جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای آقازاده

محسن اخگری، محمد آقازاده‌امیری، محمد قاسمی‌برومند، سیدمهدی طباطبایی،
جلد ۱۱، شماره ۶ - ( ۹-۱۳۹۱ )
چکیده

  چکیده

  زمینه و هدف: تعیین شیوع پیرچشمی و انجام معاینات دوره‌ای چشم، مشکلات ناشی از پیرچشمی را کاهش می‌دهد. هدف بررسی حاضر، تعیین شیوع پیرچشمی در مراجعین به کلیینک اپتومتری دانشکده توانبخشی دانشگاه شهید بهشتی بوده است.

  مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی، پرونده بیماران معاینه شده در سال ۱۳۸۷ مورد بررسی قرار گرفت. متغیرهای مورد بررسی سن، جنس، نوع و مقدار عیب انکساری، پیرچشمی و سلامتی سگمان قدامی و خلفی چشم بود. بیماران به دو گروه سنی کمتر از ۴۰ سال و بیشتر از ۴۰ سال تقسیم شدند. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های توصیغی و مجذور کای تجزیه و تحلیل گردیدند.

  یافته‌ها: تعداد بیماران مورد مطالعه ۶۰۰ نفر بود. میانگین و انحراف‌معیار سن کل بیماران، ۲۱ ± ۲۱/۳۴ و برای مبتلایان به پیرچشمی ۹/۱۰ ± ۵۳/۵۵ سال بود. شیوع پیرچشمی در کل بیماران، ۴۱% و در جمعیت بالای ۴۰ سال ۵/۹۲% بود. از ۲۴۶ بیمار پیرچشم، ۱۳۱ نفر (۳/۵۳%) زن و ۱۱۵ نفر (۷/۴۶%) مرد بودند. اختلاف نسبت مبتلایان به پیرچشمی در گروه‌های سنی مختلف معنی‌دار بود (۰۰۱/۰ p = ) اما این تفاوت در مردان و زنان معنی‌دار نبود.

  نتیجه‌گیری: در این مطالعه با افزایش سن شیوع پیرچشمی افزایش نشان داد. شیوع پیرچشمی در بیماران دوربین از نزدیک‌بین بیشتر بود.

  واژه‌های کلیدی: پیرچشمی، دامنه تطابق، سن و جنس

 

 

 

 


نازنین کامیاب، یوسف آقازاده، فؤاد ایرانمنش، مصطفی صادقی، زهره موردویی،
جلد ۲۰، شماره ۶ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده

زمینه و هدف: از آن‌جایی که ابزارهای استفاده شده در دندان­پزشکی پس از درمان بیمار آلوده می­شوند و رایج­ترین روش استریلیزاسیون این ابزارها، استفاده از اتوکلاو می­باشد. لذا هدف از مطالعه حاضر تعیین صحت عملکرد اتوکلاو نوع B مطب‌های دندان­پزشکی شهر رفسنجان در سال ۱۳۹۸ بود.
مواد و روش­ها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی تعداد ۴۲ مطب دندان­پزشکی بررسی شد. به منظور ارزیابی عملکرد اتوکلاوها از اندیکاتور بیولوژیکی SPORVIEW و دستگاه انکوباتور با درجه حرارت ۶۰-۵۵ درجه سلسیوس استفاده شد. اطلاعات پس از گردآوری با استفاده از آزمون­ ناپارامتری من- ویتنی و مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها: مطالعه حاضر نشان داد که ۶۹/۸۵ درصد از اتوکلاوها فرآیند استریلیزاسیون را به درستی انجام داده و ۳۱/۱۴ درصد از آنها در انجام این فرآیند شکست خوردند.
نتیجه­گیری: نتایج نشان داد که اتوکلاوهای نوع B مطب­های دندان­پزشکی شهر رفسنجان از عملکرد مناسبی جهت استریل کردن ابزارها برخوردارند.
واژه­های کلیدی: اتوکلاو نوع B، شاخص بیولوژیکی، استریلیزاسیون، دندان­پزشکی، رفسنجان
سمیه مرادی، فرنگیس دمهری، رضا آقازاده، محسن سعیدمنش،
جلد ۲۳، شماره ۱ - ( ۲-۱۴۰۳ )
چکیده

چکیده
زمینه و هدف: اضطراب اجتماعی به­عنوان یکی از اختلال­های اضطرابی شایع در نوجوانان مطرح شده است. هدف از پژوهش حاضر تعیین اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر سیستم­های مغزی، رفتاری، خودکارآمدی و نشخوار فکری دختران نوجوان با اختلال اضطراب اجتماعی بود.
مواد و روش‌ها: این پژوهش از نوع نیمه­تجربی با طرح پیش‌آزمون-پس‌آزمون با گروه آزمایش و کنترل است. جامعه تحقیق عبارت از کلیه نوجوانان دختر ۱۲ تا ۱۸ سال با اضطراب اجتماعی مراجعه‌ کننده به مراکز مشاوره شهر تهران در سال ۱۴۰۲ بود که ۳۰ نفر از بین آن­ها به روش نمونه­گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (۱۵ نفر) و کنترل (۱۵ نفر) قرار گرفتند. برای گروه آزمایش ۸ جلسه درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، هفته­ای دوبار به مدت ۹۰ دقیقه اجرا شد. گروه کنترل هیچ‌گونه آموزشی را دریافت نکرد. ابزار پژوهش شامل پرسش‌نامه‌های نشخوار فکری Nolen و Hoeksma، خودکارآمدی Scherer و سیستم‌های مغزی رفتاری Carver و Whait بودند. جهت تجزیه ‌و تحلیل داده‌ها از تحلیل کوواریانس چندمتغیره استفاده شد.
یافته‌ها: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد باعث کاهش نشخوار فکری (۴۹/۰Eta، ۹۱/۲۶=F، ۰۰۱/۰>Pبهبود خودکارآمدی (۶۱/۰=Eta، ۵۶/۴۳=F، ۰۰۱/۰>P)، و سیستم­های فعال‌ساز رفتاری در شرکت‌کنندگان گروه آزمایش (۳۲/۰=Eta، ۷۱/۱۲=F، ۰۰۱/۰>P) شد.
نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد در کاهش نشخوار فکری و افزایش سلامت روان نوجوانان دختر با اختلال اضطراب اجتماعی اثربخش است. پیشنهاد می­شود در مراکز مشاوره از روش درمان پذیرش و تعهد برای بهبود سلامت نوجوانان با اختلال اضطراب اجتماعی استفاده شود.
واژه‌های کلیدی: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، سیستم‌های مغزی رفتاری، نشخوار فکری، خودکارآمدی، اضطراب اجتماعی، دختران نوجوان
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb