جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای آقایی

دکتر سیدمحمدجواد مرتضوی، محمدرضا رحمانی، دکتر امیر رهنما، دکتر جعفر احمدی، دکتر حمیدرضا رشیدی‌نژاد، دکتر محمدمهدی آقایی، دکتر علی‌اصغر پورشانظری، بدرالسادات به‌نژاد،
جلد ۵، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۸۵ )
چکیده

 

 

چکیده

  زمینه و هدف: برخی از افراد تحصیل‌ نکرده در بعضی از مناطق ایران از پودر توری‌های فانوس سوخته شده برای جلوگیری از خونریزی و عفونت زخم استفاده می‌کنند. به طور معمول این توری‌ها حاوی سطوح پایینی از ماده رادیواکتیو توریم هستند. اگرچه این توری‌ها در حالت عادی خطرات اندکی را ایجاد می‌کنند اما ورود توریم به داخل بدن می‌تواند خطرساز باشد. این مطالعه برای ارزیابی اثر پودر توری‌های فانوس بر روی ترمیم زخم انجام شد.

  مواد و روش‌ها: ۲۰ سر موش صحرایی نر به طور تصادفی به دو گروه ۱۰ تایی تقسیم شدند. بعد از القای بی‌هوشی عمومی، در قسمت پشت گردن تمام حیوانات سطح مشخصی از تمام لایه‌های پوست معادل ۲ mm ۴/۳۱ ± ۳۱۴ برداشته شد. در گروه اصلی آزمون در روزهای اول تا سوم بعد از ایجاد زخم، پودر حاوی ماده رادیواکتیو روی زخم ریخته شد. اندازه‌گیری سطح زخم در طی روزهای ۳، ۵، ۷، ۱۰ و ۱۵ صورت گرفت. گروه Vehicle در زمان‌های مشابه پودر توری فاقد ماده رادیواکتیو دریافت کردند.

  یافته‌ها : اندازه‌گیری سطح زخم کاهش پیشرونده‌ای در هر دو گروه نشان داد. سطح زخم در گروهی که ماده رادیواکتیو توریم دریافت کرده بودند به طور معنی‌داری نسبت به گروه Vehicle ، کاهش قابل ملاحظه‌ای نشان داد، به طوری که هفت، ده و پانزده روز بعد از ایجاد زخم، میانگین سطح زخم در گروه آزمون به ترتیب معادل۲ mm ۸۷/۱۵ ± ۲۰/۱۵۰ ،۲ mm ۹۷/۱۵ ± ۹۰/۹۲ و ۲ mm ۲۹/۱ ± ۴۰/۱ بود در حالی که متوسط سطح زخم در گروه Vehicle به ترتیب۲ mm ۶۸/۱۲ ± ۳۷/۱۸۶ ، ۲ mm ۱۹/۱۴ ± ۱۲/۱۳۴ و ۲ mm ۷۶/۵ ± ۵۶/۸ بود. تفاوت مشاهده شده در سطح زخم بین گروه‌های آزمون و شاهد در روزهای ۷، ۱۰ و ۱۵ از نظر آماری معنی‌داری بود (۰۱/۰ p< ).

  نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان می‌دهد که استفاده از پودر توری‌های فانوس سوخته شده دارای سطوح پایین ماده رادیواکتیو توریم به تسریع ترمیم زخم کمک می‌کند. با این وجود از آن جا که توریم به عنوان یک عامل سرطان‌زا شناخته شده است، انجام تحقیقات بیشتر برای استفاده از آن به عنوان یک عامل مؤثر بر التیام زخم ضروری به نظر می‌رسد.

واژه‌های کلیدی: توری‌های رادیواکتیو فانوس، ترمیم زخم، توریوم، فعالیت پرتوزایی


محمود بختیاری، عباس آقایی، علی ‌ دل‌پیشه، سمانه اکبرپور، فرید زایری، حمید سوری، مسعود صالحی، مصطفی ارجی،
جلد ۱۱، شماره ۳ - ( ۴-۱۳۹۱ )
چکیده

  زمینه و هدف: حوادث ناشی از کار سومین علت مرگ و میر در جهان محسوب می‌شوند و به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل خطر بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی در جوامع صنعتی و در حال توسعه معرفی شده‌اند. هدف پژوهش حاضر بررسی اپیدمیولوژیک رویداد صدمات شغلی در میان کارگران ایرانی تحت پوشش خدمات بیمه تأمین اجتماعی بوده است.

  مواد و روش‌ها: این مطالعه ‌توصیفی- مقطعی بر مبنای اطلاعات ثبت شده حوادث ناشی از کار، در سازمان تأمین اجتماعی کشور انجام پذیرفته است. جامعه آماری مورد بررسی، تمامی موارد حوادث ناشی از کار برای بیمه‌شدگان اجباری و رانندگان حادثه‌دیده در طی سال‌های ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴ بوده است. برای بررسی و توصیف داده‌ها از روش های آمار توصیفی استفاده شد.

  یافته‌ها: در این مطالعه از اطلاعات موجود ۸۶۴۳۷ فرد آسیب‌دیده به دلیل حوادث شغلی تحت پوشش بیمه سازمان تأمین اجتماعی که ۷/۹۸% آن‌ها مرد بودند، استفاده شد. میزان بروز حوادث ناشی از کار در بیمه شدگان سازمان تأمین اجتماعی در کل کشور حدود ۳/۰% بوده است. استان‌های قم، ایلام، همدان و کردستان به ترتیب، بیشترین میزان بروز حوادث ناشی از کار را به خود اختصاص داده بودند.

  نتیجه‌گیری : الگوی رخداد حوادث شغلی از زوایای مختلفی چون سن، جنس، علت حادثه و نوع حادثه، با دیگر مطالعات انجام شده در کشور و جهان هم‌خوانی دارد.

  واژه‌های کلیدی: اپیدمیولوژی، حوادث ناشی از کار، ایران، سازمان تأمین اجتماعی


نعمت شمس، زینب شاکرمی، محمد نایب آقایی، خاتون شاکرمی،
جلد ۱۴، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده

gte vml ۱]> AWT IMAGEچکیده

زمینه و هدف: عفونت مجرای ادراری یکی از شایعترین عفونت‌های بیمارستانی با الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی متفاوت می‌باشد. این تحقیق با هدف بررسی میزان حساسیت و مقاومت سویه‌های اوروپاتوژنیک اشریشیا‌کلی که از مراجعین به آزمایشگاه‌های تشخیص طبی خصوصی در شهر خرم‌آباد جدا گردیده بود، انجام شد.

مواد و روش‌ها: این مطالعه آزمایشگاهی بر روی۲۵۳ سویه ادراری انجام شد. پس از تعیین هویت سویه‌ها با آزمون‌های استاندارد بیوشیمیایی، ارزیابی حساسیت میکروبی سویه­ها با آزمایش کربی- بوئر (روش انتشار دیسک)  طبق موسسه استانداردهای آزمایشگاهی و بالینی (Clinical and Laboratory Standards Institute, CLSI) مورد بررسی قرار گرفت.

یافته‌ها: بالاترین میزان مقاومت سویه‌ها متعلق به کوتریماکسازول (۲۶/۶۱%)، آمپی‌سیلین (۵۷/۵۲%)، سفالکسین (۰۱/۴۹%)، نالیدیکسیک‌اسید (۲۶/۴۴%) بود. از سوی دیگر بیشترین حساسیت آنتی‌بیوتیکی‌ مربوط به نیتروفورانتوئین (۷۹/۸۳%)، آمیکاسین (۰۵/۷۹%)، انروفلوکساسین (۷۷/۶۸%) و سیپروفلوکساسین (۶۱/۶۵%) بود.

نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج این مطالعه پیشنهاد می‌شود از نیتروفورانتوئین و آمیکاسین به عنوان اولین آنتی‌بیوتیک‌ها برای درمان عفونت‌های ناشی از اشریشیاکلی اوروپاتوژنیک استفاده شود و از مصرف آمپی‌سیلین و کوتریماکسازول اجتناب گردد.

واژه‌های کلیدی: عفونت‌های ادراری، اشریشیاکلی، مقاومت آنتی‌بیوتیکی


پوریا فرخی، حجت رحمانی، آیدین آرین خصال، رفعت باقرزاده، مهدیه اصغری، عسگر آقایی هشجین،
جلد ۲۱، شماره ۷ - ( ۷-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: مطالعه حاضر با هدف تعیین کیفیت خدمات سرپایی از دیدگاه کارکنان در بیمارستان­های تابعه دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال ۱۳۹۹ انجام گرفت.
مواد و روش­ها: در مطالعه توصیفی حاضر، تعداد ۱۰۰ نفر از کارکنان بالینی و غیر بالینی با استفاده از روش تصادفی ساده از چهار بیمارستان آموزشی وارد مطالعه شدند. جمع‌آوری داده­ها با استفاده از پرسش­نامه استاندارد SERVQUAL انجام شد. تجزیه و تحلیل داده­ها با استفاده از آزمون t مستقل انجام شد.
یافته­ها: میزان مشارکت کارکنان در مطالعه تقریباً ۷۷ درصد بود. میانگین نمره انتظارات و ادراکات کارکنان به کیفیت خدمات به ترتیب برابر با ۷۲/۴ و ۹۶/۳ از ۵ بود. در مقایسه میانگین نمره ادراکات و انتظارات، بیش‌ترین و کم‌ترین شکاف به ترتیب مربوط به ابعاد محسوسات (۲۲/۱- =gap) و همدردی (۵۰/۰- =gap) بود.
نتیجه­گیری: شکاف بین انتظارات و ادراکات در تمام ابعاد معنی­دار گزارش شد. پیشنهاد می­گردد مدیران و سیاست‌گذاران جهت به حداقل رساندن شکاف موجود، توجه بیش‌تری داشته باشند.
واژه­های کلیدی: کیفیت خدمات، خدمات سرپایی، کارکنان، سروکوال
 
عسگر آقایی هشجین، پوریا فرخی،
جلد ۲۲، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: دستور کار ۲۰۳۰ سازمان ملل، با ۱۷ هدف در هسته اصلی خود، راهنمای مقابله با مهم­ترین چالش­های جهان است. با توجه به نقش مهم دانشگاه­های علوم پزشکی در دست­یابی به اهداف توسعه پایدار، این مطالعه با هدف شناسایی فرصت­ها و چالش­های موجود برای دانشگاه­های علوم پزشکی جهت دست­یابی به اهداف توسعه پایدار انجام گرفته است.
مواد و روش ­ها: پژوهش کیفی حاضر به‌صورت اکتشافی در سال ۱۴۰۱ در دانشگاه­های علوم پزشکی ایران انجام گرفت. مصاحبه­های نیمه ساختاریافته هدف­مند با ۳۸ نفر از مدیران و کارشناس­های شاغل در معاونت­های مختلف انجام و تا مرحله اشباع ادامه یافت. تحلیل داده­ها به روش تحلیل محتوای قراردادی Graneheim و Lundman انجام گرفت.
یافته­ ها: تعداد ۲۵ فرصت برای دانشگاه­های علوم پزشکی کشور در مسیر دست­یابی به اهداف توسعه پایدار در چهار دسته شامل نیروی انسانی، ارائه خدمات، سرمایه­گذاری و ارتباطات و هماهنگی شناسایی شد. هم­چنین، تعداد ۳۵ چالش در پنج دسته شامل نیروی انسانی، ارائه خدمات، نظارت و کنترل، همکاری و تعاملات و تأمین مالی شناسایی شدند.
نتیجه­ گیری: با توجه به نتایج مطالعه حاضر پیشنهاد می­گردد سیاست­گذاران و مدیران سلامت در جهت دست­یابی به اهداف توسعه پایدار استخدام و نگه­داری افراد متخصص در حوزه­های مختلف، به­کارگیری مشوق­های کافی و مناسب، سرمایه­گذاری کافی در حوزه مراقبت­های بهداشتی اولیه (Primary health care; PHC)، استفاده از سیستم­ها و تجهیزات مدرن مخصوصاً در حوزه ثبت داده­ها و بهبود روابط بین معاونت­ها و دانشگاه­های علوم پزشکی با یک‌دیگر و با سایر سازمان­ها را در دستور کار خود قرار دهند.
واژه ­های کلیدی: اهداف توسعه پایدار، دانشگاه­های علوم پزشکی، پژوهش کیفی، فرصت­ها، چالش­ها
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb