جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای ملک‌پور

دکتر رضا ملک‌پور افشار، دکتر محمدحسن لاری‌زاده،
جلد ۴، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۸۴ )
چکیده

زمینه و هدف: گزارش پاتولوژی صحیح و کامل از ضروریات درمان بدخیمی‌ها از جمله سرطان پستان می‌باشد. هدف مطالعه حاضر تعیین همخوانی گزارش‌های پاتولوژی با استانداردهای گزارش‌نویسی می‌باشد.
مواد و روشها: گزارش‌های پاتولوژی ۱۱۲ مورد پیاپی از سرطانهای مهاجم پستان که تحت عمل جراحی ماستکتومی و برداشت غدد لنفاوی زیر بغل در مرکز درمانی شهر کرمان قرار گرفته بودند در طی سالهای ۱۳۸۳-۱۳۸۰ بررسی گردیدند و میزان همخوانی با استانداردهای گزارش‌نویسی از نظر معیارهای ماکروسکوپی و میکروسکوپی تعیین شد. گزارش‌های پاتولوژی از مراکز دانشگاهی؛ مرکز تأمین اجتماعی و مراکز خصوصی استخراج گردیدند. پرسشنامه ارایه شده توسط Rosai به عنوان استاندارد گزارش نویسی مورد استفاده قرار گرفت.
یافته‌ها: نتیجه گزارش معیارهای تعیین کننده پیش آگهی در سرطان پستان به این شرح میباشد: نوع بافتشناسی (۱۰۰%)، درگیری غدد لنفاوی (۴/۹۶%)، اندازه تومور (۷/۹۳%)، محل قرارگیری تومور (۲/۹۱%)، درجه بافتشناسی (۵/۸۷%)، تهاجم عروقی (۷/۸۵%)، تهاجم اطراف عصبی (۹/۸۳%)، وضعیت برش جراحی (۳/۸۲%)، کلسیفیکاسیون (۷۵%)؛ نکروز (۱/۷۴%)، حضور سرطان درجا (۳/۳۹%)؛ چند کانونی بودن تومور (۴/۳۸%)، وسعت درگیری غدد لنفاوی (۳۳%)، وسعت سرطان درجا (۲/۲۳%) و سطح درگیری غدد لنفاوی (۸/۰%).
نتیجه‌گیری: در اکثر گزارش‌ها‌ وسعت و حضور سرطان درجا، سطح و وسعت درگیری غدد لنفاوی و چندکانونی بودن تومور مورد توجه قرار نگرفته است. با توجه به تأثیر نتایج در پیش آگهی بیماران توصیه میشود در گزارش‌های سرطان پستان از یک پروتکل استاندارد استفاده شود.
واژه‌های کلیدی: سرطان پستان، گزارش پاتولوژی، الگوی استاندارد
رضا ملک‌پور افشار، رستم سیف‌الدینی، احسان کوهپایه‌زاده‌اصفهانی، نوذر نخعی، طاهره اسلام‌منش،
جلد ۹، شماره ۴ - ( ۸-۱۳۸۹ )
چکیده

  چکیده

  زمینه و هدف: سیستم عصبی مرکزی، یکی از اولین هدف‌های آسیب در سوء مصرف مواد مخدر می‌باشد. مواد اپیوئیدی شایع‌ترین داروهایی هستند که مورد سوءمصرف قرار می‌گیرند، ولی اطلاعات کمی درباره اثرات جانبی آنها بر روی ساختارهای مغز وجود دارد. این مطالعه با هدف بررسی تغییرات پاتولوژیک وابسته به مورفین؛ در موش‌های صحرایی انجام شده است.

  مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی ۴۸ موش صحرائی نر از نژاد ویستار به ۶ گروه یکسان تقسیم گردیدند. گروه‌های وابسته (۳ گروه) ۴/۰ میلی‌گرم در میلی‌لیتر مورفین در آب آشامیدنی برای ۷، ۲۸ و ۵۶ روز دریافت کردند، گروه‌های کنترل (۳ گروه) محلول ساکاروز در آب آشامیدنی برای مدت مشابه دریافت نمودند. مطالعات هیستوپاتولوژیک از نظر معیار‌های آسیب مغزی روی نمونه‌های سیستم عصبی مرکزی نواحی کورتکس پیشانه‌ای، آهیانه و هیپوکامپ انجام شد. تعداد نورون‌ها و معیارهای بافت‌شناسی آسیب مغزی مورد ارزیابی قرار گرفتند.

  یافته‌ها: کاهش قابل توجه نورون‌ها در لوب‌های مغزی پیشانی و آهیانه‌ای و ناحیه هیپوکامپ که حساس‌ترین نواحی مغزی در مواجه با آسیب می‌باشند، دیده شد. همچنین مطالعه حاضر یک ارتباط چشمگیر بین مدت زمان مصرف مورفین و کاهش تعداد نورون‌ها را نشان داد.

  نتیجه‌گیری: نتایج تحقیق حاضر نشان می‌دهد که مواد اپیوئیدی می‌توانند بعد از مصرف طولانی مدت، آسیب نورونی به شکل کاهش تعداد نورون‌ها و آتروفی بافت مغزی ایجاد کنند. این تغییرات در سوءمصرف مزمن شدیدتر است. از آن جایی که آتروفی مغزی شایع‌ترین نمای پاتولوژی در دمانس است، بررسی‌های بیشتر برای یافتن رابطه احتمالی بین دمانس و اعتیاد به مواد اپیوئیدی پیشنهاد می‌شود.

  واژه‌های کلیدی: وابستگی، سیستم عصبی مرکزی، هیستوپاتولوژی، مورفین، موش صحرایی


علیرضا درودچی، محمد زارع نژاد، همایون حسینی‌نژاد، پانته‌آ رمضان نژاد، جابر قره داغی، نجمه زارعی‌جلیانی، عبدالرسول ملک‌پور،
جلد ۲۱، شماره ۹ - ( ۹-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: تحلیل پروفایل مولکولی در زمینه ژنتیک و تکنیک­های مولکولی پزشکی قانونی نقش مهمی در توسعه روش­های تشخیصی داشته است. هدف از مطالعه حاضر، مروری بر آخرین پیشرفت­های پزشکی قانونی در سایه علوم نوین مولکولی و کاربردهای بالقوه و بالفعل آن­ها در پزشکی قانونی است.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه مروری با استفاده از واژگان کلیدی میکروRNAها، کروموزوم Y و زیست‌شناسی محاسباتی در منابع جستجوی گوگل اسکولار، پابمد، مگیران و اسکوپوس مقالالت مرتبط در بازه زمانی ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۲ مورد استخراج و بهره برداری قرار گرفت.
یافته­ها: بیومارکرهای miRNA به دلیل اندازه کوتاه­شان، نشانگرهای زیستی امیدوارکننده­ای در پزشکی قانونی هستند و به ویژه برای نمونه­های تخریب شده یا نمونه­های مخلوط و پیچیده بسیار ارزشمند هستند. تجزیه و تحلیل miRNA را می­توان با روش­های نمایه سازی مانند تکنیک­های ریزآرایه انجام داد که امکان شناسایی همزمان صدها miRNA با تعداد کپی کم را در یک آزمایش واحد فراهم می­کند. استفاده از این شاخص‌ها در تحقیقات صحنه جرم می­تواند مظنونان مرد و اصل و نسب پدرانه عاملان مرد را شناسایی کند و سرنخ­های تحقیقاتی را برای یافتن عاملان ناشناخته مرد ارائه دهد. بیوانفورماتیک نیز با تلفیق علوم ریاضی و آمار با تکنیک­های ژنتیک و مولکولی، پتانسیل­های ارزشمندی را در پزشکی قانونی مهیا می­سازد.
نتیجه­گیری: توسعه و استاندارد سازی ابزارهای کارآمد و مطلوب برای هر مرحله از پردازش داده­ها در حال انجام است و روش­های سریع­تر و دقیق­تر که روش­های اصلی را بهبود می­بخشد، توسعه داده شده­اند.
واژه­های کلیدی: پزشکی قانونی، MicroRNA،Y-STR ، بیوانفورماتیک

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb