among Students of Medical Sciences. Iranian Journal of Medical Education 2013; 13 (9) :721-9. [Farsi]
  21. White JM, Wampler RS, Winn KI. The identity style inventory: A revision with a sixth-grade reading level (ISI-6G). Journal of Adolescent Research 1998; 13 (2): 223-45.
  22. Ghazanfari, A. A Stydy of the reliability and validity of Identity Style Questionnaire (ISI - 6G). Foundations of Education, 2004; 5 (1): 21-33.
  23. Alizadeh Birjandi, Z., Janbozorgi, M., Rasoolzadeh Tabatabaee, S. K., Fathi Ashtiani, A. The Factor Structure, Reliability, and Validity of the Persian Version of the Suicidal Desire Scale Based on Interpersonal Suicide Theory (IPTS) in Iranian Students. Research in Clinical Psychology and Counseling, 2021; 11 (1): 101-14. [Farsi]
  24. Vojodi B, Hashemi T, Abdolpour GH, Mashinchi N. Predicting sucide ideation based on identity styles and coping strategies. Contemporary 2015; 10 (1 (19)):47-56. [Farsi].
  25. Falgares G, Marchetti D, De Santis S, Carrozzino D, Kopala-Sibley DC, Fulcheri M, Verrocchio MC. Attachment styles and suicide-related behaviors in adolescence: the mediating role of self-criticism and dependency. Frontiers in Psychiatry. 2017; 8: 254334.
  26. Láng A. Attachment and emotion regulation–clinical implications of a non-clinical sample study. Procedia-Social and Behavioral Sciences 2010;1;5:674-8.
  27. Bowlby J. Attachment and loss, vol. II: Separation. Basic Books; 1973.
  28. Campos RC, Holden RR. Suicide risk in a Portuguese non-clinical sample of adults. The European Journal of Psychiatry 2014; 28 (4): 230-41.
  29. Young ES, Simpson JA, Griskevicius V, Huelsnitz CO, Fleck C. Childhood attachment and adult personality: A life history perspective. Self and Identity 2019; 18 (1): 22-38.
  30. Berzonsky MD. Identity processing style, self-construction, and personal epistemic assumptions: A social-cognitive perspective. European Journal of Developmental Psychology. 2004; 1 (4): 303-15.
  31. Miniati M, Callari A, Pini S. Adult attachment style and suicidality. Psychiatria Danubina 2017; 29 (3): 250-9.
  32. Chen Y, Fu W, Ji S, Zhang W, Sun L, Yang T, He K, Zhou Y. Relationship between borderline personality features, emotion regulation, and non-suicidal self-injury in depressed adolescents: a cross-sectional study. BMC Psychiatry 2023; 28; 23 (1): 293.
  33. Sheikhli N, Rezaei S, Mousavi SV. The role of problem-solving styles in committing suicidal behavior: a case-control study on Iranian pill-takers. Polish psychological bulletin. 2019; 50 (1): 63-70.


Investigating the Relationship between Attachment Styles and Identity Styles and Tendency to Suicidal Thoughts in People with Symptoms of Borderline Personality Disorder: A Descriptive Study
Shirin Gholizade[3], Nastaran Mansouriyeh1,[4]

Received: 29/05/24       Sent for Revision: 01/06/24       Received Revised Manuscript: 25/01/25   Accepted: 27/01/25

Background and Objectives: Suicide is a social harm and is more common in people with borderline personality disorder. Attachment styles and identity styles are two important influencing variables in suicidal thoughts. The research was conducted with the aim of determining the relationship between attachment styles and identity styles and suicidal thoughts in people with symptoms of borderline personality disorder.
Materials and Methods: This study is descriptive. The statistical population was all those who referred to the psychiatric centers of Tabriz City from March to June 2023. 210 sample people were purposively selected. The research tools were Identity Styles, Attachment Styles, and Beck's Suicidal Ideation Questionnaires. Pearson correlation and multiple linear regression methods were used to analyze the research data.
Results: The results showed that there was a negative relationship between secure attachment style and suicidal thoughts (p<0.001, r=-0.307), and a positive relationship between fearful (p<0.001, r=0.367), preoccupied (p<0.001, r=0.476), and detached styles (p<0.001, r=0.285) and suicidal thoughts. There was a negative relationship between informational (p<0.001, r=-0.193) and normative identity (p<0.001, r=-0.345) style and suicidal thoughts; and a positive relationship between confused/avoidant identity style and suicidal thoughts (p<0.001, r=0.260). Attachment styles were able to predict suicidal tendencies in people with symptoms of borderline personality disorder (p<0.005). Also, identity styles were able to predict the tendency to suicidal thoughts in people with symptoms of borderline personality disorder (p<0.005).
Conclusion: By identifying correlates of suicidal thoughts, such as attachment styles and identity styles, preventive interventions can be designed and the rate of suicidal thoughts in the target population can be reduced.
Keywords: Attachment styles, Identity styles, Suicide, Borderline personality disorder

Funding: This study did not have any funds.
Conflict of interest: None declared.
Ethical considerations: The Ethics Committee of Tabriz Azad University of Medical Sciences approved the study (IR.IAU.TABRIZ.REC.1401.213).
Authors’ contributions:
- Conceptualization: Shirin Gholizade, Nastaran Mansouriyeh
- Methodology: Shirin Gholizade, Nastaran Mansouriyeh
- Data collection: Shirin Gholizade
- Formal analysis: Shirin Gholizade, Nastaran Mansouriyeh
- Supervision: Nastaran Mansouriyeh
- Project administration: Shirin Gholizade, Nastaran Mansouriyeh
- Writing – original draft: Shirin Gholizade, Nastaran Mansouriyeh
- Writing – review & editing: Nastaran Mansouriyeh, Shirin Gholizade
Citation: Gholizade Sh, Mansouriyeh N. Investigating the Relationship Between Attachment Styles and Identity Styles and Tendency to Suicidal Thoughts in People with Symptoms of Borderline Personality Disorder: A Descriptive Study. J Rafsanjan Univ Med Sci 2025; 23 (11): 960-72. [Farsi]

 

[1]- کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی بالینی، دانشکده علوم پزشکی، علوم پزشکی تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
[2]- (نویسنده مسئول)دکتری روانشناسی سلامت، استادیار، مرکز تحقیقات علوم اعصاب، علوم پزشکی تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
      تلفن: 09143167995، پست الکترونیکی: Nastaran.mansourieh@iau.ac.ir
[3]- MSc in Clinical Psychology, Dept. of Clinical Psychology, School of Medical Sciences, Tabriz Medical Sciences, Islamic Azad University, Tabriz, Iran
[4] - PhD in Health Psychology, Assistant Prof., Neuroscience Research center, Tabriz Medical Sciences, Islamic Azad University, Tabriz, Iran
ORCID: 0000-0003-0285-2592
(Corresponding Author) Tel: 09143167995, E-mail: Nastaran.mansourieh@iau.ac.ir
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانپزشكي
دریافت: 1403/2/2 | پذیرش: 1403/11/8 | انتشار: 1403/12/30

فهرست منابع
1. Miller JN, Black DW. Bipolar disorder and suicide: a review. Current Psychiatry Reports 2020; 22(2): 1-10.
2. Mortier P, Auerbach RP, Alonso J, Axinn WG, Cuijpers P. Suicidal thoughts and behaviors among college students and same-aged peers: results from the World Health Organization World Mental Health Surveys. Social Psychiatry and Psychiatric Epidemiology 2018; 53(3): 279-88.
3. Miri M, Rezaeian M, Ghasemi S A. A Systematic Review on the prevalence and Causes of Suicide (Thoughts and Actions) In Iranian School and University Students. JRUMS 2022; 21 (5) :551-74 [Farsi].
4. Blasco-Fontecilla H, Oquendo MA. Biomarkers of suicide: predicting the predictable? Understanding suicide: from diagnosis to personalized treatment. 2016: 77-83.
5. Singh CK, Dudi J. Review on the Effects of Borderline Personality Disorder on Human Life. Indian Journal of Health and Wellbeing 2023; 14 (2): 265-70.
6. Biniaz A, Aflakseir A, Goudarzi MA. Predicting Suicidal Thoughts Based on Identity Styles and Self-Acceptance in Students, Journal of Clinical Psychology Studies, 2023; 13 (51): 149-74. [Farsi]
7. Rohani F, Esmaeili M. Psychological factors of vulnerability to suicide ideation: Attachment styles, coping strategies, and dysfunctional attitudes. Journal of Education and Health Promotion 2020; 9.
8. Bowlby J. Attachment and loss: vol.3.loss. New York: Basic Books: 1989.
9. Bartholomew K, Horowitz LM. Attachment styles among young adults: a test of a four-category model. Journal of Personality and Social Psychology 1991; 61 (2): 226.
10. Zhang X, Li J, Xie F, Chen X, Xu W, Hudson NW. The relationship between adult attachment and mental health: A meta-analysis. Journal of Personality and Social Psychology 2022; 123 (5): 1089
11. Erikson EH. Identity: Youth and crisis. WW Norton & company; 1994; 17.
12. Czyżowska N. Identity Processing Style and Meaning in Life among Emerging Adults: Mediational Role of Commitment. Int J Environ Res Public Health 2022; 19 (11): 6585.
13. Jørgensen CR. Identity style in patients with borderline personality disorder and normal controls. Journal of Personality Disorders 2009; 23 (2): 101-12.
14. Mohammadi F, Oshvandi K, Borzou SR, Khodaveisi M, Khazaei S, Shokouhi MR, Nouri F, Taheri M, Kalbasi M. Suicide resilience, identity crisis and quality of life in burned adolescents. Nurs Open 2023; 10 (1): 287-96.
15. Sadock BJ. Kaplan & Sadock's synopsis of psychiatry: behavioral sciences/clinical psychiatry. Philadelphia: Wolters Kluwer; 2015.
16. Zortea TC, Gray CM, O’Connor RC. The relationship between adult attachment and suicidal thoughts and behaviors: A systematic review. Archives of suicide research. 2021; 25 (1): 38-73.
17. Choi M, Ki M, Yip PSF, Park J, Song A, Lee WY, Paik JW, Lim J. Small but protective social capital against suicide ideation in poor communities: A community-based cross-sectional study. Medicine (Baltimore). 2020; 99(44): e22905.
18. Marín-Tejeda M, Martínez-Martínez KI, Santillán Torres-Torija C. Quality of attachment, trauma, psychopathology, and frequency of non-suicidal self-injury in Mexican adolescents suffering from psychosocial vulnerability: Description of a risk profile. Salud Ment. 2021 Apr 09;44(2):53–63.
19. Tabachnick BG, Fidell LS, Ullman JB. Using Multivariate Statistics. Boston, MA: Pearson; 2007: 25-34.
20. Bigdeli I, Najafy M, Rostami M. The Relation of Attachment Styles, Emotion Regulation, and Resilience to Well-being among Students of Medical Sciences. Iranian Journal of Medical Education 2013; 13 (9) :721-9. [Farsi]
21. White JM, Wampler RS, Winn KI. The identity style inventory: A revision with a sixth-grade reading level (ISI-6G). Journal of Adolescent Research 1998; 13 (2): 223-45.
22. Ghazanfari, A. A Stydy of the reliability and validity of Identity Style Questionnaire (ISI - 6G). Foundations of Education, 2004; 5 (1): 21-33.
23. Alizadeh Birjandi, Z., Janbozorgi, M., Rasoolzadeh Tabatabaee, S. K., Fathi Ashtiani, A. The Factor Structure, Reliability, and Validity of the Persian Version of the Suicidal Desire Scale Based on Interpersonal Suicide Theory (IPTS) in Iranian Students. Research in Clinical Psychology and Counseling, 2021; 11 (1): 101-14. [Farsi]
24. Vojodi B, Hashemi T, Abdolpour GH, Mashinchi N. Predicting sucide ideation based on identity styles and coping strategies. Contemporary 2015; 10 (1 (19)):47-56. [Farsi].
25. Falgares G, Marchetti D, De Santis S, Carrozzino D, Kopala-Sibley DC, Fulcheri M, Verrocchio MC. Attachment styles and suicide-related behaviors in adolescence: the mediating role of self-criticism and dependency. Frontiers in Psychiatry. 2017; 8: 254334.
26. Láng A. Attachment and emotion regulation–clinical implications of a non-clinical sample study. Procedia-Social and Behavioral Sciences 2010;1;5:674-8.
27. Bowlby J. Attachment and loss, vol. II: Separation. Basic Books; 1973.
28. Campos RC, Holden RR. Suicide risk in a Portuguese non-clinical sample of adults. The European Journal of Psychiatry 2014; 28 (4): 230-41.
29. Young ES, Simpson JA, Griskevicius V, Huelsnitz CO, Fleck C. Childhood attachment and adult personality: A life history perspective. Self and Identity 2019; 18 (1): 22-38.
30. Berzonsky MD. Identity processing style, self-construction, and personal epistemic assumptions: A social-cognitive perspective. European Journal of Developmental Psychology. 2004; 1 (4): 303-15.
31. Miniati M, Callari A, Pini S. Adult attachment style and suicidality. Psychiatria Danubina 2017; 29 (3): 250-9.
32. Chen Y, Fu W, Ji S, Zhang W, Sun L, Yang T, He K, Zhou Y. Relationship between borderline personality features, emotion regulation, and non-suicidal self-injury in depressed adolescents: a cross-sectional study. BMC Psychiatry 2023; 28; 23 (1): 293.
33. Sheikhli N, Rezaei S, Mousavi SV. The role of problem-solving styles in committing suicidal behavior: a case-control study on Iranian pill-takers. Polish psychological bulletin. 2019; 50 (1): 63-70.
34.  

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb