جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای ابراهیمی مقدم

حسین ابراهیمی مقدم، طاهره جولانیان،
جلد ۱۵، شماره ۸ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

AWT IMAGEچکیده

زمینه و هدف: افسردگی تجربه حالت ناشادی است که تحمل آن دشوار است. هدف از این مطالعه، بررسی ویژگی‌های روان‌سنجی پایایی (Reliability) و روایی (Validity) آزمون مقیاس افسردگی کودکان رینولدز Reynolds child depression scale; RCDS)) در دانش‌آموزان ابتدایی شهر تهران بود.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی، پرسش‌نامه‌های RCDS و CDI بر روی ۳۷۰ نفر از دانش‌آموزان مقطع ابتدایی شهر تهران که به روش نمونه‌برداری تصادفی چندمرحله‌ای انتخاب شدند، به اجرا گذاشته شد. برای بررسی اعتبار درونی پرسش‌نامه از روش آلفای کرونباخ و برای بررسی روایی همگرایی آزمون RCDS، نمرات حاصل از پرسش‌نامه RCDS و CDI  با استفاده از ماتریس همبستگی Pearson مورد محاسبه قرار گرفت. جهت بررسی روایی، از پرسش‌نامه افسردگی کودکان Child depression inventory; CDI)) استفاده شد.

یافته‌ها: ضریب آلفای کرونباخ برابر با ۸۳/۰، به دست آمده با استفاده از چرخش واریماکس (Varimax rotation)، نقش چهار عامل عزت نفس و سرزنش خود، نگرانی و نشانه‌های جسمانی، فقدان احساس لذت و روحیه پایین و سردی و احساس بی‌ارزشی را برجسته نشان داد. همچنین، مشخص شد مقیاس RCDS و CDI دارای همبستگی مثبت و معناداری هستند (۰۰۱/۰). نتایج نشان داد از نظر شیوع افسردگی، تفاوت معناداری در دو جنس دختر و پسر وجود ندارد (۰۰۱/۰) و در نتیجه یک جدول نرم درصدی برای این آزمون تهیه شد.

نتیجه‌گیری: در این مطالعه پایایی و روایی مناسب آزمون RCDS برای بررسی افسردگی در کودکان، مشخص شد. می‌توان از این آزمون در جهت شناسایی افسردگی در کودکان استفاده کرد که منجر به شناسایی بیماران و بالتبع آن، تسهیل درمان و بهبود سلامت کودکان می‌شود.

واژه‌های کلیدی: افسردگی، دانش‌آموزان، پایایی، تهران


مریم شجاعیان، ناصر صبحی قراملکی، حسین ابراهیمی مقدم،
جلد ۲۳، شماره ۶ - ( ۷-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: عملکرد جنسی جزء مهمی از زندگی زنان یائسه مبتلا به دیابت نوع دو است و تغییر در آن به­خصوص در یائسگی، می­تواند بر سلامت ایشان تأثیرگذار باشد. عملکرد جنسی این زنان می­تواند تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار گیرد. هدف از پژوهش حاضر تعیین نقش میانجی تحمل پریشانی در رابطه بین اضطراب و افسردگی با عملکرد جنسی در زنان یائسه مبتلا به دیابت نوع دو بود.
مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر از نوع توصیفی بود. جامعه آماری شامل زنان یائسه مبتلا به دیابت نوع ۲ ساکن شهر تهران در سال ۱۴۰۲ بودند. حجم نمونه بر اساس مدل Kline و با روش نمونه‏گیری در دسترس ۳۰۰ نفر انتخاب شد. ابزار گردآوری داده­­های پژوهش شامل پرسش­نامه عملکرد جنسی زنان، سیاهه افسردگی Beck، سیاهه اضطراب Beck و مقیاس تحمل پریشانی Simons و Gaher بود. داده­ها با استفاده از مدل‏سازی معادلات ساختاری تجزیه ­و تحلیل شد.
یافته­ها: یافته­های پژوهش نشان داد که اثرات مستقیم اضطراب، افسردگی و تحمل پریشانی بر عملکرد جنسی معنادار بود (۰۰۱/۰=P). هم‏چنین، نتایج نشان داد که تحمل پریشانی در رابطه بین اضطراب و افسردگی با عملکرد جنسی نقش میانجی دارد.
نتیجه‌گیری: بر طبق یافته­های مطالعه حاضر، عملکرد جنسی زنان یائسه مبتلا به دیابت نوع دو می­تواند متأثر از اضطراب، افسردگی و تحمل پریشانی آنان باشد. لذا بر اساس یافته­ها، اضطراب و افسردگی با تأثیرگذاری بر تحمل پریشانی موجب نقص در عملکرد جنسی زنان یائسه مبتلا به دیابت نوع دو می­شود که بر این اساس پیشنهاد می­شود در مداخلات روان­شناختی برای این زنان اقدام به کاهش اضطراب و افسردگی آنان کرد.
واژه‌های کلیدی: اضطراب، افسردگی، دیابت نوع دو، عملکرد جنسی، تحمل پریشانی، یائسگی


ارجاع: شجاعیان م، صبحی قراملکی ن، ابراهیمی مقدم ه. نقش میانجی تحمل پریشانی در رابطه بین اضطراب و افسردگی با عملکرد جنسی در زنان یائسه مبتلا به دیابت نوع دو: یک مطالعه توصیفی. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، سال ۱۴۰۳، دوره ۲۳ شماره ۶، صفحات: ۵۲۳-۵۱۱.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb