جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای سپهوند

مینا شریفی، تورج سپهوند،
جلد ۲۲، شماره ۷ - ( ۸-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: عملکرد خانواده یک عامل مهم در روابط و سلامت خانواده است که می‌تواند توسط درمان رابطه کودک-والد بهبود یابد. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی درمان رابطه کودک-والد بر عملکرد خانواده در مادران کودکان پیش‌دبستانی انجام شد.
مواد و روش­ها: این پژوهش نیمه‌تجربی دارای طرح پیش‌آزمون-پس‌آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل مادران کودکان پیش‌دبستانی شهر اصفهان در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ بود. با استفاده از نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌ای ۶۰ نفر انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه ۳۰ نفری آزمایش و کنترل تخصیص یافتند. ابتدا پیش‌آزمون در قالب پرسش‌نامه سنجش خانواده McMaster در مورد دو گروه اجرا شد. سپس گروه آزمایش به مدت ده جلسه در درمان رابطه کودک-والد شرکت کرد، اما گروه کنترل در لیست انتظار باقی ماند. بعد از تکمیل جلسات درمان، پس­آزمون دو گروه نیز اجرا شد. داده‌ها با استفاده از آنالیز کوواریانس چندمتغیره تجزیه و تحلیل شد.
یافته­ها: نتایج تحلیل کوواریانس چندمتغیره نشان داد که ترکیب خطی ابعاد عملکرد خانواده در دو گروه به‌طور معناداری متفاوت بود (۶۳۵/۰=لامبدای ویلکز، ۴۲۳/۳=۴۵،۷F، ۰۰۵/۰=P). نتایج تحلیل کوواریانس­های یک­متغیره نیز به طور معناداری میانگین نمرات پایین‌تر (عملکرد بهتری) را در ابعاد حل مشکل (۰۰۴/۰=P)، ارتباط و درگیری عاطفی (۰۰۱/۰>P) در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل نشان داد.
نتیجه­گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که درمان رابطه کودک-والد، درمانی مؤثر برای بهبود عملکرد خانواده است. توصیه می­شود این درمان حتی اگر تنها با مشارکت یکی از والدین و کودکان آن­ها اجرا شود، می‌تواند نتایج سودمندی برای کل خانواده داشته باشد.
واژه­های کلیدی: درمان رابطه، خانواده، عملکرد، مادران، پیش‌دبستانی

محمد حاتمی نژاد، فضل الله میر، محمدعلی سپهوندی،
جلد ۲۳، شماره ۴ - ( ۴-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: اعتیاد یک معضل اجتماعی است و از چالش‌های اساسی بهداشتی و سلامت اجتماعی است که میانگین سن شروع آن کاهش پیدا کرده است، به همین دلیل برخی عوامل روان­شناختی زمینه­ساز آمادگی به مصرف مواد مخدر هستند. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف تعیین الگوی تحلیل مسیر آمادگی به مصرف مواد مخدر بر اساس حساسیت اضطرابی و هیجان خواهی با نقش واسطه­ای عاطفه پذیری منفی در دانشجویان انجام شد.
مواد و روش­ها: روش پژوهش توصیفی از نوع مدل­سازی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری شامل دانشجویان دانشگاه لرستان در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ بود. تعداد ۳۸۴ دانشجو با توجه به ملاک‌های ورود، به روش نمونه­گیری در دسترس انتخاب و ابزارهای پژوهش شامل پرسش­نامه‌های حساسیت اضطرابی Floyd و همکاران، هیجان خواهی Zuckerman، عاطفه پذیری منفی Watson و همکاران و آمادگی به اعتیاد Weed و همکاران را تکمیل نمودند. داده­ها با استفاده از مدل­سازی معادلات ساختاری تجزیه­وتحلیل شد.
یافته­ها: نتایج نشان داد که حساسیت اضطرابی و هیجان خواهی به ترتیب اثر مستقیم، مثبت و معنی‌داری بر آمادگی به مصرف مواد مخدر داشت (۲۵/۰=β، ۰۰۱/۰P<) و (۳۰/۰=β، ۰۰۱/۰P<). هم­چنین، حساسیت اضطرابی و هیجان خواهی اثر مستقیم با عاطفه پذیری منفی داشتند (۲۶/۰=β، ۰۰۱/۰P<) و (۲۵/۰=β، ۰۰۱/۰P<). در نهایت، عاطفه پذیری منفی اثر مستقیم و معنی‌دار با آمادگی به مصرف مواد مخدر داشت (۲۹/۰=β، ۰۰۱/۰P<).
نتیجه­گیری: نتایج پژوهش حاضر نشان داد که هیجان خواهی، حساسیت اضطرابی و عاطفه پذیری منفی در پیش­بینی مصرف مواد مخدر نقش مهمی دارد و به متخصصان پیشنهاد می­شود که برنامه­­های درمانی و آموزشی به­منظور افزایش آگاهی و توان­مندی دانشجویان تدوین گردد.
واژه‌های کلیدی: حساسیت اضطرابی، هیجان خواهی، عاطفه پذیری منفی، آمادگی به مصرف مواد مخدر، دانشجویان
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb